Är en mamma psykiskt störd när hon ger sig på sina barn?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14145069.ab

Såna här rubriker är ju skrämmande! Jag tror att både du och jag har en bestämd uppfattning om att det INTE är OK att ge sig på barnen!
Det är rubriker i den här andan som jag återigen funderar på psykiatrireformen då de sjuka skulle ut i egna hem och "slippa" instutitioner. Den reformen som slog ut en hel del människor som inte klarar av att hantera sina störningar.
Hur många artiklar har vi väl inte läst där förövare har sökt hjälp inom psykiatrin och bedömningen har gjorts att den psykiska ohälsan inte är dålig nog. Artiklarna har i bästa fall handlat om misshandel men även om mord i många fall.
Den senaste stora förövaren är väl just nu norrmannen som pepprade ner ungdomarna på ön. Den galningen hade tydligen haft tid och möjlighet att planera dådet länge. Närstående pratar om ett beteende som även vi lekmän kan förstå att det inte står helt rätt till i skallen.
Den här mamman nu då!? Det är tragiskt att en människa i samma handling är både förövare men även offer. Synd bara att barnen fick sätta livet till...
Naturligtvis, som Arbogabo, går ju även tankarna till de två, små barn som här i den lilla, lugna staden mötte sin baneman.
Men vi låter rättvisan ha sin gång, om mamman bedöms som sjuk så får hon förhoppningsvis hjälp. Och med en sån handling bakom sig så har hon ju inte mycket till självbestämmande över behandling.

Det är väl så här det ska vara! Psykiatrin prioriterar när det blivit stora grejer, fram till dess låter vi det bero...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0