Något som lyser upp i höstmörkret!

Är det nu det är hög tid att se över smålamporna?
Och att förse sig med extralampor då man bränner såna i mängder under vintern.
Ängellamporna i köket har inte varit tända på hela sommaren men nu är det dags att få lite lagom ljus mest hela tiden.
En diskussion för många år sedan gav till resultat att det kan påverka elräkningen positivt med mysbelysning. Den som har nån liten lampa på under eftermiddagen och kvällen behöver inte tända en stor lampa för att tillfälligt kliva in i rummet. Förutsättningen är ju då att man kör på låga watt naturligtvis.
Och det här med glödlampor... En äldre bekant vill ha hjälp att åka iväg för att hitta just dessa smålampor istället för energilampor. Vanans makt är ju stor att använda det man alltid använt!
Sen nåt som är mysigt är levande ljus! Det som begränsar är en fluffig katt, jagande hund och ett katastroftänk i just eld. Tydligen har KattN i hemmet före vårt lyckats med att smeka förbi ett ljus och lyckats knata iväg på bordet med svansen som en fackla... utan att märka något... men den matte och husse pejlade in lukten kvickt och  fick in KattN i duschen och lyckades minimera skadorna till bara en naken svans.
Såna funderingar räcker för mig för att duktigt släcka alla levande ljus när jag inte ser dem och i stället förlita mig på fönsterlamporna, Hur det sen blir med elräkningen kan jag inte svara för men de skarpa lysena används bara i nödfall.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0