Pommac och sprit...

I vanlig ordning är inte samtalsämnena särskilt ordningsamma i Skrammelhuset.
Kai konstaterar att en bekant har berättat att det går åt rätt mycket brännvin i tillverkningen av Pommac... tack och lov är det borta när produkten är förädlat. Trots det sitter en av döttrarna och dricker sig pinknödig, letar sen febrilt på etiketten efter procenthalten och konstaterar att den är alkoholfri... no shit... Det finns en anledning till att ungdomarna serveras just... Pommac...

Tidigare har vi ätit gott och druckit gott. Kära Caiza med sin Ante och Savannah har varit här ett tag. Oliver saknades, han är hos sin pappa den här helgen.
Savannah har haft väldigt roligt, bästa leksaken var en pangflaskkork och en ugnsform. Hon var helt fascinerad av hur korken kunde rulla när formen drogs fram och tillbaka.
Nyårsmiddagen bestod av potatisgratäng, fläskytterfilé och rotfrukter i ugn... mmm
Som vanligt kan ju sägas: Hade vi inte varit så hungriga så hade det funnis bilder på god mat!
Caiza och jag delade på en flaska Lambrusco och grabbarna tog nån öl.
När det var dags för dem att åka hem beställde vi taxi åt ungdomarna som vi tidigare kommit överens om, det är värt det för att kunna umgås över ett glas vin ibland. 

Nu sitter jag och Kai, lyssnandes på galna ungar som går igång på sockerhaltiga drycker... Undra hur vi ska orka lyssna på dem till årets slut.

Dagens kommentar: N önskar oss alla God Jul och Gott Nytt År, varvid alla poängterar att julen är firad för en vecka sen...
Jaja, blir svaret, det har varit jul många gånger.
Alla andra instämmer: Typ, varje år....

Sex med gröna gubbar...

... eller beskyllning för sexism.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14149478.ab

Ska vi dra saken till sin spets och kanske kalla den här anklagelsen för en pakt mot "Aspergare"??
Om jag inte missminner mig från barnaåren så var "Herr Gårman" en ordlek från "Här går man", eller hur var det?

Lite kul när det kan bli en anklagelse man/kvinna... Jag hävdar att en del med Aspergers syndrom har dille på liknande ordlekar och när vi tar bort den benämningen ("byter "Herr Gårman" mot "grön figur") så låter vi inte Asperger föra sin talan!

Har jag lite tråkigt nu med feber... Kanske...

Gott Nytt År!!

Gott nytt år till alla!

I Skrammelhuset blir det lugnt idag, hoppas jag.
En brutta iväg på fest, träffade tjejgänget på Dollar$tore, glatt fnissande inför kvällens bravader.
De andra två blir nog kvar hemma, vad jag vet just nu.
En stor variant av barn kommer kanske över för mat och gott umgänge! Det ser vi fram mot!
Synd bara att även hon är sjuk och dassig men då är vi ju två. Det är alltid trevligt att ha någon att beklaga sig med.

Smällare och raketer bojkottar vi i år, som alla andra år! Jag tycker att det är helt förkastligt att bränna iväg så mycket pengar och till bekostnad av både människor och djur.
Vi har ju en del nysvenskar som det är synd om på riktigt, de som faktiskt har trauman efter krig och dylikt. För dem måste det vara ett helvete att få flashbacks från de krig som de upplevt.
Sen alla djur som blir rädda! Vi har tur som inte har några skotträdda djur men erfarenheten finns ju från Zeke som höll på att krypa ur skinnet i dessa tider.
Rent ekonomiskt så är det konstigt att även folk som beklagar sig över ekonomi har råd att smälla upp hundratals kronor. Jag undrar varför områden inte går ihop och handlar tillsammans. För det är väl ändå den visuella upplevelsen som vi är ute efter? Att ha första tjing på att blåsa fingrarna av sig är ju inte något att sträva efter...

Men jag önskar alla ett gott nytt år och jag hoppas att ni får en trevlig dag med god mat och dryck! Glöm inte att uppskatta umgänget bara!!

Annas saker från H& M

Liten fultest till Anna om hon är alert...
Dina grejer som du beställt, Anna, de har kommit!
Ska vi hämta dem på en gång?

Nu händer det saker minsann!!!

Ny TV installerad!! Älskade Kai och Casper kom med julklapp!
Idag blev det byte från tjockis-teve till platt-teve!
Dammet fick vi jobba med som har samlats under det tunga åbäket och diverse apparater under.
När installationen av teven påbörjades så krånglade det... naturligtvis...
"Inga kanaler hittade"... typ, stod det...
Två finnpulingar som bråkar med teknikens under... för att inte tala om innan vi hittade på/av-knappen...

Men nu till poängen!!!
JAG läste instruktionsboken! JAG hittade vart det felade! UTAN att nått gick sönder!!! Och UTAN att bli svettig på överläppen!!!

Är en mamma psykiskt störd när hon ger sig på sina barn?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14145069.ab

Såna här rubriker är ju skrämmande! Jag tror att både du och jag har en bestämd uppfattning om att det INTE är OK att ge sig på barnen!
Det är rubriker i den här andan som jag återigen funderar på psykiatrireformen då de sjuka skulle ut i egna hem och "slippa" instutitioner. Den reformen som slog ut en hel del människor som inte klarar av att hantera sina störningar.
Hur många artiklar har vi väl inte läst där förövare har sökt hjälp inom psykiatrin och bedömningen har gjorts att den psykiska ohälsan inte är dålig nog. Artiklarna har i bästa fall handlat om misshandel men även om mord i många fall.
Den senaste stora förövaren är väl just nu norrmannen som pepprade ner ungdomarna på ön. Den galningen hade tydligen haft tid och möjlighet att planera dådet länge. Närstående pratar om ett beteende som även vi lekmän kan förstå att det inte står helt rätt till i skallen.
Den här mamman nu då!? Det är tragiskt att en människa i samma handling är både förövare men även offer. Synd bara att barnen fick sätta livet till...
Naturligtvis, som Arbogabo, går ju även tankarna till de två, små barn som här i den lilla, lugna staden mötte sin baneman.
Men vi låter rättvisan ha sin gång, om mamman bedöms som sjuk så får hon förhoppningsvis hjälp. Och med en sån handling bakom sig så har hon ju inte mycket till självbestämmande över behandling.

Det är väl så här det ska vara! Psykiatrin prioriterar när det blivit stora grejer, fram till dess låter vi det bero...

Det man blir trött på kastar man ut och skaffar ny...

... men den här gången lyckades jag bemästra mitt humör och dammsugaren står nu i hallen istället för ute på går'n. Jag förväntar mig att Kai är manlig och kan fixa den...
Tjejerna hade dammsugare uppe och gjorde "nåt" med den... antagligen topz, kondomer, papper och tonvis med hår. Jag har ännu inte tittat om hamstereländet är kvar i sin bur.
Hur som, det finska humöret tog vid när fågelburen skulle rengöras. Jag hade att dammsuga ur det sista och skulle sen dammsuga hundvalparna på bottenvåningen. Tro fan att dammsugarhelvetet bara tappa sugen!! Jag blåste ur tonvis med shit genom fönstret men den ville ännu inte göra ett bra blow-job.
Tacka fan för att man bränner iväg till ÖB och köper en annan... som vanligt... När Morsan surnar till så kostar det alltid pengar...

Första dagen i resten av mitt liv!

Nu är det inte långt kvar på det här året!
Hur i hela friden ska man kunna lära sig skriva 2012?? Man har ju nyss lärt sig 2011 utan att staka sig.
Kvar i veckan återstår en jobbnatt och sen är det ledigt igen över nyår.
Nyårsfirandet blir väl med buller och bång... fram till kl 21. Då brukar det vara standard med åtminstone två ungar i soffan, sovande. Vi vuxna håller ögonen öppna med tändstickor för att väcka de sovande inför tolvslaget. Sen sniker vi på övriga staden, njuter av fyrverkerierna som andra skjuter iväg. Och detta gör vi genom fönstret för vem har någon lust att stå ute och frysa!
I år blir andra året utan skotträdd hund och det känns skönt! När vi hade gamlingen Zeke så gällde det att räkna ut rastrundorna så det skedde innan knallarna började och efter tolv sen. Ändå fick vi släpa och dra ut honom, synd om honom var det.
Men nu ligger han i vila ute på Godby och slipper det. Kanhända att han tittar in och hälsar på en sväng om vi har tur!
De andra huliganerna är helt oberörda. Jag misstänker att det krävs lite intelligens för rädsla så det kan vara en förklaring...  

Jag måste helt ärligt säga att det är skönt när helgerna tar slut! Jag är inte helt överens med storhelger och deras firande. Fortfarande har jag sviter sen gammalt när det drar igång med helger och bemärkelsedagar men har gott stöd i att ta mig genom dem.

Kvällen har tillbringats till en del på Annas rum. Ena sidan är spacklad och den andra är målad för andra gången. Nu återstår slipning och ytterligare målning. SEN ska tapethelvetet upp!! Och ATTANS vad snyggt det kommer att bli!!!

Trolltyg i Tomteskogen!

Trollen härjar tydligen även på andra ställen. Trollen ställer till stort förtret, ställer väckarklockor och skrämmer barn. Det sistnämnda är ju lite synd då det tydligen är harmlöst men ändå skrämmande för de drabbade barnen som inte förstår det som händer.
Sen kan man ju alltid skylla på trollen om det inte går som man vill! Eller om man varit väldigt klantig. För VEM vill erkänna att man gjort bort sig??
Ok... hamnar det på L.I.S.T.A.N. så är det ju lite svårt att komma undan. För det som står på L.I.S.T.A.N. är naturligtvis sant... alltid!

Sen finns de troll som bara är ute för att jävlas! Vi har ett gäng i huset.. riktiga sådana, alltså. Det mest roliga de har måste ju vara att gömma undan grejer som alla springer omkring som yra höns för att hitta. Sen när vi har tröttnat... Vips.. så ligger det man letat där vi började...
De andra trollen som jävlas vet jag inte vad de vill uppnå. En del bär med sig nån konstig avundsjuka som ställer till helt onödigt groll. Tur att det inte stör så hemskt mycket mer än att fel individer blir drabbade.
Sen finns det andra som bara ska fortsätta så länge man finns till, tydligen...
Men men... en annan gång kommer även jag få en tråkig vardag!! Jag ser fram mot det! Då ska jag ha spänning enbart på film!

Trolltyg i Tomteskogen!!
Tomtar på loftet, det kan jag tro... annars har tomtarna sin givna plats just i... Tomteskogen..
Trollen! Schas på sig!! Våra inneboende kan bli kvar, de andra... Ahhh... det är de som gör livet spännande!

Måla synden vit!!!

Eller nåt sånt...
Jag och Anna har börjat med hennes fondvägg! Vävtapeterna är rivna och sen började jag med att måla...
Först ner med färghelvetet på golvet, via mina fötter/strumpor. Jag ber Casper hämta papper och även säga till sin käre far hur det går, kan ju säga att jag föreslog x antal kraftuttryck för att besrkiva läget.
Casper är en snäll grabb, går ner till Kai efter papper och beskriver med mildare ord att det inte går så bra. Då är det ju inte konstigt att Kai inte förstår det katastrofala läget.
Hur som, jag reder upp oredan och ser att ett av lagrena med papperstapet bubblar, går sönder och lossnar...DEN väggen ska jag spackla... sen...
Den andra väggen, där papperstapeten inte demolerades av vävtapeten, har jag strukit med ett lager färg... VÄLDIGT försiktigt. Nu får vi hoppas att den klarar sig sen när det ska strykas färdigt!
Den dyra tapeten överlåter jag till Kai. Jag har inte den minsta lust att förstöra den!

Gårdagen var en hit! God mat och underbart sällskap i Södertälje! Tack o tack, gott folk!!
På hemvägen började Dagmar på att tjura till sig och när vi anlände Arboga så var hon RIKTIGT kärringaktig!
Dagmar bråkade hela natten så Natanya hade varit vaken i ren skräck...

Jaja... i morron är det jobb igen, tack-o-lov. Då är det lite lugnt i alla fall...

Julafton!! (och Snyggingen Camilla)

Morronen började i vanlig ordning ute bland trötta hästar. Det blev en reducerad skara i år! Jag, Emilia och Anna firade med julmust och pepparkakor, julklappsbyte och mobbning av hästar.
Calle var med och slurpade julmust ur muggen. De korkade hästen är heltorsk på julmust och pepparkakor!
Medans boxarna blev urmockade fick hästarna stå på gången. Calle bakom en skvättande Shalinka... tur att de drog med hela nervtrådarna när Calle blev kastrerad för inte ens det får igång honom till Shalinkas förtret.

Sedan var det att hämta Caiza och barnen för att åka till syster. Där var den familjen redan samlad och när sen tjejerna kom lommande så startade vi frukostfrossan! Gud, vad det är gott att sitta och smaska i sig julfrukost!Efter gröten med spottsoppa kan jag ju bara säga att magen ganska knökafull!


Julklappsutdelningen skedde mest till de små barnens fördel och efter det så tackade vi för oss och drog iväg.

Jag och tjejerna åkte vidare till mamma i Köping. Henne haffade vi vid Nygårdens julbord så det blev lite ord slängda och vi gick in med hennes klapp och blomma. Mamma unnade vi att sitta kvar för att inte missa gröten och kaffet.

Nu är det slappa som gäller! Inga fler måsten under dagen, tack! Tjejerna gnölar om mat... jag undrar exakt HUR stora binikemaskar som bor i deras magar. Man KAN inte sitta och äta frukost i 3 timmar för att sen vara hungrig två timmar senare!


Ska passa på att kasta in en bild från gårdagen. Rasten på jobbet avverkades hos Camilla. Vi var ju bara tvungna att lämna över den fina julklappen som jag och Maria hade hittat till henne!
Snyggingen Camilla med den fina mössan!:


Förbannade troll!!!

Usch och fy! Maria och Natanya har sovit hos deras storasyster... tror ni inte då att Marias troll har hållit oss vakna hela natten!Nån annan förklaring finns väl inte. Hela natten har gått till att snurra och vrida sig och jag var inte ensam. Jag hade älskling bredvid som sov lika illa han.
Vilken jävla tur att man ska till jobbet i eftermiddag sen då för att vila upp sig...

Förutom troll så har jag i alla fall haft en så kallad sovmorron. Den började strax efter 7... men sovmorron är det ju om man kan gå omkring och drälla i morronrock halva förmiddagen!
Gårdagen blev en tjuvstart på julen.
Inga barn hemma men vi andra tre åt skinka, köttbullar, god renkorv, potatis och äkta morotslåda.
Det var kanoners! Man måste börja träna så man vet hur julmaten smakar inför jul.

Idag ska julmaten handlas och det finns ett tjat från tjejer att skjutsa till Kungsör. Jag tror nog ändå att det blir tajt med tid så det blir väl att ta sitt späckade kort och dra för ett par biljetter med tåget.
Tur att man har ett kort att betala med så man inte slösar pengar....


Jaaa... min lediga dag är över!!

Eller i alla fall den första delen. Den lediga dagen gick till diverse städande, stallsysslorna och baxa med storbal hö i geggan...
Jag har också lyckats med att stå i pannrummet och frysa för att slå in julklapparna som var kvar. Dessutom har jag lyckats sortera en påse till grabben som inte kommer förrän på måndag, några kassar till systeryster där vi ska äta julfrukost och mingla. Jag blev också färdig med söndagens klappkasse och sorterat ut det som ska till stallet.

På julafton ska vi följa tradition och träffas i stallet vid kl 7 för att önska alla god jul och för att hjälpas åt att fixa stallet. Det har vi gjort i många år och det är en av de trevligaste sätten att påbörja julfirande. Varje år har vi julklappsbyte, en julklapp som ska kosta så lite som möjligt. Sen fikas det och äts pepparkakor medan hästarna står och tigger. Calle brukar vara så trött vid den tiden och med det stök som blir att han närapå trillar baklänges i sina gäspningar. 

När stallet är klart brukar det bli en raggardusch för att vandra vidare till syster. Där träffas vi för att äta frukost med närapå ett helt julbord. Jag kan ju säga att man är ju inte hungrig på x antal timmar efter den frukosten.
Julklappsutdelning har vi efter frukosten. Det är också en tradition som jag och barnen har lärt oss att uppskatta väldigt mycket. När tjejerna har varit mindre har man sluppit tjatiga ungar och den tålamodskrävande väntan och de har kunnat uppskatta sina klappar under hela dagen.
Nu är de ju större men barnbarnen tar ju vid nu!

Julaftonskvällen kommer vi antagligen att vara hemma och bara ta det lugnt! Vilken lyx!

Nu ska jag griljera skinkan till kvällens tjuvstart. Jag ska hämta min dejtingvän och vi ska äta lite gott och byta julklappar. Jag har också kastat iväg en förfrågan till vännen Camilla, även hon har en julklapp som väntar på henne.

Att slå tillbaka...

... är ju som sagt inte OK!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14114750.ab

Men man kan ju som förälder förstå när barn kommer hem och är ledsna. Jag tror att inte någon förälder någon gång INTE har känt den frustrationen.
Men som sagt, de flesta av oss har ju ändå sinnesnärvaro nog att inte gå på barnen fysiskt eller psykiskt.
Sen är ju barn alltid barn... Vi har haft åtskilliga diskussioner här hemma om barn och vuxna som beter sig dumt och det går i regel ut på att om inte förmågan för socialt agernade finns så är det ju upp till oss andra att försöka förstå... Men det är ju inte lätt...
Ett tragiskt exempel är en vän till barnen, detta är flera år sedan... Den vännen betedde sig inte helt OK och en del saker försvann från barnens rum också när vännen hade varit här. Vi pratade om hur det barnet kanske hade hemma, om det var helt OK... men ingen av oss frågade sorgligt nog vännen själv...
Sen... flera år efter raddades en tragisk historia upp. Och med facit i hand kunde vi bara sitta och känna igen det berättade...
Den vännen kunde ju inte i barnaåren rå för att det blev tokigt och kunde inte rå för sitt beteende. Vilken tur för vårt samvete att vi åtminstone hade i tanken att det kunde vara något fel men vilken otur att vi aldrig gjorde något.

Så dessa mobbare kanske är barn med taskig bakgrund! Vem vet!

Ibland blir man tjutfärdigt glad!!!!

Ibland blir man tjutfärdigt glad! Och att det inträffar i samband med myndighetskontakter är ju inte sååå himla vanligt.
Men idag blev det så...

Att bli bekräftad som förälder.
Att bli bekräftad i kampen för ens barn.
Att bli bekräftad i all diskussion med övriga instutitioner och myndigheter.

Under många år har jag till stor del stått tillbaka utan att hävda min kunskap om mina barn. Jag har stått tillbaka för det är ju inte möjligt att de flesta har fel och att det är jag som har rätt... trodde jag.
Jag har inte heller vågat stå på mig i mina barns egna kamp. För hur stor är sannolikheten att vår lilla procent är den som sitter inne med sanningen!?

Men nu är det bekräftat... igen...
Nu ska jag träna på att tro på mig själv och mina barn.
Jag ska träna på att lita på intuitionen som låter mig ledas på rätt väg...

*Sen på ren svenska: FU som motarbetat under alla år!*

Jag blir så tjutfärdigt glad när delar av kampen möter sin sanning!!!Stånd och psykoser!

Vintersolståndet!! Vad trodde du!? ;)
I morron kl 15.03...är det som mörkast, enligt Natanya! Sen vänder det!!!
Nu blev de flesta julklapparna handlade. Det är bara ett fåtal som jag lämnat till de allra sista dagarna. Men tror ni att vi fick med oss julpapper!? Näää... det blev kvar på Netto, på en hylla inne i affären, denna gång inte betalt dock. Sist vi skulle köpa papper, presentpapper, så blev det kvar på ÖB. Betalt och allt, klantiga mig!

Gårdagen var en bemärkelsedag av sådant slag som en av de mina hade sett fram emot.
Tyvärr blir det omöjligt att, för dem, på något sätt övehuvudtaget kunna vara delaktig  i den. 
Det är skrämmande när möjligheten finns att bara rycka undan det för dem. Jag antar att jag är partisk då det drabbar de mina men det är lika illa för ALLA som är i samma situation!

Jag har funderat lite på fantasivärld i samband med psykoser. Min erfarenhet säger mig att det kan ha sina liknelser. Då är ju frågan om vilken del som är fantasier och vilken del som hör till den "riktiga verkligheten". Det beror ju naturligtvis på vem du frågar!
Jag har suttit och funderat på frågan, både objektivt och subjektivt. En del händelser är ju enbart subjektiva! Dit hör värderingar och känslor bland annat! Men de objektiva händelserna kan ju aldrig ruckas på... de bara finns...
Inom psykiatrin pratar man ibland om "röster" som en del av hallucinationer. Dessa är ju svåra att definiera som fantasier eftersom de är subjektiva. Man kan bara förklara dessa som just hallucinationer genom att påpeka att andra inte hör dessa.
Däremot händelseförlopp och liknande, dessa kan ju aldrig förklaras bort. Det är ju verklighetsfakta som kvarstår.
Jaja, det är inte lätt att förstå dessa sjukdomar! Man kan ju alltid trösta sig med att den dagen när man förstår dem till fullo så sitter man där själv. Och det är ju något man med gott samvete kan "skylla på" när man inte kan förstå människor som lider av det.
Fast jag tycker att det är värt att diskutera! Det är så man lär sig och eftersom jag hör till dem som gärna vrider och vänder på saker och ting för att se ALLA sidor av tärningen så har jag även nu gjort så.


Apropå psykiatri!
Jag är helt fascinerad över några människor i min omgivning som kan delge utifrån deras situationer! Det är en så fruktansvärt berikande förståelse som man kan lägga till sin utbildning!
När en normalintelligent (eller normalstörd) person kan förklara vad som händer och sker i olika skov, i olika sjukdomar så är det så mycket lättare att få fäste i skolböckernas faktavärld!
Sen alla dessa bloggar där människor delar med sig av sin personliga erfarenhet... man kan bara bocka och tacka!

Har du några favvisbloggar? Några med personliga värderingar och fakta om dessa funktionshinder som jag för det mesta tycker är intressant att läsa om?
Tipsa!

Helt galet..

... att åka iväg idag och handla juklappar! HUR många idioter springer i affärerna i sista dagarna? Och jag är en av dem...
Men men, vad gör man när försäkringspengarna har dröjt... tack och lov att de kom innan jul i alla fall!
Vi har en hel lista som det ska handlas till så jag hoppas verkligen att vi hittar det vi söker. Till de flesta har jag åtminstone ett liiiitet hum om vad som kan tänkas.
Sen blir det nog som vanligt... När julklapparna slås in så fattas det tejp... och när ALLT ska vara klart då finns en "har-inte-tänkt-på-lista" lika lång som den jag har med mig idag. Aja... Det får väl handlas och handlas, som alla andra jular. Varje år säger jag att "nästa år ska det inte bli så mycket!" och varje år blir det precis som alla andra år.

Usch usch... nää... nu är det dags att klä sig för den stora drabbningen. Det visar sig väl om jag överlever shoppingen... 

Nya diagnoser... (och gamla bravader)

... blev det inget än. Läkaren ska göra en bedömning, sammanfatta och förklara.
Diskussionen idag var så lättande att jag närapå fällde en tår. Jag förstår inte varför man inte lyssnar på dem som känner barnen bäst och med min bakgrund är jag ju inte helt ute och cyklar.
Nästa termin blir en prövning då kompetent personal ska till för att få två av de mina att kunna uträtta det de är kapabla till, där de befinner sig. Den som hade utbildning försvann och nu ska det kavlas upp ärmar för att kunna trixa ihop för både den ena och den andra.
Fröken Alzheimers Light har varit och redogjort för höstens bravader. För att komma tre månader senare så tycker nog jag att det var hemskt bra gjort!!
Det slipades dessutom lite kul planer så vi får väl se vad vi gör med dem... Alltid lika kul att röra om i grytan!

Apropå gryta, nu börjar det bli hög tid att fixa skinkan tror jag! Dopp i grytan kan vi kanske skippa men en skinkmacka skulle inte sitta helt fel! Bara för att, skulle jag kunna tänka mig att planera in det till på torsdagkväll...
Julskinka! Mmmm!!!

Sen har Anna lite rimliga önskemål, tapetsera sitt rum på jullovet. Det ska vi väl kunna greja om Anna ser till att ha undanstädat och tomt på golvet! Vi har ju i alla fall påbörjat det i tanken... tapeter för 699:-/rulle ligger och väntar.
Dags att få upp dem nu, va?

Vinterfilosofier...

... och bilder från stallet blev ju inte tagna. Det var ju inte helt otippat! Hästarna blev nöjda med snö under sulorna och Nemi for omkring som en galning efter snöbollar.
Sen såg jag till min förvåning att sista balen hö stod kvar i stallet! Nu var det hög tid att beställa 5 nya så det räcker över jul och nyår. Beställningen var jag faktiskt duktig att sända iväg redan vid frukosten.
Jag och Maria stod och spånade vid Netto-parkeringen... 1 timma parkering är det där! Men om man vill gå omkring och glassa i affären då!... eller inte...
Hur som, så hittade vi lite julklappar där med. Vi ska ju iväg på juldagen så en liten pryttel vill vi ju ha med oss.
Kai har med ett fniss föreslagit ett kilo geléhallon till barnen där...

Anna har varit på vårdcentralen och träffat en riktigt duktig distriktssköterska! Hon var ordentligt duktig på att förklara hur torr hud fungerar, eller rättare sagt INTE fungerar. Jag tror att det är första gången som Anna har blivit seriöst mottagen för sina hudproblem!
Även på vårdcentralen var de inne på att en del gånger kan det vara stressrelaterat och det är vi bekanta med. Här hemma benämns eksemen ofta som stressfläckar och då är det skönt att få det bekräftat att vi inte är helt ute och far. Och stress, det är väl något som tjejerna i allra högsta grad har blivit utsatta för den närmsta tiden.

Om 3 dagar...

... är det vintersolståndet!
Det borde väl vända hela mänskligheten mot ljusare tankar och värme!
Då blir det äntligen ljusare... synd bara att vi inte har Arboga Tidning kvar. Det var standard att hålla koll på hur många minuter tidigare solen går upp, dag för dag. Det finns å andra sidan på nätet... kom jag på...
Idag ska älskling och jag ut och handla julklappar!
Innan så ska jag ta ett snack med alla nissar om våra barn har varit snälla... alla det berör... annars blir det banne mig ingenting.
Just nu så HAR jag en känsla att de har varit snälla, allihopa, vi har inte hört så mycket annat!
Igår senast hörde vi en kommentar från en av tjejerna: "jag bara retas".
Hade det varit för några veckor sen så hade tonen varit ilsken och frustrerad. Nu är det annat! Och det är jag så stolt över!!!

Snön ligger vit i trädgården! Ute i stallet är det mesta pudrat med snö också. Tro om jag ska komma ihåg att knäppa några snöbilder på hästarna när dagsljuset infinner sig? Tro om jag ska låta Calle fnatta loss i snön? Jag tar nog risken och ger mig ut en Ängslogevända i alla fall. Nu när jag funderar på det så vet jag att antingen bryter jag benet innan, himlen ramlar ner eller så händer något annat oförutsett... så är det ALLTID!
Om vi ger Calle några veckor så kan vi skramla fram tolklinor och damma av tefatet. Förra året blev det inte en endaste meter som vi tolkade! Undra vem jag ska sätta på tefatet för att slå ihjäl sig... den som lever får se!

Party, party!!

Nu är det slut på party, party!
Söstra mi har firats av och jag måste ju säga att jag är stoppmätt! Det är dessutom helt underbart roligt med allt folket där. De är helt sanslöst roliga, inte en vettig grej trillar ur truten på nån!!

Vi blev serverade:
Varmrätt
Inbakad fläskfile med hasselbackspotatis
Underbart god sallad till

Efter den kom Sofia på att syrran hade glömt förrätten, den kom som nr 2...
Typ, sillsallad på grovt bröd, creme fraiche-tjosan och matjes på toppen. Allt fixat och serverat prydligt i glas!

Efterrätt
Pepparkakscheesecake med lingon
Och till det även tårta...
Naturligtvis kaffe att svälja ner med.Oj, glömde välkomstskålen med bubbelrosé och tapas-någonting med klet och brie...

Synd nog finns det i vanlig ordning inga vettiga bilder på den goda och vällagade maten! En bild på halväten portion finns att se på dotterns blogg, Anna (länk på startsidan).
Vi är skrämmande lika på att gama i oss den goda maten för att sen rapa och säga: "Va' fan, nu glömde vi ta kort igen!"

Annars har ju helgen förflutit på jobbet. Jag hade mitt glidarpass idag, 8-12, varvid jag kunde vara med och fira systeryster.
Nu är man lagom trött men lär ju kunna vila upp mig nästa vecka. Två jobbarkvällar under veckan. annars ledig!
Några stackars möten inbokade... Bup, polis, vårdcentral... så det är ju egentligen en fis i rymden mot vad som egentligen kan vara!

Just ja! Någon påstår att min karl kan stå vid sidan av och se på vid misshandel... Jag skulle inte tro det va!

105 dagar kvar!!!

Tjoho!! Det går åt rätt håll! Det bästa som finns!!

Om 6 dagar är det vintersolståndet! 6 dagar till då det blir mörkare men sen vänder det!
Nu är det väl behövligt med ljus. Är man inte deprimerad så blir man i det här mörkret.
Här försöker vi tända lite ljus och mysa ibland i kvällsmörker men det är lite riskabelt med djur som inte kan hålla sig från de brinnande ljusen. Vi vill ju inte ha en kattfackla igen... tydligen har Kattn i sin barndomstid prövat den dumheten. Det vill vi inte bli vittne till.

Stök runt omkring har lugnat ner sig och nu återstår bara fastställande av nödvändigheter. Jag hoppas verkligen att det får förbli lugnt nu över helgerna men statisktik säger ju att det är då som det rör sig mest med oegentligheter.
Tjejerna behöver pusta ut och jag har inte riktigt ork att tackla diverse problem. Det räcker med de ordinära som uppstår när man har en flock ungar.
Vi har i alla fall bestämt oss för att följa traditionerna som alltid vid jul! Det är bara synd att alla inte kan vara med. Men hon som inte kommer är ju å andra sidan den som mest skippar traditioner och avstår från det frivilligt. Jag önskar i alla fall att vi skulle vara samlade hela bunten! Det är så underbart att höra det kackel som blir när de är samlade, tjejerna...

Paketshopping...

... idag på Dollar$tore!

Tänk, det är alltid lättast att hitta julklapparna till de små grabbarna! Men nog 17 hittade jag till tjejerna med!
Lite tråkigt för Maria som är med och pekar lite åt sig själv men hon har ingen aaaaning om att vi köpt annat. För min blogg läser hon ju inte...
Nu när det börjar på att bli lite köpt så kommer man på alla andra som det inte är hittat till! Jag förstår inte... varje år ska vi bara köpa till barnen men det slutar lika ändå, att man köper till både humle och dumle. Dock är ju de lättaste färdiga, de som vi hittat till redan i somras... som svågern till exempel.
Anna har lagt in en önskelista... hon har hittat ett par snygga skor på Nelly.com.
Men hur är det?? Har Tomten konto på NELLY? Vet inte det, jag... Kan nån annan svara???
Nissarna har sprungit ute på fönsterblecken rätt länge nu och de har säkert sett och hört diverse. Jag hoppas att de snabbt har förmedlat till Tomten att det finns barn här som gör sitt bästa för att värna om varandra och försöker vara snälla!

Det är något som både jag och älskling har reflekterat över. Att tjejerna faktiskt tänker till över varandra! Ilskan de bär med sig är ju inte riktat mot syskonskaran eller oss vuxna i familjen. Nu har de upptäckt själva att allt ont kommer inte från syskonen...

Jag tror skarpt att Tomten kommer att belöna dras omtanke! För är det något som är viktigt så är det att kunna ta hand om varandra i familjen.

Vår familj har ju som sagt vuxit rätt mycket sista tiden! Älsklings syskon finns mer i bilden än innan och det är så kul!
Senast idag "pratade" jag, om än aldrig så lite, med en av svägerskorna. Just det är lite slående... det är kärringdelen som börjar hålla lite kontakt... Men all början är ju positivt!!


Undersökning

Vad underbart att svara på BUP:s undersökning och uppföljning om hur det gått efter utredning och behandling!!
Det är ljuvligt när man vågar svara mer positivt än första gången! OCh vad underbart när det syns en ljusning!!!

Att bemöta sina barn...

... där de är, är en konst!
Mina barn får hjärtat att klappa varmt! Och allra helst just nu när de kommer och gör mig så stolt!!!
En packar sina gympakläder och är så duktig att hon kommer igång att räkna matte!
Den andra är duktig och har bla ett godkänt ämne!!
Den tredje presenterar resultat, både A och B!!

Och alla tre är skitduktiga där de är!! De höga betygen mot de lägre eller att ta med sig idrottskläder... det är inte mätbart sins emellan. Just där de individuellt befinner sig så är de skitduktiga alla tre!!

Jag måste säga att trots de situationer som uppstår med tonåringar så presterar tjejerna allt mer av den varan som är så viktig i vår familj. De kan visa sina resultat och förstå att jag är stolt över dem just för det (hoppas jag <3).
Sen visar de allt större prov på medmänsklighet. Rasism är ett ämne som diskuteras ganska frekvent hos oss och där har de börjat ta ställning rätt duktigt. Trots påverkan från andra håll där rasism inte bara är acceptabelt utan också en del av vardagen så börjar tjejerna kunna försvara sina vänner som är nysvenskar.
Uppväxten är turbulent hos de flesta men de börjar redan nu formas till de individer som de faktiskt är! Att jag har lyckats hålla dem som egna individer visar sig i att de är så olika. Jag hoppas verkligen att de lyckas hålla sina sunda värderingar trots motgångarna.

Facit visar sig av de som är stora och jag hoppas att de vet att de alltid räknas med också!

Hejja, mina barn!!! ALLA mina barn!! Ni är mina <3  <3 :an

Ledig!!! Julklapp i låda...

Jag är väl förtjänt att vara ledig idag! Går sen på lång jobbarhelg som avslutas med att fira systeryster på söndag. Vem kan tro att hon blir 60 bast!?

Igår var det rätt mycket snurr. Först möte där hela kroppen invaderades av myror och sen QB-test med en av döttrarna. Kvällen tillbringades med vännen som gjorde familjen sällskap över kvällsmaten.
Nu ska hästarna ut... tänkte mig insupa lite dagsljus senare, uppflugen på hästryggen. Så nu håller vi tummarna för att det ska vara fint väder idag!!

Tre bruttor är på väg till skolan och det känns skönt att kunna vara hemma en stund sen att ta rätt på sånt som inte blir gjort när dagarna blir långa med aktiviteter.

Idag gäller telefonen! Ett läkarutlåtande ska införskaffas... eller rättare sagt två...
En tid ska bokas till Vårdcentral och min gamle "vän" i problemen ska kontaktas så snart som möjligt.
Tvättmaskin går för fullt och luddet på golven ska passeras in i dammsugarpåsen. Jag förstår inte hur mycket det kan bli när snabeldraken har semester EN dag!! Uh... skulle ha en självgående som står på hela tiden men jag antar att den skulle slaktas ganska kvickt av Nemi...

Jag skulle behöva åka och handla lite julklappar med! Det är inte helt färdigt än, även om vi faktiskt har börjat på att fylla på julklappsförrådet lite grann.

Jag fick höra en rolig grej av en kollega! Dennes farmor (eller nåt liknande) samlade på sig småsaker under året i en låda. Det kunde vara vad som helst, användbart eller roligt...
När julafton kom tog hon fram lådan och började dela ut. Grejerna var inte ens inslagna!
Hon tog fram sak efter sak: "Åh, här har vi ett paket näsdukar! Vem känner att den vill ha dem?" osv...
Min kollega berättade att den lådan var mest populär på julafton, ingen kunde någonsin veta vad som fanns i den och alla var nöjda med det lilla de fick!

Den sortens julfirande ÄLSKAR jag!! Då har man gått en bra bit från hysterin och uppskattar givandet i sig! När vi kommr dithän uttan att fundera på vad det står på prislappen, då har vi kommit långt!!!Möten, möten, möten!

Tre möten har jag inbokat idag!!!
Först ska min arbetsvana kropp befinna sig sittande på en stol, lyssnande och stilla under den största delen av dagen.
Sen blir det att blåsa till grannstaden för nästa möte. Där är det dock lite lättare att vara alert.
Sist har jag bokat dejt... det blir väl att äta lite gott och mingla.

Ansvaret för hästarna ligger på de två guldkornen som kamperar med mig i stallet. Det är så guld när vi delar upp så någon dag blir ledig!!

Kvällen blev sittande vid tvn med en god glögg. Anna dissade glöggen då mandeln fattades, kanske är dags att inhandla några kilo så  det finns!

Nu är det i alla fall frukostdags! Få se hur många av döttrarna som kommer nerhasande...

Alltså... döttrar....

Olivia om Haffad av polisen!!:

Erkänn att det första du sa var "Jag har inte gjort nåt!".

Alltså... vad tror du, Olivia!!! JAG! Näää....
Men jag blev så nervös att jag var nära att köra iväg utan att ha fått på mig bältet.

Det kanske ska förklaras för bloggvärldens vänner att mor och dotter har suttit MÅNGA timmar med serier, typ CSI. Det var bara att konstatera att vi blev rätt brighta på att hänga med i upplösningen av morden. Steget i tänket att fundera hur man skulle kunna klara sig undan var ju inte särskilt långt... Praktik, vänner, praktik!

Sen alla timmar med borde-ha-varit-en-bra-film!
"Köp 5 filmer för 100:-"
Det var ett stående bud på ÖB när de sålde sina VHS.
Varje fredag då "de små" kilade över till sin far så blev det en vända till ÖB för att ladda.
Hur många bra filmer hittar man med ett sånt erbjudande? Naturligtvis 6 stycken...
Alltså blev det oftast 10 filmer som släpades hem, tillsammans med lite (läs: mycket) godis...
Dock var det en gång då vi åkte dit och handlade seriöst. När mor och dotter stod vid kassan gjorde Olivia stora ögon på varubandet:
"Men mamma! Vi har inte köpt en endaste film! Och inte nå godis! De kommer inte att känna igen oss eller så tror de att vi är sjuka!"
Hm...
Efter några år ska ju sägas att vi gjorde några kronor på Tradera när vi sålde filmerna. Under 30:- fick vi inte för nån film så det var ju en skaplig investering ändå.Haffad av polisen!!

... blev jag ju inte riktigt men väl invinkad i en kontroll.
Det är kanon när de visar sig ute och gör lite skäl för lönerna!
Efter VISA-kortet ville de se även körkortet och sen skulle jag kränga ut-och-in på lungorna i blåsmojängen.
Det är ju rätt konstigt!! Fast man vet att man har rent mjöl i påsen så blir åtminstone jag alltid att fundera på om jag har skvimpat i mig nåt %-igt... Det är nog de gamla tonårsfasonerna som får en att känna sig efterlyst när polisen syns till...

Jaja... det löste sig. Jag var helt nykter och fick köra vidare. Polisen viade mig in på vägen som det är förbjudet att köra på men han bedyrade att de inte hade ytterligare en trafikkontroll bakom skylten. Sen muttrade han något bakom skägget... Jag tyckte att det lät något om att "det blir julklappspengar"...

Vi fick ju köra vidare och gjorde lite svartaffärer vid Sturehallen... Jag förstår inte hur döttrarna kan hållas med sitt dividerande. Den ena köper... passar inte... Säljer till nästa... passar ett tag... sen kommer kläderna i rensat-garderoben-påsen tillbaka igen...

á la Anttila-Niiranen

Nu är det julpyntat på hög nivå! Dock har jag inte fått fram några tomtar och de tomtejävlarna får nog stå kvar i förrådet med. Naturligtvis med reservation om jag hittar nån tomte i gömmorna som barnen gjort för DE är värda guld!
Vår bästa speldosa, vinterlandskapet med skridskobana och åkande barn, har kommit på sin plats. Det är något som jag känner att jag gärna tar fram! Bästa Partyliteköpet...Jag och Maria gjorde också en liten omorganisation bland ljuslyktorna så vi törs elda i dem utan att Kattn eller något annat djur slår i lågor.Nu fattas bara julsångerna...

"Hejsan, hoppsan, fallerallanla... När julen kommer ska var enda jävla unge vara gla' "

Färdig för idag!

... Med jobbet i alla fall...
Det är ju ett bra jobb måste jag säga när man slutar kl 10! De dagarna är suveräna!!
Tillvaron rullar på och jag måste bara göra vågen för våra fina vänner! Ni vet vilka ni är!
Ibland är det svårt att sålla i de intryck man får så det behövs verkligen dem som hjälper till att reda ut.
Mitt finnilskna sinne gör åtminstone så att jag fyller på energi i det här, tyvärr så förbrukas det i samma ärende men jag antar att efter regn kommer sol!!

Hur som... nu är det snart dags att göra saker "på riktigt" och det känns skönt! Det är inte bra att sitta och fjösa med att fundera huvudet i bitar och tro att saker löser sig på ett smidigt sätt.

Färdigjobbat! Färdigfjösat!!
Check!

Måste inte!....

...eller kanske jag måste...
Det är dags att rensa undan! Disken ska bort och snabeldraken ska rastas...
Käringen ska duscha coh hundarna ska ut...
Är jag tidsoptimist, tro?
Och vad gör jag istället! Sitter här, men ni ska se att jag hinner ändå... Jag har stenkoll på läget!
Jag tänker inte på några villkor missa dagens möten och städningen... nu ska skräpet väck!

Ovärt...

... väder idag! Regnslask och skitiga hundar!
Hoppas den här veckan blir lite lugnare än föregående! Vi börjar måndagen med två möten på raken! Ibland är det bra när människor blir lättbokade även ur egen synvinkel.
Tisdagen borde vara lugn, den blir min återhämtningsdag.
Onsdagen blir låååångt möte för att abrupt avslutas inför nästa träff.
Sen måste jag ju säga att jag inte har koll längre fram...
Jo, just det... Fredagen är preliminärt bokad på morgonen men jag misstänker att någon har påverkat den berörda från att fullfölja. Den som lever får se!

Nu är det i alla fall kaffe som gäller ett tag till! Sen blir det att ruska liv i tre huliganer för att mysa med frukost... de som vill.
Grabbarna i familjen har åkt för dagens jobb, gäspande i tidig timma!
Jag tar mig en slötur till stallet för utsläpp av hästar, antagligen en blöt ridtur innan Calle får gå ut i hagen.
Nu ska vi se... när jag PLANERAR en ridtur brukar det alltid hamna något emellan. Få se om himlen blir kvar på sin plats eller om den trillar ner!

Annars... även om vädret är ovärt så får det bli på det sättet!

Tjyvaktiga ungar!

Nu är det som en tidigare Facebookstatus: Stöld i huset! En adventskalender är länsad på choklad!
De misstänkta är många så jag antar att vi inte kan peka ut någon...

Förmiddagen tillbringades med blanketthjälp. Det är inte lätt att fylla i blanketter! Tur att vi kan hjälpas åt!

Sen blev det en tripp till Dollar$tore där vi inte hittade det vi sökte *otippat*.
Färden vidare till ÖB som oftast har de grejer man behöver... eller så är det vanan att handla där som gör skillnaden.

Nu står kocken vid spisen och steker potatis, värmer vita bönor och jag ska väl skära lite skinka till.

Tjejerna är lite låga idag. Det finns folk som tycker om att försätta dem i det tillståndet. Jag väntar mig en konfrontation vuxen-vuxen men har jag tur så slipper jag det.
Såna konfrontationer är jag alldeles för gammal för och klarar inte lika lätt som när jag var ung! 

"Vi hämtar när silvertejpen är slut!"

Morrn morrn!
Tydligen har sova-över-tjosan gått bra! Men annat var ju inte väntat. Caiza är en pärla på att kunna hantera och ha tålamod med barn! Men lite förvånad blev hon när de två grabbarna förvandlade varandra till riktiga huliganer. Jag var tvungen att trösta henne med att vi hämtar den andra när silvertejpen tar slut...

Tills dess har Caiza köpt sig lite lugn genom att avstå sin dator till huliganerna.

Dte är så gôtt med sovmorron! Även om ögonen obönhörligt börjar på att blinka vid halv 7-snåret så har vi lyckats sova vidare (läs: snurra vidare) fram till halv 9! Nu är det till och med så att en av tjejerna också börjar skramla i sitt rum och har med andra ord vaknat... DÅ har man sovit länge om man sover lika länge som tonåringarna!!!

Idag är det väl luciakröning på stan??
Undra om man ska gå ner dit och se eller om man ska ta och slappa hemma tills hästarna kräver sitt.
Den som lever får se... just nu är det bara morronrocksläge som gäller ett tag till!

Check!

Bastu... check
Dusch...check
Sista hundrunda... check
Gullungar i soffan... check
Sista på väg hem... check

En fullständig lördagkväll!

Förutom katter tycker vi om ormar också!

Kvällsnöjet...

... kvarstår. Härligt med lördagkvällar som är lediga!
Nu gäller tvn och pilla sig i naveln. Två bruttor är hemma och få se om de vill göra oss gamlingar sällskap.
Mot all förmodan är telefon tyst en lördag så det gäller väl att njuta av friden och passa på att fylla på positiv energi. 
Det är tur att vi är luttrade i gamet och gillar katter....

Ordbajseri...

Dags att ordbajsa lite till då de värsta skriken tystnat!
Sanning är ett begrepp med stor flexibilitet. Jag hänvisar till Wikipedia:

Sanning är emellertid inte bara en logisk fråga, utan också en begreppslig fråga, eller fler:

  • Vad innebär (betyder) det att ett påstående är sant (eller inte sant)? (Semantisk fråga)
  • Under vilka omständigheter är det rätt att säga att ett påstående är sant? (Normativ fråga.)
  • Hur brukar folk använda ord som sann eller motsvarande, eller falsk eller motsvarande? (Deskriptiv, sociologisk fråga.)

Det är en del av de teorier som wikipedia tar upp.

I min värld är svaren att konsekvensen blir efter sanningsvärdet.

Omständigheterna styrs av VEM som upplever en sanning.

Hur... om känslan är mätt är sanningen också att det fanns en känsla av mättnad.

 

Är ni med i mitt resonemang?? Jag tror att känslan av en upplevelse till viss del måste vara bekräftande för sanning.

Att åka berg-och-dal-bana... är det roligt?.. Hemskt?... Farligt?

Det beror på vem som påstår och vad den personliga upplevelsen är.

Barn har sin känsla och sitt tankesätt... det är tur att vi normala vuxna kan bejaka dem att fortsätta hävda sin sanning... att berg-och-dal-bana är roligt/hemskt/farligt!


Nu hör man till skaran av idioter...

... som måste kolla Nettos öppningserbjudanden!

Mjölk till extrapris, sharon och bananer... det var vad vi hittade där!

Innan gjorde vi Arbogas Julmarknad! Det var verkligen nåt som höll måttet! Vad kul när de får ihop det så bra!
Hästar på gator och torg, knallar och frestande matos!
Det var bara synd att man är så dålig på att klä sig inför minglande i det bistra vädret men man får ju skylla sig själv.

Nu är det hobbyverksamhet med modernt Mekano och vidare firande av Caspers födelsedag som var i måndags. Det inväntas "finfrämmande" och vi vågar inte ens säga att de är på väg förrän de ankommer. Tjatandet och väntan har varit stor under hela dagen!
Sen blir det väl att fika... några kilo pepparkakor... Kan det få barnen snälla? Till och med tjejerna? Eller SKA de vara "snälla"?
Näää... jag tror inte det. JAg vill nog hellre ha dem ärliga med de problem som uppstår då. Det är lättare att hantera än att leva i en parallell låtsasvärld!!

111 dagar!

I morron är det tredje advent! Gud, vad fort det går nu!
Det är bara två veckor till jul och sen kommer det bara att rulla på.
Nåt vi har att se fram mot också är dopet i januari! DET kommer att bli spännande och annorlunda!

Den blåa himlen som syntes nyss har hamnat bakom molnen igen. Vi får väl se om vi trotsar kylan och knallar ner på marknaden.
Jag är lite nyfiken på hur Arbogakuskarna fixade det med hästar då de hade lite trix med paret som ska dra stora kärran... måset nog ner och spana...
Jag föreslog att de skulle låna Calle men det blev bara ett flin till svar så jag antar att de inte ville...
Det tycker jag är konstigt! Han är ju inkörd och allt... lite ovan kanske... lite rädd för Arbogaån... lite allmänt skitnödig (bokstavligt) på stan... lite otränad... lite allt möjligt tydligen...
Men FÖRUTOM det så skulle han ju passa! Eller hur, Emilia!!!

Nää.. nu ska jag se om mina tjejer är vakna! De som är hemma vill säga.
Anna har dragit till Köping för att spöa på laget där men två är i sovande tillstånd.
Jag behöver nog se hur det är med dem, det finns antydningar till att diverse göromål kommer att falla i stöpet. Det beror på hur rådig den friska är i sammanhanget.

Apropå frisk! Hur frisk kan man vara om man bor i Kolsva?? Den det berör: Nej... vi bjuder på fika och är allmänt snälla om du är snäll tillbaka...


Missförstånd...

... uppstår lätt.

Nu har jag haft diskussion med två av mina tjejer om att det är lämpligt att försöka rätta till missförstånd.
Men missförstånd nr 2 uppstår genom att avtal och krav ställs utan minsta lilla tankeverksamhet. Med mitt yrke borde jag ha lätt för att förstå när det blir ett stört tänkande men jag har å andra sidan inte betalt för det privat.

Däremot störda Godbyidioter kan jag ta! Där är vi jämlikar hela bunten utan att på något sätt skada varandra eller behöva känna sig orättvist behandlad. Det skulle då i så fall vara Emilia när hon får ge sig i kast med de Etiopiska krigarspindlarna och den huvudlöse mördaren som bor på vår höskulle... när vi struntat i att kasta ner halm så det räcker hennes dagar också...

Snart är det dags att fara ut till hästarna. Jag antar att de är lite blöta! Som tur är så är de inte flitigt schamponerade och har därigenom flottig päls som inte släpper genom vätan in mot huden.

Kvällsmaten är redan planerad! Maria valde hamburgertallrik och det är ju ett bra val! Lättlagat och passar de flesta barnen. Vi lär nog prata vidare sen så tjejerna är pepp på att möta skuggsidan sen.
Jag antar att bastun åker på senare. Det är väder för att sätta sig där och tina upp alla sönderfrysta lemmar...

112...

... dagar kvar!!

Nu börjar äntligen dagsljuset att krypa fram! Jag tänker passa på att insupa lite ljus energi när jag ändå är ledig idag. Hästarna blev utsläppta av Emilia, tack! Tydligen hade de lite åsikter om att gå ut i det blöta...
Nemi har dragit åtskilliga snörejs, det är så kul att se de första snöfallen när djur och barn trivs! Den som inte trivs så bra är Mini. Han tycker att det kvittar med snön. Det är täcke på som gäller i blötan och kylan annars fryser han kulorna av sig, kraken...

Dotra har en dålig dag, sömnen har varit bristfällig under natten. Det drar med sig en del negativt när problemen finns! Sen om DET inte skulle räcka så presenteras förslag fram som får den ena att gråta av rädsla och de andra att fräsa som kattor och då undrar man varför barnen reagerar som de gör!
Förslaget i sig är egentligen bland de bästa som dykt upp men med tanke på händelserna före så är situationen lite tuff. Det jag inte fattar är varför barns upplevelser inte tas på allvar, det är de vuxna som har rätt att ställa krav.
Usch ja... jag hoppas att det ordnar sig!
Det som är bra är kontakten med syskonen som finns, så länge som den kvartstår...

Igår var det en toppenkväll! Den sista organiserade träffen på gamla arbetsplatsen med de stadiga kollegorna blev som förväntat. Gud, vad jag saknar mina gamla kollegor som har lotsat in mig till det jag kan idag!!

Njaha... det är dags att få ordning på alla måsten för att sen kunna ta det lite lugnt. 2 kg Lidl-godis väntar på att ungarna ska komma och dela upp det inför helgen. Dels ska vi fira Casper som fyllt 7 år och sen ska vi fira Anna som dragit hem toppenresultat på senaste fysikprovet. De andra två tjejerna ska firas för att de är så duktiga och står ut en hel del trots motgångar!  Och vi vuxna ska fira att vi har så underbara barn överhuvudtaget!!


Vilket mörker!

Men det blir snart ljusare igen. Jag och Natanya sökte rätt på att vintersolståndet är den 22 December. Så fram till dess blir det mörkare men sen kan det bara bli bättre!
Och vären då!? Där räknade jag och Anna ut att det var 115 dagar kvar till vår... så nu borde det vara... 113... eller va, Anna?

Det var lite trötta ungar igår och det beror nog just på vintermörkret... För annat mörker är jagat så långt in i skuggorna att det inte kommer fram! Hejja mina barn!!!!

Anna hade varit på träning, duktiga unge. Synd bara att hon gjort något med knät! Jag säger ju det, det är farligt med sport! Kanske borde hon linda sig eftersom hon hör till ångvältstypen och struntar i hur det ser ut på plan när hon väl sätter fart.

Natanya ville bli hämtad från Brandsta. Jag antar att hennes ork tog slut tidigt då hon prao:at under dagen. Det hade varit så rolig, berättade hon, att när det var dags att sluta så hade hon blivit kvar extra länge.

Maria i sin tur har jobbet på onsdagar. Då jobbar hon på Brandsta och det fixar hon galant! Det är lätträknat de gånger som hon inte varit där! Det blir inte några pengar för det jobbet men däremot en betald resa till Liseberg/Gröna Lund på försommaren sen.

Brandsta är ett kanonställe! Och vilka folk det jobbar där!! Hur duktig är man inte på en skala 1-10 när sååå många ungdomar får förtroende!
Vågen till Brandsta!!!

Och jag väntar på kvällen. Nu är det dags för ännu en pensionär att fira av! Jag hade funderingar på att strunta i det eftersom jag jobbar både ikväll och i morron bitti. Men jag kan ju inte strunta i EN som blir avfirad! Det är ju människor som jag jobbat med ett tag och som jag trivs hemskt bra med! För att inte tala om hur mycket de har lärt mig om yrket!
Det var bara att plocka komptimmar och semesterdag, skjuts är ordnat och firandet återstår...

Idag blir en bra dag!!!

Snö... regn... snö... regn... Teneriffa

Vilken chock att vakna på morron när det är snö! Och sen att det är rena snöstormen när man åker till jobbet för att sedan övergå till regn...
Har sen på kvällen haft besök av kära systeryster som varit en vecka på Teneriffa. Inte för att jag är särskilt resglad men värmen måste jag ju säga att jag är avundsjuk på. De hade haft riktigt fint där och det är henne väl un't... så gammal som hon blir.
Visste ni att min syster är 60!! Snart i alla fall... Det är jävligt konstigt att hon kan ha en så ung lillasyster...

Denna vinters första glöggköp är avklarad med. Nu blev det en Herrljunga Choklad & Chili till tjejerna och jag och Kai valde ett par flaskor av den som är spetsad med rom! Det är en favorit i repris som vi hade lite svårt att få tag i förra säsongen. Jag kan ju bara varmt rekommendera den! Den är skitgod!
En annan sort vi köpte var en vitvinsglögg med smak av citrus... den har vi inte provat någon gång. Recension kommer senare...
Är det någon som har förslag på andra goda glöggsorter? Det är kul att de har sån variation på dem! Den ordinära starkvinsglöggen är ju rätt tråkig i jämförelse med de smaksatta.

Aja... förtja om man ska dra igång på Teneriffaaggregatet nere i källaren... en näve grus av den sorten som hundarna drar in kan ju höja mysfaktorn. Sen en kvartslampa på bordet i vårt "fritidsrum" så är ju utlandsfaktorerna avklarat. Kanske kan vi trolla fram någon musik till det med. Crash Nomada med deras gypsypunk kan ju vara något och sen Markoolio som sjunger Piña Colada. Vad tror ni... Kan den verklighetsflykten vara något? Om inte annat så är de billigare än en resa till Teneriffa...

... och nej... jag är inte NÅ avundsjuk på sol och värme!!

Fixa PRAO.... *check*

Så där... nu har "minstingen" äntligen en plats till i morron. Vår kära ägare till den lokala djuraffären är en klippa! Under alla år jag känt henne så har hon varit guld! Och nu senast så stod hon till tjändt med att ta emot dotra på en endagars prao. Eftersom jag är en förespråkare för barnarbete så "sålde" jag ut henne att fixa,dona och städa. Det är något som "minstingen" är hemskt duktig på! Hon är den som mest håller ordning på sitt rum och organiserar och fixar gänra! <3

Det där med barnarbete har naturligtvis inte den bokstavliga innebörden, om någon skulle misstolka det det. Utan det är min önskan att de lär sig att det är "gott" att tjäna pengar och att göra rätt för sig!
Aja.. vi har i alla fall inte gjort rätt för oss idag. Jag har en ledig dag och besöket på djuraffären kostade naturligtvis. Det blev ett nytt halsband till Nemi som gärna kryper ur sitt befintliga och lite fågelfrön. Hundarna fick även varsina ben och Mini en "tuggborste".

Nu vankas det kaffe innan matlagning och jag hoppas att tjejerna inte har hittat bullarna i skafferiet. De är makalösa på att hitta sånt som är gott och äter upp det innan planerar... Gottegrisar!!

Känningar av vinter!

Nu börjar man få känningar av vintern! Det är rätt skönt när man åker ut till stallet och överdragsbyxorna åker på, likaså fleecen och vinterjacka. När man sen får jobba ordentligt med kroppen så får man upp värmen! Vattenbaljan har ett islager och det har vi inte sett hitintill. Härtarna blir frostnupna och yr som tossar i hagen...
Det är skönt att avverka dagsmotionen av hund när man ändå har alla lager på sig och är ute så skogen finns till hands.

Det är en bra dag idag! Jag är ledig hela dagen och har passat på att glida in hos stora dottern och hört mig för om nyheter. Det händer saker hela tiden tror jag!

Det syns en ljusning i allt trassel!... Det finns tendenser att det stora problemet kommer att avyttras när avslöjandet kommer!

Framåt jul blir önskemål från en av flickorna svår att uppfylla. Det är så synd när barn blir drabbade så orättvist. Man kan ju inte få allt i livet men jag kommer att försöka kompensera så gott det går!

Hästjävlar!

Vilken mardrömsdag idag! Jag var ju inte lite stressad när jag insåg att hovslagaren skulle komma strax efter ett möte som var inbokat. Nu klantade sig visserligen motpart av mötet och tidspressen blev mindre.
Vad gör man av tiden då?
Jo, man sätter sig och kacklar med kära Caiza-Kackan! Det blev tyvärr ett abrupt avslut på telefonsamtalet då jag insåg vad klockan var.
Mockningen gick på två röda och sen skulle hästarna in...  och VAD gör Calle!? Jo, naturligtvis känner han att jag är stressad och ska lattja "du-kan-inte-ta-mig"... hästjävel.. DÖ...
När Calle studsar iväg så kommer naturligtvis hovis och när han parkerat bilen undrar han vad vi håller på med. Då slänger man faktiskt en grimma i näven på honom och han får vackert traska med för att fånga kräket. När hästarna väl hamnat i andra änden av hagen så står de faktiskt stilla och det är tur att de står i lilla hagen nu...
Det där är ett återkommande fenomen. Om jag är det minsta stressad så känner Calle av det och låter sig inte fångas. Frågan är varför jag inte lär mig att sätta mig i 5 minuter och andas! Det tar ju mindre tid om jag ger mig själv den tiden.
Men nu har i alla fall hästarna skor runt om och proppat med broddar! När jag tittar ut nu så ser jag att för en gång skull har vi tajmat helskoning perfekt! Ibland ska man ju lyckas!
Hovslagardags är rätt så avkopplande. Det är så skönt att höra vår duktiga hovslagare med hans teorier och erfarenheter av olika situationer som man kan hamna i när man sysslar med hästar.

Och tanken slår mig NU! Jag glömde bjussa på kaffe!!!! Sorry, Gustav! *skäms*

Tur att man har en olycksfallsförsäkring...

... när man drabbas av "plötsligt utifrån kommande".
Det lutar åt att inkassera årets bonus från Folksam.
Jag har haft lite oflyt med att drabbas av borrelia och tydligen var fallet så i år med.
Den äckligt dryga läkaren som så nedlåtande: "man tänker ju inte på borrelia vid minsta förkylning... jaja, vi tar väl ett prov då"... och provsvaret kom idag: "Borrelia-antikropparna visar att du har haft eller möjligen kan ha en aktuell infektion..."
Ibland kan det vara så att man känner sin kropp ganska väl och jag borde för flera månader sen ha fått provet taget. Nu är det ju bara så att liiite läkarskräck har man ju (och inte mindre nu efter det otrevliga bemötandet sist) och som får mig att dröja med besök på Vårdcentral.
Misstankarna om borrelia har både jag och Kai haft sen slutet på sommaren då de välkända symtomen började krypa på. Det som är tråkigt är att symtomen är väldigt luddiga och jag VILL INTE bli kallad hypokondriker. Såna finns det nog av utan att jag ska behöva gå ner till VC i onödan. Och förresten... vem har tid att springa där! Men med facit i hand så är det som det brukar... diagnosen är klappad och klar när jag går ner dit.
Synd var ju bara att jag aldrig kom ner när jag skadade handen i somras. Men vem vill ner och förklara att man nästan spräckt sig själv på 200 kg skjutdörr i ren vansinne. Inte jag i varje fall, det räcker med de dumma förklaringarna man fått lämna tidigare. Inga mer fniss från läkare, tack! Handen har dock efter 3 månader läkt och ont gör det bara om jag lyfter på fel sätt.

Borrelia... Visste ni att det klassas som olycka? Även harpest faller under den kategorin, det har vi konstaterat.
Borrelia dessutom är en sån lätt grej att försäkringsbolaget vill inte ens ha in papper för det, bara att ringa och förklara att man varit hos läkare så sitter pengarna på kontot inom en vecka... Julklapparna är räddade!
Sen är det ju så när man har hundar och hästar att det är lätt att bli drabbad. För hur många fästingar har jag inte plockat på mig själv under sommaren och mångdubbelt så många på djuren. Klara dig från borrelia då! Eller inte...
Kaos och fetma!

Oj oj! Nu blir det kaos! Igen!
SMHI spår att det ska bli vinter och Aftonbladet drar till stora rubriker.
Idag är det väl ändå andra advent och då tror man ju att det ska bli vinter! Men vet ni! Det är bara 4 månader kvar till våren! Det kanhända att vi överlever de månaderna om vi inte chockas ner av vintern.
Et faktum är att jag lever i Sverige! I Sverige har vi kallt på vintrarna, det kan även hända att det kommer ner nederbörd i olika form. En del år har vintrarna varit leriga allt igenom och en del vintrar har varit bistra och snöiga. Men faktum kvarstår... det är Sverige... Norden!
Hur jag än önskar att det skulle bli fel och sommaren kommer i stället när löven har fallit så inser jag att det skulle krävas ett mirakel för att det skulle ske!

I det här skrammelhuset brukar diskussionerna vara varierande. Igår kom ämnet fetma upp. Det är rätt intressant att höra hur tjejerna diskuterar! Ibland får man lov att bromsa när de får för sig att de är överviktiga. Idealen är ganska vidriga och en del butikskedjor blåser bara fart i elden. Senast var det väl Gina Tricot som hamnade i korseld med sina fula skyltdockor som var mer än anorektiska. Tänk om vi alla kunde värna om en frisk kropp med rätt hull!
Sen satt en av tjejerna och fnulade över hur en människas personlighet kan påverka utseendet.
Hon jämförde en del som är/varit överviktiga men som är underbara människor. Dessa ser man som fina och vackra just för sinnet. Kilona försvinner liksom i deras glans!
Sen kom en annan jämförelse upp, elak och överviktig... Enligt tjejerna så blir synen på de människorna att de är enbart fula och feta... men det är tur att tjejerna kan skilja på synsättet. Det är ju inte kilona det hänger på utan på just personligheten.
Aja... som vanligt spårade diskussionen ur som den så ofta gör när tjejernas humor sätter in men det är ju bra när dassig humor kan ersätta bedrövligheter...

Åh... rester till lunch!

Tänk, ibland kan rester bli en kanonrätt!
I går kväll åt vi tacos och då brukar det ju bli kvar lite humle och dumle.
Idag blev det spaghetti och köttfärssås!
Tacofärs, paprika, lök och tomater. En klick harissa (naturligtvis) och en skvätt grädde... sist i med en burk bönor och kikärtor, nån hummusblandning från ÖB... Mums!

Vi var nämligen ut en sväng på ÖB och skrotade. Eftersom mina barn inte läser bloggen kan jag ju säga att vi köpte julklappar!
Sen blev det lite blandad kompott som vanligt från den affären...

Till Casper köpte vi både julklapp och födelsedagspresent. Och vart tog presentpappret vägen när morsan packar?? Jo, blev kvar på bandet naturligtvis...

Till tjejerna köpte vi
Bah... nog för jag är dum men såååå dum är jag inte! Mina barn är Anttila-barn... klart att de snokar här!!

<3

Hästskrällena...

... är ute nu också. Vilken tur att jag har Madde och Emilia när jag har mina långa jobbarhelger! Dock har Emilia övergett oss den här helgen...
Men nu är hästarna ute och boxarna mockade. Det märks att krakarna kom in lite senare än vanligt igår kväll. Boxarna var knappt tillstökade, alltså har hästarna sovit i lugn och ro. Inga troll har tydligen stört nattron.
Maten blev fixad till kvällen och hästarna intar sin frukost, stående vid bufféen i hagen. Calle och Shalinka drog på sig morronrocken innan frukost (läs lerinpackningen).


Calle hör till den hungriga sorten och tuggar målmedvetet.Shalinka får väl lov att äta frukost med de andra efter att matte skoningslöst kört ut henne ur stallet tre gånger. Matte TYCKER att hästar vill vara ute.


Lilla stalkatten Tina håller sig i hagen för att knipa en råtta om tillfället ges. Sen behövs ju hästarna passas och har hon tur så bränner hästarna iväg i full kareta och liten katt kan haka på!

En riktig röjarhelg...

... blir det inte men fullt upp ändå.

Det känns rätt lugnt nu när Maria mår lite bättre och den första risken är över. Tur är att hon har älskling hemma om det skulle krisa.
Jag har min långa jobbarhelg och det skulle inte varit ok att Maria hade varit utan tillsyn.
De andra två hjärtana har tufflat ihop och stöttar varandra och har mysigt!
Jag är så stolt över mina flickor som tar sig genom det ena tuffa efter det andra. Även om det bara är en av dem som är utsatt så påverkar det naturligtvis hela familjen!
Trots att de protesterar då vi blir erbjudna hjälp utifrån så är de ändå med. Det är sån skillnad på nu och för ett par år sedan då de var för små för att uttrycka sin frustration över deras situation. Idag kan de åtminstone tala om det och få ur sig eländet.
Det finns de som tycker att flickorna inte kan hantera situationen men då har man inte set och hört tjejernas kloka ord när de äntligen orkar uttrycka sig! Idag kommer det mesta ut i ord istället för krossade inventarier...

Älskar er tjejer!!!! Ni är SÅ duktiga!!!

Nu hoppas jag att de båda stora tjejerna också tar åt sig i berömmet! För de är i högsta grad lika värdefulla! Utan deras stöd och vishet skulle familjen inte vara komplett. Och "Älskar er tjejer", innebär naturligtvis ALLA mina flickor!

Men nu ska jag nog ta en del av helgröjet. Det i form av lite dammtorkande... jag antar att det blir tvrutan och inget mer för lite sovmorron är ju skönt att ha!

Julens bästa fruktkaka!

Julens bästa fruktkaka
1 dl socker
1 dl smör
4 ägg
2 dl torkad frukt
1tsk salt,nötter
2l whiskey

Tag fram en mellanstor skål. Kolla whiskeyns kvalitet genom att smaka.
Häll whiskey i ett dl mått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskeyn, om den fortfarande håller kvaliteten.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg i en matsked socker o vispa.
Kolla om whiskeyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck 2 hönor och schläng I schkålen,med all torkad Fjukt.......
Schätt på elvischpen. Om den fjutade torken fastnar i schkålen vrid loss den med en muschkrejsel.
Schmaka sen om whiskeyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt eller nåt schånt. De é inte schå noga...
Kolla whiskeyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat...schek...och schå socker,eller... nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut skålen genom fönstret,och... schå kolla whiskeyn.
Gå och lägg dig...
Vem fan schänner för å äta en jävla fjutkaka i alla fall...
Lycka till!

Tips på bloggar!?

Jag letar efter bloggar att läsa, denna gång tonårsföräldrar!
Gärna ADHD och eller sedvanliga tonårsfasoner...
Jag känner att jag vill läsa om er andra som antagligen har samma problem som vi har här, dvs de problem som automatiskt följer med hormonsvall...

Glömde...

... våra fina bilder från kvällen innan..Det är ju lite svårt att tro att Kattn har en gedigen stamtavla och är av fin sort. Hennes beteende och sätt att hantera sin vardag tyder på vissa störningar. När vi pratar med x-matte så bekräftar hon vår teori...

Apropå störningar...

Så finns de på fler ställen i huset. Den här sötnosen satt tillsammans med oss vuxna och svettades i bastun igår kväll.. Eller vi svettadeshenne till hennes stora förtret. Dock överlevde hon det tack vare sitt finska blod men fortsättningen blev värre.
Efter hennes avgång från bastun tog det nog inte mer än 10 minuter förrän vi hörde ett skräckisande avgrundsbröl och det här ansiktet dök upp i bastufönstret. Tur är väl att vi båda har lite erfarenhet från diverse knäppisar så vi överlevde.
Men håll med om att ett typ "Dot"... skulle kunna sätta skräck på åtminstone halva internet.
Så nu gott folk!! Den som tar på sig den uppgiften, gärna ackompamjerad till filmmusiken från "Hajen", välkomnas med öppna armar!


Jaaa... nu kör vi leken "Flest anmälan vinner"!

Jag har fått den glädjande nyheten att vi föräldrar som har barn med självdestruktivt beteende har tillgång till en "enhet" som är specialiserade på det! Vilken tur att det har kommit fram för 2-3 år sedan då karusellen sattes i gungning... eller *not*
Enligt uppgift finns det duktigt folk som proffesionellt hanterar dessa beteenden både i Köping och Västerås.
Men hör'ni föräldrar! Jag glömde berätta! Du kanske inte kan söka själv för då klassas du till kategorin "vet-bäst" och det är inte bra inom vården. Håll inne med vad du vet, sök hjälp för något luddigt, be gärna ditt barn att trassla med polis o dy... bättre remiss finns inte!
Vi som har barn med annorlunda sätt att hantera verkligheten kan förvänta oss hjälp när anonyma anmälare kommer med uppgifter. Tänk på det! Om du verkligen vill få hjälp till ditt barn så gör en egen anonym anmälan... mot dig själv... då tas det mesta på allvar!

Sen även vi som är föräldrar till barn med ett extra tillskott av bokstäver, vi måste lära oss att stå tillbaka tills det blir ordentliga problem! För även här gäller det att tiga med vad man som förälder anar hos sina barn. Om du råkar kliva de proffesionella på tårna, då blir det ingen hjälp.

Jag har i och för sig inte offentliggjort på riktigt ( på Facebook) att jag stöttar bokstavsbarnen samt dem med andra psykiska funktionshinder. Det känns för min del att det kvittar då alla vi föräldrar som lever med dessa barn naturligtvis måste lära oss att förstå!

Apropå Facebook! Jag gör mig nog en status! En likadan som den med vänskapsringen! Det är nog dags att vi föräldrar som har barn med problem lär oss att inte bara stötta de egna barnen utan också de som finns i närheten. Tänk om vi kunde hjälpas åt med att uppmärksamma varandra när det glider ner i dikeskanten!
Eller... det kanske är så att det bara är mina barn som blir tonåringar eller har annorlunda bokstäver i "mellannamn".
Tänkte inte... För svaret från de andra föräldrarna blir "gör inte mina barn!".
Tänkte inte... Jag är nog lite blond och blåögd som förväntar mig att andra kan vara klarsynta.

Tänkte inte... Vi anmäler istället! Anonymt både hem och skola! Då blir det surr i kupan!!!

Julbord för 99 :-!!!

http://www.ikea.com/ms/sv_SE/restaurang/index.html?icid=se%3Eic%3Evv%3Ejulbord

Är det då dags att skaffa Familykort!?

Det här priset borde vara oslagbart. Jag har dessutom läst lite kommentarer om just det julbordet på mitt favoritforum där de flesta bara har gott att säga om det.
När julbord inte kostar så mycket mer än en Thaibuffé så MÅSTE man ju bara säga att det är prisvärt. Nåt skit borde man ju hitta som går att tugga i sig.

Morronen i övrigt har varit lugn. Det är helt underbart att skrutta omkring i morronrock ett tag. Men nu ska hästarna snart ut så det är väl bara att palta sig iväg.
Idag tänker jag tanka lite dagsljus. Det är en bristvara just nu känns det som.
Undra när vetenskapen kommer med dagsljus i vaccinform, för att vi ska kunna jobba hela dagarna utan att packa ihop i det här kalla och mörka Norden.

Nähä, shas iväg och fixa-dona...

RSS 2.0