För att glida vidare till nästa ämne grundat på förra kvällens funderingar enligt förra inlägget

Är det såna funderingar som gör oss kvinnor förberedda på jobbiga situationer?
Jag och andra med mig har pippi på att gå händelserna i förväg. Hur många gånger har man inte väntat på att tonåringar ska komma hem och hör man sen sirener är det helt kört.
Jag i alla fall börjar genast spekulera i att något har hänt. Som en direkt följd blir man naturligtvis ledsen för att påbörja sorgen till det som kanske har hänt. Har det kanske eventuellt hänt en allvarlig olycka är man redan i tanken på lasarettet för att mottaga hemska besked. Och ett tu tre är man på begravning redan...
Sen när det slamrar i dörren blir man ju jättelättad och glad!... en liten stund... För att sedan bli tjurig över att man fått våndas, sörja och ibland hunnit med en begravning...
Uh.. det här blev kvalificerat svammel på kvällskvisten men ni förstår vad jag menar?

När vi hamnar ui en jobbig situation på riktigt (Lidl-riktigt) så har vi troligen någon gång redan upplevt den i tanken. När vi sedan står där så KAN vi redan ordningsföljden på känslorna och det praktiska.
Stackars män! Som sen halkar efter och måste traggla genom allt för första gången då det händer på riktigt... och vi kvinnor blir riktiga bitchar och tycker att männen är tröga.
Och männen i sin tur lever sina liv utan att ta ut situationer i förskott. De lever livet här och nu utan att analysera sönder alla situationer.

Hur är det nu? ÄR det så eller svamlar jag?
Få höra kommentarer från både män och kvinnor så vi får se sanningen från ALLA håll!

Jag ser en ljusning!

Nu har Mini sovit 2 (2!) nätter!!

Förra kvällen när vi lade oss så tystnade den lilla djävulshunden i sin bur på en gång...
"Mmmm... vad skönt att slippa gnölandet!", tänkte jag.
Sen slog mig tanken: "Är han död! Ska jag kolla?!"
Men näää... jag beslutade mig för att han antagligen bara kopplade av och svimmat av utmattning. Den doggen har ju hållit på som om han gått på Viagra.

Men fast jag intalat mig att Mini sov så låg jag och överlade med mig själv huruvida han levde eller inte. Jag kom till slut, helt elakt, på att om han är död så är han och kommer inte att lukta innan morronen gör sitt intåg. Och om han sover så är det ju fan att väcka honom. Ännu mer iskallt funderade jag på hur vi skulle begrava honom, det är ju tjäle i backen. Jag kom även på att det är för lite plats i frysen för en död hund att invänta våren...

Nu är jag ju inte helt hjärtlös men när man inte sovit klokt under flera nätter är det lätt att prioritera sömn före att väcka den björn som sover..."Kan hästar hoppa över soffor?"

saxin  (emilia.saxin@telia.com) om Soffan är död! Länge leve soffan!:

kan hästar hoppa över soffor? hm ;)
jag tänkte att annars skulle man kunna kasta ut den i stallet, typ foder/fikaboxen. Men tänk vad många spindlar som kommer lägga ÄGG i den. nejtack!

Tarja svarar: Men dumma dig! Naturligtvis kan hästar hoppa över soffor! Men vad våra skulle säga vill jag inte ens föreställa mig ;)
Men å andra sidan... Det skulle garanterat ge något att blogga om, som följetong...
Jag vet! Du rider, jag plåtar!!! Får jag lägga in bilderna från akuten med?? ;)
Du kan dessutom behöva några fler spindelägg. Jag kan tänka mig att de flesta du har svalt innan har kläckts och storknat i helgernas ciderångor... :D


Till Er läsare som inte hänger med i det interna snacket: Gå gärna in på Emilias blogg... En halvgalen stalltjej som nyligen fyllt 18, har spindelfobi och klart godkända idéer för att platsa stallet i Godby.

Sexig i modell skinknät...

... antar jag att det skulle bli i det här.
Gris-temat fortsätter från julgris, svininfluensa till sexiga underkläder.

Det är då märkligt att den gamla 40 +aren ska gilla dessa underkläder som skulle forma kroppen likt skinknätet formar julskinkan.Det här är ju som rena reklaminlägget!
Jag har länken till sidan högst uppe i bloggen på startsidan och lade till den då jag är lite svag för snygga underkläder. Synd då att man inte har kropp för att bära upp dem...
Tänk bara några kilos övervikt som tittar fram mellan snörena... julskinka, säger bara det...

Men ni kära läsare som har kroppen för er! Gå in och titta! Det verkar vara prisvärt, smakligt och snyggt!

Soffan är död! Länge leve soffan!Soffan med de stora kratrarna åsamkade av Nemi är död!! Den har till svidare funnit sin plats i garaget i väntan på vidarebefordran till sopstationen. Den mindre döda 3-sitssoffan står på samma ställe för att vänta på nästa hem. Eventuellt ska Maria byta ut sin bäddsoffa mot den. Antingen blir bäddsoffan eller 3-sitsen tillgänglig för den som orkar/vill hämta den.På Blocket.se hittade vi den här fina hörnsoffan för bara 500:-!! I annonsen stod det "felfri", vilket i och för sig inte var sant. Benen lossnade och gick sönder men det löste vi med benen från den döda 2-sitsen. Sen var soffan felvänd. Jag och Maria gick genast i gång och funderade ut hur vi skulle möblera om men Kai, älskade klilppa, satte igång att skruva isär skifta sidor på soffan. Jag kan ju säga att DET hade jag ALDRIG gjort själv! Nä nä, här är vi så bekväma att en ommöblering känns mycket lättare.
Nu kan vi sitta i en soffa utan stoppning som fastnar i häcken och nu håller vi tummarna för att Huligan-Fia INTE sätter tänderna i den här!!

"Wiiii! Världens största kattoa!!"

Det blev reaktionen från katten Xanadu då Nemi lyckats fixa till kattströ över halva köket. Tack och lov att vi använder papperpellets i stället för sand!
Katten skrapade glatt i största samlingen papperpellets och satte ner röva' och pinkade. I det läget kan man ju inte skälla på KF utan bara gilla läget och fortsätta sopa och torka...
Liten Nemi skäms över sitt tilltag...
Jag var borta under förmiddagen och barnen sov. Sen ringde en av tjejerna, trött i rösten: "Mamma, jag tror att du behöver komma hem!"
När jag hör vad som hänt ber jag dotra dra fram dammsugaren, jag trodde i den stunden att Nemi fixat lite mellanmål ur kattlådan och att det åkt ur lite strö.
"Mamma, det GÅR inte att dammsuga upp!"
Huuu.... då förstod jag att hela påsen mött sitt öde.

Det ska väl tilläggas att en eller två plastkassar ryker nästan varje gång Nemi är själv några timmar. MEn även liten blir stor så småningom... Eller hur!

Apropå onda lemmar!

Nemi är inne på sitt första löp och vi har en liten Mini som är helt KNÄCKT!
Han ylar och gnölar, vet inte vilket ben han ska stå på. Det blir oftast det femte benet...
Fram till för några dagar sen kunde hundarna vara under uppsikt i samma rum. Men nu är det åtskildhet som gäller. Mini sover nedanför sängen i sin bur för att kunna koppla av med tvång. Ändå så har han knappt sovit! Nu, sista natten har han sovit lugnt! Inte ett ljud så jag väntade mig nästan hitta en hund som dött av kåtslag men han var pigg och nyter på morronen och kunde fortsätta att gnälla då. Dock anas en liten ljusning i att han börjar lugna sig något.

Trött unge, trött Nemi, trött Mini:Första löpet är ju lite oförutsägbart, det är svårt att veta hur länge det varar.
Nemi däremot har blivit stor tik utan större problem. Hon har tagit Minis bekymmer med överseende, kanske har hon varit lite avmätt och trött. Till och med katten har fått varit i fred någesånär!Aja.. till våren åker Minis kulor så då blir det lugnt för alla parter i fortsättningen. Det är ju något jag ska ta med Minis uppfödare eftersom hon inte skulle ha honom i någon avel enligt senaste besök-

Livet före och efter...

... influensan kring nyår

Julgrisen är död men svininfluensan lever... Nu kanske det inte VAR svininfluensan men riktigt synd om oss har det varit!
Feber och onda lemmar... soffläge har varit ett fullgott alternativ.
Det är en del av orsaken till uppehåll i bloggande men efter spark i arslet av stallbruttan Emilia så har jag bestämt mig för att komma i gång igen.
Då tar vi ett ryck och dokumenterar skrammel i huset i ord och bild...

RSS 2.0