In på årets sista dagar!

Den här helgen har gett Anna och Natanya underbar kvalitetstid som de sällan får! Anna har varit med till Dalarna och haft tråkigt med lillasyster. DET är en förmån!!
 
Gårdagen gick åt att fixa bilen... som vanligt med tanke på lagen om livets jävligheter så kan det aldrig bara sluta med en grej. För att byta remmar åkte jag till Kungsör där kära vänner hjälpte mig, för att efterkontrollera åkte jag till en annan god vän... som hade delar låg till resten av åtgärdena... för att upptäcka att även kylaren var trasig! Tro på fan att han trollar fram en annan och byter den på stört!
Allt det här efter fikasamtal om hur människor är knäppa! Det visar sig att jag har vänner runt som både finns och agerar!
Nu ska väl ändå bilen hålla för min resa i veckan hoppas jag... för om det händer något efter vägen komemr jag att lämna bilen brinnande vid vägkanten och gå resten...
Senare på kvällen fick vi välkomnat besök av Lindha som hade med sig Berra för att lattja med Gucci! Maken till rejsbana o köket fanns inte att se då liten Gucci och stor Berra sladdade runt i två timmar! Behöver jag säga att valp sov gott inatt?
 
Idag ska jag ta mig i kragen och röja undan lite efter julfirande och slappande. Jag blev bortskämd idag med fråntagen stalltjänst coh lägger tiden till att snygga till inför det nya året och min resa. Det blir välbehövligt med vuxen närhet och sovmorron utan valp! Och det har varit ett par fruktansvärt ensamma veckor även om jag älskar att ha tiden med tjejerna med! Men det ena borde inte utesluta det andra då saknaden kan göra mig väldigt frustrerad!
 
Jaja... nu kör vi slut på 2013 med ett bra avslut och glider in i 2014 och satsar på ett gott nytt år!

Bit ihop, le och se glad ut!

Det som skulle bli tre timmar slutade med en timme.
Julfest med över 20 personer inblandade... jag borde ha kunnat räkna ut hur det slutar!
Men idag blir det nya tag och jag ska bita ihop tre timmar om det går.
Känslan av att misslyckas på alla plan är inte särskilt upplyftande och jag behöver ta tag i en metod att klara det. Ett försök att prata med läkare misslyckades med så det blir att lösa saker på egen hand bäst det går.
Jag har även ligger över mig att få till aldrig så lite jul! Dels VILL jag det själv men till största del är det tjejerna jag tänker på, Men energin vill inte infinna sig till det och jag måste nog erkänna att jag inte klarar det.
Nu är ju inte själva julen det viktiga men det är så mycket som släpat efter åtskilliga år att jag låter det nog släpa ett tag till.
Alldeles snart ska hästarna ut och sen påbörjas "arbetsdagen"...
Bit ihop, le och se glad ut!

Min säkerhet - MySafety

Jag fattar inte hur det har blivit! Idag är risken hur stor som helst att bli av med både sina grejer och dessutom sin identitet!
Med teknologin har det blivit busenkelt för skummisar att ta över ett personnummer och via internet bland annat sätta en i knipa. Bedrägerierna ökar och vanligt, hederligt folk sätts i skuld där de själva inte valt.
Vi har plånboken fylld av kort av alla de slag. För den förslagna är det en lätt match att luska ut koder för att kunna länsa konton eller att använda kreditkort i butiker.
MySafety säljer tjänster som hjälper till att skydda och kan ge ersättning om man blir drabbad!
Djuren är ofta märkta via chip som "den vanliga" människan inte kan läsa av och som tillägg kan vi som är djurägare även beställa brickor för att underlätta om vår hund till exempel försvinner, så det går att spåra utan att behöva kontakta polis eller djurklinik för chipavläsning. En springa-bort-försäkrning ger rätt till 1000 kr i ersättning om hunden är bortsprungen mer än två dygn och hur lätt hänt är inte det!
 
Andra försäkringar som MySafety tillhandahåller är också för mobiler och kort med flera.
Den som är intresserad av att resa kan teckna både reseförsäkring och bagageförsäkring.
MySafety ger en möjlighet att samla säkerheten på ett och samma ställe och ger i och med det bara ett ställe att kontakta om olyckan skulle vara framme!
 
 

Sälja bohaget?

Biljetter till Bråvalla står högt i kurs hos en av ungdomarna så nu ligger bohaget löst till. Hon anser att det bara är onödiga saker så go-for-it.
Nu börjar det bli kännbart med den långa sjukskrivningen så det är bra att arbetet finns inom snar framtid.
Jag undrar helt ärligt hur det kommer att gå med att jobba... det är väldigt kluvna känslor!
Annars önskar jag att det droppar in nåt alternativ för att kunna bättra på hos oss men det ligger nog på is det med.
Jag känner mig väldigt trött inför veckan som kommer... arbetsträning 5 dagar i rad kommer nog att köra slut på huvudet. Men å andra sidan har jag lite andrum sen i två veckor. Det lär jag nog behöva!
Kuratorn har jag också petat åt sidan då det inte leder någonvart med att ta hand om sig själv en timma åt gången en gång i månaden.
 

Lång natt...

... och tidig morron!
Det är tur att jag hör till den ordentliga sorten när telefonen ringer mitt i natten och jag får köra till Eskilstuna lite så där bara för att!
Ibland hör jag kommentarer om att det inte ska vara så ordentligt. Då är det lite kul att det kommer från det glashus där det slarvas som mest!
Jag är glad över att ha alternativen att kunna röra mig bland vänner eller att slöa i soffan mest hela kvällen. Det är inte alla förunnat.
Tidig morron!
En liten solstråle vaknar tidigt och alla andra är hur trötta som helst men det är upplyftande att kunna se någon så pigg och glad på morron!
Sen att jag har den lyxen idag att inte behöva ta ut hästar känns skönt! Även om jag går upp tidigt så kan jag dra omkring med min "päls" och se dum ut... allt medan den övriga familjen vaknar till liv.
 
Nattens biltur för med sig klarheter som är värt att sträva till! En del saker är självklara medan andra är under diskussionsplan. Nu önskar jag bara om den förståelse som krävs för att alla ska kunna gå framåt. Planen är att godta det som är bra och avvisa det som är dåligt...
...att inte se tillbaka utan sakta gå framåt...
...att vägra backa utan istället bara stanna upp för nya tag.
Vad sägs om det?

Lätt att säga men lite svårare att göra... men inte på något sätt omöjligt!

Lördag hela veckan...

... eller åtminstone idag.
Idag är det inplanerat en ridtur med vårt nya stjärnskott på Godby!
Det har tagit ett tag att hitta en ersättare åt Emilia men jag hoppas vi har lyckats och det känns faktiskt som det!
Alla som känner oss vet att det inte är helt enkelt att ramla in i vår gemenskap och det beror inte på att vi är särskilt besvärliga... kanske bara lite bara oss!
Lilla Gucci anpassar sig bra och den lilla skrutten börjar till och med att kunna vara ensam korta stunder då vi går ner och röker. Det är rätt makalöst för en ett par månader gammal valp! KattN lider till synes men med tanke på hur hon drar igång med bus så är det inte helt helhjärtat för liiiite tycker hon att det är kul med en liten hund i huset igen!
Annars dräller det på som vanligt... jag har svårt att be om hjälp när det behövs för då prioriterar jag hellre bort behoven. 
Jag har även valt bort en hel del åt mig själv för nu kör vi! Jag kommer att börja med arbetsträning nästa vecka och då är det slut med engagemang för min egen del. 
Framtiden bådar arbete vilket är gott och det håller så länge det håller!
Även där är det skönt med avlastning i stallet för hästarna är de enda som inte är självgående nu när det ser ut som det gör.

Sol ute, sol inne...

Vad skönt att det äntligen är en dag med sol! Just nu ska jag förstöra för mig och rasta snabeldraken men sen blir det en repa ut med lilla Gucci. Hon är lite tveksam till att gå ut och gå när mörkret har dragit in så det gäller att passa på! Det här är en dag med eftertanke och anledningen är den att jag presenterats med alternativ som jag inte är bekväm med. Men i ärlighetens namn så måste jag ge Anna rätt i en del av hennes funderingar som kraftigt måste överbevisas för att klaras ut. Andra tankar rör den andliga biten som överraskande nog gjort sig gällande. Det som jag i regel har kunnat sortera som magkänsla har fått en annan innebörd under veckan och jag känner igen den som direkta tillsägelser. Nu väntar jag bara på att få det förkastat eller bekräftat för där är jag tillräckligt skeptisk för att bara köpa det rakt av. Ibland har det inte med en tillsägelse att göra utan bara egenvilja och de är ju helt olika saker även om utfallet kan bli detsamma. Jag hoppas ju ändå på de första för det betyder i så fall att saker kommer att ordna sig på bästa sätt oavsett vår egen önskan!

Sista dagen på början av en ny tid!

Fast hur blev det nu?
Fredag och sen är det en ny vecka då det blir en nystart på många sätt.
En del saker blir bra andra blir mindre bra och framtiden får utvisa hur det kommer att se ut.
Nästa vecka är fullbokad med tider och det känns "sådär".
Andra situationer är till för att förändras och det känns också "sådär"!
Något som jag VET är min känsla som kommer att innebära en tid med avkrokar där ingen kan förutspå utfallet på.
 
För att vara konkret så kommer dagen att gå som vanligt. Det blir stallpul och fix hemma. 
Mig själv kommer jag att peta ner i en box och låta dagen gå innanför skarpa ramar utan några som helst utsvävningar. 
 

Julklappstips!

 
 
Mot min vilja och mot mitt förstånd lär jag mig dag för dag om saker som man bara MÅSTE ha!
Den här kunde jag ju då på alldeles egen hand hitta nyttan med.
Jag har några tonåringar som fotograferar och en som studerar till ... antagligen ingenjör i slutänden.
Det där med skanna, synka och dela säger mig inte mycket men jag vet att dottern som fotograferar och hennes teknikintresserade pv helt säker har användning för den här "flipen". Om det är lätt och smidigt att redigera så uppmuntrar det ju helt enormt för den som fotograferar!
Den studerande har ju alltid massor med projekt med vad det innebär. Det är sparade dokument, sökningar och så vidare.
Som om inte många timmars studie skulle räcka så har även hon ett visst fotointresse... hon dokumenterar för sin blogg, Twitter och Instagram. Vad smidigt att lätt kunna välja VILKEN fördel man då vill ha från PCn!

Oväntat sovsällskap!

Vad skönt det är när tonåringar fortfarande kommer ihåg var deras mamma är fast de börjar bli självständiga för övrigt!
Man blir aldrig för stor för behovet av nån annan bredvid sig!
 
Igår blev Gucci introducerad för den första vuxna hunden här. Vi valde vänninans hanhund som är urgullig och med enorm tolerans! Första mötet gick klockrent och det är skönt att se en valp fungera efter alla hundinstinkter som de ska. Efter promenaden fortsatte enormt bus inne och avslutades med enormt bus i trädgården. 
Jag ska nog förtydliga att buset stod Gucci för och barnvakten såg plågad ut men stod ut med allt. Att pälsen hos honom är enorm underlättade från alla attackerna av de vassa valptänderna.
Två sekunder senare sov liten valp i soffan, helt utslagen ett bra tag!
 
Idag ska jag introduceras på jobbet, MITT första möte! Det känns lite som Guccis möte igår och vi får se vilka instinker som slår till.
Önska mig lycka till!

En julsaga...

... som rör oss med tonåringar i familjen. 
Någonting som vi glömmer ibland är hur vi sätter våran egen bekvämlighet framför ungdomarnas säkerhet.
Diskussionerna kring Systembolaget blir många och en hel del vill ha alkohol lättillgängligt i våra matbutiker... allt bara för att slippa besöka ännu en affär och för att få affärerna att konkurrera ner priserna.
Men då tänker vi ju inte på att Systembolaget tar ansvar för EN del av kontrollen... den där med åldersgräns! Och det där med att den alkohol som säljs faktiskt innehåller vad den bör!
En ytterligare sak som begränsas är impulshandlandet för DET är nog lätt hänt att få med en flaska vin när middagen inhandlas.
Det är en diskussion som kanske bör tas med tonåringarna inför 20-årsdagen... nyttan med Systembolaget och riskerna om alkoholförsäljning sker överallt.
 

En vecka då!

Nu har lilla Gucci bott hos oss en vecka och gett oss åter insikten om hur det är att ha en valp!
Det är lite torkande inne men inte alls mycket och det här är en TUFF liten brud! Valptänderna sitter både är och där men då är det tur att nackskinnet finns. 
Trots trotset så måste jag ju säga att det känns som om hon är en tjej som har lätt att lära sig med en tydlighet som bara en envis och tuff hund kräver.
KattN börjar vänja sig men tycker att det är besvärligt med en valp som hänger sig fast i pälsen.
Ungdomarna i familjen drar sitt strå till stacken och det gör det betydligt lättare att både skapa och hålla valprutiner!
Jag måste ju säga att Tomten har varit snäll i år som kom med en så fin fast tidig julklapp!
 
Snart ska jag ta mig till stallet för att fixa klart innan hovslagaren kommer och sen vankas möte på eftermiddagen. Det mötet känns att bli ett sådant att det kräver täcke över huvudet resten av eftermiddagen sen.
 
Apropå ingenting så har vi en del skrammel i huset igen. Jag vet nog orsaken men undrar vem det är! Under dagarna så är det någon som går i trappan ute och inne i huset hör jag någon vanka omkring. Tidigare har lite grejer försvunnit som ingen fysisk i huset kan ha rört.
Vi får väl se vad det här leder till!

Kraschad Candy Crash!

Vad trött jag blir när CC inte funkar! Jävla skitdator jag har...
Då får jag gå tillbaka till det verkliga och säta mig vid TVn, under täcket och titta på "Real Housewives of någonting".
Candy Crash kraschar och jag kraschar men det är ju bara det jag kan förvänta mig.
"I morron" ska jag ta tag i saker och sträva mot att komma i gång lite... då väntas hovslagarbesök och fucking möte.
Sen på torsdag ska jag besöka arbetsplats och dra i gång.
Som tillvaron ser ut så finns det inga andra alternativ än att kasta sig in i jobb för att rätta till ett par år framöver!
Tack o hej... leverpastej!

Jag önskar...

Jag antar att mitt katastroftänkande är helt i sin ordning.
Med mitt försvar med både B-plan och C-plan och ibland fler ändå så blir jag inte helt sittande i luften när det uppstår situationer. ATT det är ok med fler planer visas av att i regel hamnar jag på någon annan än A-planen.
E- och F-planen har jag inte hamnat på än och det är väl kanske tur då alla vet att det är "inte-godkänt".
 
Idag ska jag skicka iväg de unga, blivande föräldrarna på ett besök i Västerås. Det känns skönt att man kollar en extra gång så allt är som det ska!
Och samtidigt tänkte jag utnyttja dem att släppa ut hästar så kan jag dra fötterna efter mig hemma och prova hur det är att vara småhundsmatte igen. Det börjar bli skarpt läge på att träna promenader då den lilla fan är full av energi, precis som det ska! Nackdelen är att den befintliga tröjan är lite stor ått lilla Gucci men den funkar något sånär åtminstone.
 
Vinterns första skottning ligger framför mig med! Och nu kan jag ju bara förbanna mitt "sen" då snön antagit en åtskilligt med kompakt form än igår. Hädanefter SKA jag skotta pudersnö medan den ÄR just pudersnö!
 
Huvudet är upp och fötterna är ner och DET tänker jag vara nöjd med just nu, duktig som jag är att bita ihop om mig själv och dra igen silvertejpen runt allt annat som känns!
 

idiot?

idiot? har ringt igen.
Jag blir lite fascinerad över människor som hävdar att det känner mig, att de har mitt telefonnummer i kontaktlista men ändå måste fråga vad jag heter.
Första samtalet kom för ganska länge sen och då var det några samtal i ganska tät följd. Nu har det varit tyst åtskilliga veckor men idag var det dags.
idiot? lyste på displayen när det ringde och för att bevara min sinnesro undlät jag att svara. När jag kom hem ringde vi upp från båda telefonerna och så småningom ringde vederbörande tillbaka, dock inte på min telefon. Tur är väl det då den tydligaste och lugnaste av oss fick svara. Efter en önskan om att låta bli att ringa avslutades samtalet.
Döm vår förvåning när min telefon ringde 2 sekunder (på sant!) senare!
Inte heller denna gång var det jag som svarade och samma önskan uttrycktes så nu får vi se om samtalen avslutas.
Det kan ju tilläggas att vi har lokaliserat var den okända rösten hör hemma och tar inte samtalen slut är det dags för en skål popcorn!

Blogguppehåll!

Så då har det varit ett litet uppehåll här.
Anledningarna är flera och ska jag prioritera så väljer jag faktiskt det verkliga livet!
Under förra veckan ordnades det tuffa beslutet att låta Nemi somna in. Det har ju varit en hel del problem för henne och det är ju så med djuren att om man inte kan bota så låter man dem somna in, hur ledsamt det än är!
Som i tidigare fall valde vi att ta ut veterinären till stallet där det är en positiv miljö för voffsarna... och gårdsfolket är lika tillmötesgående och förstående då dee ställer upp med gravplats.
Ledsamt på måndag...
På tordagen hittade Anna en lämplig annons om hundvalpar att ringa på så den kvällen flyttade Gucci hem till oss!
Gucci är en liten hund med en mamma som är chihuahua/dvärgpincher och en pappa som är papillon.
Nu efter några dagar har hon funnit sig väl tillrätta i familjen och allt går som det ska med de vanliga "valpproblemen".
En del kan tycka att det är tidigt att skaffa en ny hund men vi tycker att det är som det ska! Det är inte på något sätt att vi enbart ersätter Nemi som vi förlorat utan det är helt enkelt en tillökning i familjen.
 
Annars kryper livet på i myrsteg och det är helt acceptabelt! Det finns ingen anledning att stressa utan i stället njuter vi av det som är bra "just nu" oh försöker bortse från det som är mindre bra.
Faktum är att listan över positiva saker leder skarpt över de negativa även om det ibland är svårt att blicka över glädje. Vi är nog lite rädda för att förlora glädjen men lär oss långsamt att den existerande lyckan kan ingen ta ifrån oavsett hur morgondagen ser ut!

RSS 2.0