Brända bullar...

... för det kan ju inte har varit en anlagd brand?

http://magazin24.se/nyheter/arboga/2012/01/31/storbrand-pa-gamla-quot-nalles-quot

Jag hoppas verligen att inga människor har kommit till skada för det vore ju hemskt beklagligt!
Och sen funderar jag i nästa tankebana: Hur mycket mer kommer det här att kosta mig?
Det har ju varit en smart lösning att hyra in migrationsverket i de oanvända lokalerna som "Nalles" har! Nu lär ju de hemlösa få någon annanstans att bo, kanske ett dyrare ställe som hotell/motell. För att inte tala om vad det kostar med en sån utryckning!
Aja... var och en står sig ju närmast...

Vilken smart uppfinning kalendern är i mobilen! När man väl lär sig att använda sig av den... Idag hade jag nytta av den i stallet... Medan jag pulade i lugnan ro fick jag en påminnelse att hovis kommer ut! Hade jag inte lagt in det på kalendern och med påminnelse så hade det varit som bortblåst.
Hovisdagarna är alltid trevliga! Kaffe och tjatter hör absolut till de stunderna. Diverse ämnen avhandlas alltefter som hov efter hov snyggas till...

Sovmorron!

Vilken känsla att kunna somna om när Älskling åker iväg i okristlig tid!
Nu återstår skjuts till skolan och stalljobb... det är riktigt skönt.
Ett inbokat möte ska jag också avklara men det är inte förrän på eftermiddagen så det blir rätt slappt... hoppas jag!

Jag har också lite stök kring en fundering, jag ska nog slå slag i saken och får återkomma med resultatet! Håll tummarna för mig!!
Men nu hör jag färdiga ungar så det är nog hög tid att varmköra bilen i vinterkylan!

Värme upp...

... äntligen! Attans tur att man har bastu när det är så kallt! Det blev en snabb bastuvända för att få upp värmen i den odrägliga vinterkylan. Att man sen frusit ihjäl på jobbet gör ju inte saken bättre.

Det har varit en riktigt slappkväll nu, det tycker jag att vi är värda! Och sovmorron i morron!... DET ska bli underbart!
Nu gäller tvchill och kossa i soffan. Jag får väl ta igen det jag missade på eftermiddagen...

Så tror man bara...

... att man ska kunna lägga sig och pilla navel!
Ett besök i rummet nere i källaren gav indikationer på att ett besök till Lidl krävdes! Det ges ut alldeles för få och tunna telefonkataloger nu för tiden...
Jag älskar verkligen att ragga iväg och handla... eller inte.

Samtidigt larmar dotra om att det inte är ok på skolan så det blev att medla med både henne och lärare under turen. Varför i hela fridens dar inbillar jag mig fortfarande att det är lugnare att vara ledig än att jobba? Med mina år på nacken borde jag ju ha lärt mig att jobbet är den lugnaste platsen, med undantag av stallet...
Apropå jobb så har jag suttit ett tag i luren för att reda ut både det ena och det andra. Det är lite träligt när saker inte bara fungerar utan kräver energi... men nu ska det väl röra sig åt rätt håll på den fronten med.
Och eftersom jag ändå är igång så är det bäst att rasta snabeldraken och mata den med humle och dumle... SEN ska jag faktiskt ta kväll!

Äntligen slut...

... på jobbhelgen! Nu kan man återhämta sig ett par dagar, skönt det.
Helgen har varit bra... med förlovningar och mingel. Ett avsnitt kopplat till "Halv 8 hos mig..." har avverkats med god mat, tacos. Trevligt var det med att se paret öppna bubbeldrickan för att skåla!

Jag möttes av ett översvallande hälsande av alla tre pälsbollarna! Det är nog lite frustrerande att ha morsan borta över ett dygn.
Och vännen har fått den påhälsning jag planerat innan, man måste ju få höra senaste skvallret.... Aftonbladet, släng dig i väggen! Nackdelen är väl den negativa biten av skvallret... det är inte lätt för alla människor!
Tanken går till dem som inte hittar det stöd de egentligen behöver!

Nu väntar soffan på att värmas ett tag, jag tänker verkligen lyxa med att vila middag!

Falska vänner...

... är ett begrepp som figurerat i dagarna.
Det är ganska synd tycker jag när folk inte bara kan stå över en del saker. Det blir liksom mycket lättare så!
Men det är ju i och för sig lättare sagt än gjort...
Sen måste man ju ifrågasätta vad falskhet är egentligen? Det kan ju även vara kommentarer som i sig är sanna men plumpt sagt. Då tycker jag att var och en bedömer själva hur man vill ta det...
Sen finns det de falskingarna som bara sätter upp en vacker sida och mörkar den andra... Vilket är värst??
Hur som så tycker jag att alla är väl ändå människor och vi bör vara lite överseende med hur alla reagerar och agerar!
Ähhh... det där blev lite för djupt en söndagmorron... Shit the same...

Nu är det i alla fall att tagga jobb hela söndagen så det återstår ju att se hur det förlöper.

Slut på helgen!

Eller i alla fall den lediga fredagen.
Det blev ändrade planer idag. Hittade en feberhet unge på övervåningen så det blev hemmaläge fram till nu.
I morron kommer ett avsnittt av "Halv 8 hos mig....." Då ska vi även passa på att gratulera värdparet som har sin stora dag idag!!
Nähä... dags för jobb...

Slut på veckan...

... det är dags för fredagsmyyys!
För dem som inte jobbar helg vill säga. Det här blir en lugn fredag, hoppas jag. Jag är ledig fram till halv fyra och går på min helg sen.
Igår var en särdeles annorlunda dag! Morsan var på möte som klassförälder! det är lite synd att jag har fått det uppdraget även den här terminen. Förra terminen blev absolut inget gjort och därför förlängdes det. Nackdelen är ju bara att det är så svårt för mig att få till det engagemanget så det blir bra! Fördelen är att vi är fyra stycken och de andra är riktigt duktiga.
Det är sista dagen för veckan i skolan för ungarna och två är uppe och stökar för fullt. N är en riktig hejjare på att komma upp tidigt och ge sig iväg tidigt. Hon avskyr att komma försent!
A har varit hemma några dagar och varit sjuk. Igår var hon tillräckligt frisk för att jag skulle släppa iväg henne. Det är en unge som man får tvinga att avhålla sig från skola och träning, även om hon är sjuk.
M är trött... det förstår jag. Vi väskte henne kl halv 6 då vi försökte öppna köksdörren ut till hallen. Den brukar vi stänga med bälte på utsidan för att Nemi inte ska öppna och larva runt i hela huset utan tillsyn. Den här gången var det stängt då M lade sig sist och gick från tvn, stängde dörren och hängde över bältet av bara farten, antar jag. Jaja, shit happens...

Men nu är det att satsa på att köra till skolan och även åka en sväng förbi vän. Där tror jag att det kan vara lite tufft med tanke på sms-avisering från gårdagen...

Nu kavlar vi upp ärmarna för en ledig förmiddag!!

I've got the pussy! I draw the rules!

Banan i brallan... är det som gäller för att ha ordet!
Det är en konstig företeelse som visar sig ibland när det ska diskuteras och manligt kön anser sig vara mest värdefullt.
Men släng er i väggen!

I've got the pussy! I draw the rules!
Förutom det så har det varit två ganska lugna dagar! Igår blev en besvikelse! Jag var ledig hela dagen och var ute och larvade med Spindel-E... ända tills de ringde från jobbet och undrade var jag höll hus. Jag hade skrivit från fel schema i almanackan och skulle uppenbarligen jobba kväll. Hupp... liten blåsning kändes det som men det gick ju.
Idag har jag lyckats jobba rätt pass och sen har det varit lugnt.
Nu är det bara pill i naveln som gäller... ibland måste man vila sin arma kropp!


Sköna Söndag!

Nu är det slappa som gäller! En vända ut till SkoGiganten gav absolut ingenting! Eller... två par Hello Kitty-strumpor för 15 kr paret då.
Däremot ÖB är ju lättare att schabbla bort sig på.
Lunchen är också avklarad med hjälp av rester från gårdagen och fikat med uppvärmda kanelbullar likaså.
Som tur är så har snöfallet avtagit så har vi tur så räcker det med snö nu! För vem vill ha massor med snö!?
Det skulle vara korkskallar som bor i lägenhet och som slipper skotta... eller såna dära konstiga typer som gillar att åka skidor.

Tänk att man har blivit så lyckligt förskonad från det där med skidor! Annars hade man väl legat med brutna ben åtminstone en vända varje vinter. Jag minns när man var barn, bodde då vid Nyckelberget i Köping. Den backen har man både åkt och rullat nerför.
Vid backens ena sidokant åkte alla upp en riktig isbana... där har man från backens topp brassat ner på miniskidor... Hua, barn är inte kloka i huvudet. Likaså har man provat ländåkningsskidor i full fart ner... Det gick ungefär lika bra.
Jag antar att man på den tiden inte var lika skör i benstommen och klarade sig från större skador. Några områden på kroppen som var blå-lila fick man väl stå ut med...

Juholt! En idiot!... Jag tycker DU ska ta över!

Eller är han människa!?
Nu är det diskussioner överallt om politik. Det är ett konstigt ämne som jag gärna håller mig ifrån.
Nu diskuteras en människa som andra har valt fram. När den männ'skan gör bort sig ställer sig alla andra 100 m ifrån.
Jag tycker att det låter som "kexchoklad-historian" för x antal år sedan.
Men... Först ser vi till att diverse folk får föra vår talan. Sen blir vi förbannade när det går åt skogen!
Varför i hela fridens dar förväntar vi oss att en handfull människor ska klara av vad den stora massan inte vill/kan/vågar framföra!?

Tänk vilken utopi det vore om våra politiker hade det stödet av sina väljare att de stod kvar även när det blåser stormar kring dem!
Men det är klart... politikerna får ju odrägligt mycket betalt... och då ska de tåla allt skit. För det ÄR ju orättvist att de ska kunna håva in SÅ mycket pengar för inget arbete mer än att förskingra.

Jag tycker att DU ska ta över politikerjobbet! För visst är det värt för de pengarna att bli smutskastad i en hel nation. Politiker har ju trots allt betalt för det....

Men du och jag föredrar ju att förskingra de pengar som politiker försöker budgetera till allt folk. Eftersom "vi har rätt till" del av pengarna så kan vi ju lura till oss hur vi vill. Vi betalar ju trots allt skatt... åtminstone en del av oss...
Efter att vi oavlönat har förskingrat så KAN vi ju faktiskt klandra politikerna över att pengarna inte räcker! För som sagt... de har ju betalt för det, för att trolla...

*bah*  Surkärring!? Ja, det är jag... med eller utan betalt för det...

Hallå! Inge' snö, sa jag ju!

Hästarna är ute och stallet fixat. Nu ska Calles boxdörr hålla sig EN dag till!
När jag åkte hem tyckte jag att det virvlade nån vit flinga men jag hade som reservation att det kan ha varit trött-tv-flimmer för ögongen. Men nu ÄR det vita flingor som kommer!!!

Helgfrukost är väl underbart gott! När stallet var klart knorrade min mage ilsket över att ha blivit lurad på frukost innan ansträngning. Men när jag kom hem var kaffet klart, äggen kokta och det var bara att sätta sig och mata en morrande binnikemask.
Underbar, är han min älskling som räddar mig från svält!!

Igår blev jag lurad på en runda till ÖB och Dollar$tore så den ska tas igen idag! Tydligen har de skor till halva ordinarie pris på SkoGiganten och DET kan man ju inte missa! Dollar$tore har ju också en del onödiga saker som man inte behöver, som man måste se och kanske köpa.

Men nu ska jag flå en katt! På datorn, då... MahJong-elände som inte vill gå ut, är på katten att lösa...

Mästarna på läktaren!

Nu har då Carin och jag konstaterat att vi är jävligt bra på innebandy... så länge vi håller oss på läktaren!
Ett förslag till tjejerna att vi kan videofilma en match och de får med tillhörande kommentarer från oss togs INTE emot med öppna armar!
Konstigt!

På väg till Sura kom ett samtal och en fråga om vi behövde nåt från ÖB... efter en kort stunds tänkande så önskade jag mig lite lördagsgodis. Och tänk! Älskling köpte med det!
Det är väl LYX att ha någon som servar med det!

Annars har det varit en lugn dag. Den började med sovmorron. Vi vaknade inte förrän kl 8.30. Det är nästintill rekord, efter en kväll då vi lagt oss relativt tidigt.

Nu blir det nog att plocka upp påsen med godis och sätta sig med två lurvbollar och lika många grabbar.
En pälsboll (om man kan kalla en raggig nakenfis för pälsboll) ligger och muttrar då den stora pälsbollen har tillträde till vardagsrummet. Det har ju varit strikt begränsat ett tag då hon löpt fram till nu och Mini har liiite problem med det. Då muttras det inte värst om Nemi kommer nära. Det är till och med så han står ut med två rader schäfertänder i nacken.... goooos!
Grabbarna i sin tur intresserar sig för dels Postis-Per och dels för datorn... en alldeles vanlig svenssonkväll i ett hus med finnar och barn som är finsk/danska och finsk/svensk/norska...

Tuttar, inlägg och sexiga tights!

Jag har några vänner som är lite bekymrade och förväntar sig att jag ska hänga ut dem på bloggen.
Det är ju något som jag hotar med varje gång vi träffas och lyckas med lite bilder!
Nu är det ju bara så att även jag har mina begränsningar men har funderat på om jag skulle kunna köra lite utpressning med hjälp av de obscena bilderna.
Det skulle till och med kunna vara så att de inte släpps genom bloggcensuren!

Vad sägs om lite strippdans i randiga tights medan den andra klämmer på tuttar, samlade i bh med geleinlägg!
Dagenefter-kommentaren var oslagbar!
"VEM har satt på mig en bh? Jag får inte av mig den! Och bredvid mig låg något som såg ut som en jättestor snorbuse!"

Jag förstår inte varför det ser ut på det sättet, eller liknande, varje gång det blir en sammankomst!
Tänk dig sen att jag har faktiskt bilder som bevisar detta!
Men, kära vänner, jag kommer INTE att lägga ut dem här... och inte heller sälja dem... om jag inte får tillräckligt bra betalt... från Fib Aktuellt tex...Det konstiga är att vi nästan alltid blir själva till slutet. Den här gången så var det ett kärlekskrankt par som avvek för... hrm... vidare aktiviteter. Alltså återstår bara de bästa kvar!!!


Jobba eller köpa godis...

... ett lätt val!
Jag fick en förfrågan idag angående ideellt för förening. "Vill du stå i cafeteria, baka eller köpa godis?"
Haha.. baka! Jag! Skulle inte tro det... Stå i cafeteria är egentligen helt ok men inte en långhelg på jobbet... Alltså blev det köpa godis!
Sen i morron bär det iväg på skitvägar till Surahammar... hur man nu tar sig dit... Jag antar att jag kommer att vara osams omväxlande med glada innebandytjejer och en tjatig Garmin.
Garmin är en typ som man lätt skulle kunna sparka ur bilen efter ett par rondeller: "Kör in i rondellen, ta andra till höger!"
Jaja... ibland får man ju bara vika sig under expertis...

Nu är då hästkuren med antibiotika uthämtat och jag hoppas att den tar all tråkig borrelia! Det räcker med alla krämpor nu. Som jag sa till en vän... om jag nu är van att gå ständigt uttröttad... hur ska det bli när jag till slut blir pigg??? Jag undrar om min omgivning står ut med mig då.

Jag och vännerna på psyk...

... eller nåt sånt.
Igår i väntrummet så tyckte jag att jag kände igen en nuna! Doch saknade jag en otroligt tjock fläta i håret!
Anledningen kanske är den att andra blir så fruktansvärt gamla och förändrar sig! Min vän från grundskoletiden satt där, vuxen och ordentlig med håret i snygg frisyr (även fläta är ok).
Men vi kände igen varandra trots att vi bara har slängt några ord till varandra på stan!
Det är så roligt att träffa folk efter lång tid och jag undrar ju naturligtvis vart alla år tar vägen och inte en dag äldre blir man! Eller, ok, 24 + har man väl blivit då.

Efter mötet så blev det att möta upp Spindel-E igen och terrorisera en stackars försäljare om hängrullar. Vi fick napp och lyckades beställa 6 st som vi får på måndag. Nu hoppas vi bara att vi löser boxdörr tills dess. Spindel-E satt och snurrade på den gamla rullen och var totalt inoljad av den gamla skiten. Men så är det ju när man hellre går skitig än proper och tråkig... eller hur!?
Aja... jag kan ju inte påstå att jag var renare innan saneringen inför mötet och sen är jag hemskt glad att det löste sig med resten av stallsysslorna på eftermiddagen.
Jag, min tidsoptimist, sparkade ut unge i farten hemma fem minuter innan jag började jobbet och brände strax iväg dit för att ånga in nästan precis i tid.

Idag ska en av tjejerna lösa problem som vi vuxna har! Eftersom våra öron ramlar av i allt kackel så ska hon trycka hål i tungan. Jag antar att det kommer att bli lite tystare ett tag. Och Spindel-E är hödt älskad av dotra med då hon lovat att skjutsa dit. Vad dotra inte inser är att Spindel-E kommer att njuta varje sekund av plågan. Det är synd att låta ett sånt tillfälle gå till spillo.
Jag undrar om det är hämnd för Kai och Marias tilltag med plastspindel i stallet? Vem bryr sig om vem som får betala.. Haha!

en ledig förmidddag...

... men som vanligt en hel del inbokat.
Nu ska barn in till sjuksköterska och senare till andra möten.
En annan ska drälla en stund ute i stallet och vädra ur den dammiga hjärnan med läkande stallukt.
Igår fanns det tydligen glada hästar... FÖR glada, enligt Spindel-E. Det är nog hög tid att börja ställa krav på köttbullarna.
Ett nytt bett är införskaffat till Shalinka på rekommendation av vår duktiga hovis och det är dags att se inverkan på det.
Tanken är att byta muskelkraft till teknisk verkan. Bettet vi skaffat är ett Kimblewickbett och det verkar ok som jag hört om det. Annars är vi rätt restrektiva på att betsla upp men om alternativet är en häst som envetet förväntar sig att sättas på plats med styrka så föredrar jag nog en lätt hand och lite skarpare bett.
Jaja... den andra, köttbullen, han kan vi ju ha vad som till. Den töntburken bara gör som man säger och blir chockad själv om han någon gång får för sig att "flippa". De gångerna är skrattretande när man jämför med de hästar man ridit som flippat på riktigt.

Sen blir det då Köping vid lunchtid... och efter det kvällsjobb igen.
Apropå jobb! Jag har hört om en ung grabb som fått jobb inom produktion! Utan utbildning och knappt myndig så har han en enorm lön! Den ligger efter skatt på mer än vad jag som vårdare har INNAN skatt!
Vilken skillnad det är! Men egentligen förstår jag, arbetet med människor inom kommunen är det ju ingen förtjänst med så varifrån skulle lönerna kunna höjas till den grad.
Undrar om man har en utbildning inom fel yrke! Då är det lite synd att det är det yrket som ligger varmt om hjärtat...Väntan på svar...

... är väl lång i Arboga!
Jag tror att många med mig väntar på en förklaring till den tragiska händelsen tidigare.
Medan undersökningar framskrider nämns ju toxologisk sådan. Det får mig att tänka på tidigare diskussion i en annan situation.

Vi diskuterade depressioner och hur en del människor inte klarar av att hantera sina "dippar" i vardagen. En riktigt bra förklaring gavs med hjälp av en visualisering. Några streck på ett papper och kurvan som visar stämningsläge.
Det är ju så sant som det är sagt och den som förklarade är duktigt, personligt insatt.
När ens stämningsläge från start och normalt ligger på samma nivå som när du och jag är nedstämda... då är det ju lätt att se var kurvan bär hän när det inträffar tråkigheter.
Om du och jag blir ledsna så blir vi just ledsna... men den som saknar SEROTONIN startar från ledsen och blir, vad vi uttrycker, förtvivlade.
Om du och jag blir förtvivlade, på riktigt, så har vi svårt att se någon ljusning. Den som saknar serotonin befinner sig där alltid när han/hon blir ledsen.
Nu blev det ju rätt generellt beskrivet men likaväl användbart!
Förståelsen för människor med avsaknaden av hormon som låter personen starta från "glädjenivå" är rätt dassig och det är ju att förespråka en högre tolerans.
När den här diskussionen uppstod så kunde jag bara känna stolthet när den drabbade har kommit så långt att han/hon kan beskriva så tydligt. Och med det också förstå själv att mediciner är  ett måste för att ha en högre tolerans på "dippar".  Det jag blev mest imponerad av var den sjukdomsinsikten som personen äger! För utan den så blir det inte bra och då kan det medicineras hur mycket som helst utan större, långvarig effekt.

I väntan på svar så undrar jag vad de kommer att hitta. Jag hoppas i mitt hjärta att det inte är så tragiskt att en person har lyckats trilla och dolt det så väl att omgivningen inte upptäckt det...

Du och jag måste lära oss mer om att läsa signaler och vara öppna för andra sinneslägen än våra egna! Och vi får inte vara rädda för att se när det är illa!
Det ÄR inte farligt att ta reda på halvdö'a människor! Det blir värre om vi blundar!
Dela med dig av glädje! Men glöm inte för guds skull att våga bekräfta det som är jobbigt och dåligt. För det är minst lika viktigt för att få grepp om verkligheten för dig, mig och den som har trillat!

Ängel i the Hellhole...

Eller med andra ord, vi har avnjutit en stund i bastun!
Det här skitkalla och tråkvädret kräver bastu för att man ska få upp värmen klokt.
Annars har dagen gått åt på jobbet och sen en vända ner på stan för att köpa värmeskydd till håret!!
Det klarar 230 grader och är ett måste när man plattar hår!... säger i alla fall Anna...
Jag vet inte.. jag har nog bara plattat håret en endaste gång och då kände jag mig obekväm hela bussresan till Ålandsfärja. Väl i hytten blev det ett snabbt röj med borste och en halv flaska hårspray... man kan ju inte förändra sig något.
Tjejerna är på som små gamar och vill platta men jag är rädd om mina änglalockar!
HUR skulle det se ut om "the Hellhole" inte fick besök av en äkta ängel ibland!
Det är tur att jag är så snäll och beskedlig... som en ängel!

Jag antar att alla inte håller med mig men det räknar jag inte med. En ängel måste inte alltid vara så jävla snäll... det räcker med ibland!


Spekulationer 2

Kan man annat än spekulera så här på morronkvisten? Inte funkar hjärnan till mycket annat, inte...
Jag tänker på det där puckot som brakade loss på ön i Norge...
Då spekulerades det hej vilt och det första som kom upp var att det var terrorister.
Det första folk tänkte var att det måste vara utlänningar!
Nu är det ju lika här fast åt båda hållen. Jag antar att vi kan lägga ner engagemanget här eftersom det "bara" rör utlänningar... eller just ja!
Jag glömde... det är ju hårfärgen...
Inte för att jag vet vilken färg det rör sig om men mina spekulationer är inte ens svart-vita på morron...
Den där dåren i Norge... Vilken flopp när han var landsman!!! Det var rätt så kul!
När ett folk inte räknar på annat sätt än ett rasistiskt tänkande och tillskriver händelsen som terror så ÄR det rätt kul när det är likasinnad som är våldsmannen.
Nu kommer det en till från samma land... eller vänta... det är nog fel färg igen...
Aja... det är väl inte så noga bara någon får skulden...

Usch, nu har jag varit dum... igen...
Jag ska kamma håret, skaffa mig ett jobb (eller åtminstone åka dit) och bete mig som folk...

En sorgsen tanke sänder jag till mamman och barnen som ingen lyssnade på (om det nu var så)!

Spekulationer!

Då var det dags för spekulationer då! Naturligtvis kan man inte låta bli att läsa på flashback.org när det händer saker i lilla Arboga! Där finns vidgade vyer för spekulationerna kring den tragiska händelsen i vår lilla stad.
Sen är det synd när människor känner en personlig oro när det händer draman men det är väl i och för sig ganska naturligt.

Vi sänder en tacksam tanke ändock att vi bor i en så pass lugn stad som vi gör! För bara tänk på grannstaden där man får räkna med överfall om man går ut. Här behöver man ju definitivt inte tänka så det första man gör.
Trots det finns det människor som upplever att de inte tryggt kan gå ut när det blir mörkt. Då tänker jag på en gammal-gammal händelse där ett barn blev indragen i buskarna, framför sina föräldrar av en yngling. Då hände det inte så mycket mer och den korkskallen blev till och med fortsatt accepterad av en hel del "pipel". Konstigt, det där... man kan tycka och känna men vågar inte ta ställning när det väl är ett faktum.

Men nu finns det ju reko folk som faktiskt TAR avstånd från otrevligheter! Det är bara en fråga om när och hur för ingen går ju omkring och letar efter skit.
Ibland går tanken till "bekantingen" vars barn råkade illa ut. Konstigt hur en del kan lägga band på sig i de lägena men det vet man ju inte själv om man inte står inför det.

Men tillbaka till spekulationerna! Uppdateringarna på magazin24.se är lite knappa men vi hoppas att den här historien får en upplösning snart. Jag antar att myndigheterna kan ha vissa trådar som kan delges för vidare uppföljning, om inte så går en galning lös på riktigt!
Det trodde vi ju även... var det 2008?... den förra tragiska händelsen här. Då var det ganska nojigt innan de hittade en gärningsman/kvinna.

Både då och nu kryllar sig håret på armarna när barn går ett tragiskt öde till mötes!!

Att få välja i sitt liv!

Nu är Anna döpt och det har hon valt alldeles själv! Anledningen är att hon har valt att konfirmera sig och mina tre "små" är inte döpta. Jag anser att det är ett val som de ska göra själva, att ta ställning för sin egen del.
Anledningen att hon vill konfirmera sig är en resa till Polen. Gruppen ska göra den efter konfirmationen.
I mina ögon är det ett alldeles godtagbart skäl! Det är en resa som kommer att de insikt och kunskap, tror jag. Sen får hon ju under konfirmationsundervisningen den kunskapen att kunna välja ännu mer! För att inte tala om värderingar som hon kan bolla med.
Huvudsaken i det här är ändå att Anna har tagit ställning och valt själv! Det är viktigt för mig OCH mina barn!

Nu väntar en heldag på jobbet och jag antar att den kommer att rulla på i vanlig ordning. Måndagar är en gandka tröttsam dag!

Bilder från gårdagen...

... kan ni se er i himlen efter. Jag är ju inte så taskig att jag lägger ut precis vad som helst, även om vännerna under kvällen glatt tillåter det.

Vi var ju då iväg för att fira lilla Millan! Hon hade tidigare önskat sig en låda öl... Schysst! tänkte Tarja och Kai! Lätt att fixa! Sen formulerade Millan om sig till: "En platta öl"!
Då blev det värre!! Då var vi tvungna att tänka... på riktigt!

Resultatet blev:
En låda öl som första present... en låda betyder:.... en låda!
En juicetetra fick bli lådan, fylld med öl! Vet ni att i en 1-liters tetra så KAN man faktiskt hälla i 3 små öl!? Om man är VÄLDIGT försiktig! När korken limmats med superlim och tetran dekorerats med silvertejp så var det så illa att den fick vila i badkaret tills vi skulle iväg. Vi var uppriktigt oroliga att tetran skulle explodera då den började på att bukta oroväckande...
För att förtydliga "en låda öl" så skrev vi det även på tetran...
En platta öl, då?
Om man skriven "låda öl" så kan man även fixa "platta öl"!
DET var just vad hon fick... som 2:a present!
Kai tillbringade lite tid med trädgårdsplattorna och våra burkar av olika slag. Diverse ölburkar och konservburkar plattades ihop till nästan INGENTING! Dessa lades i en gammal ölkartong tillsammans med sten till lagom ölplattevikt och några hela burkar längst upp vid öppningen av kartongen. Den presenten namnades "platta öl"!
Som vanligt när Mllan ska få presenter så passar vi på att städa lite, bra-ha-grejer är bra att ge bort. Den här gången blev vi av med en otymplig kartong, ett överkast, matta och duk.
Sen fick hon faktiskt, längst ner i botten, en RIKTIG platta öl! Med RIKTIGA burkar och RIKTIGT öl i!!

Kvällen var trevlig med god mat och underbara korkade människor! Såna som man bara älskar att umgås med!
Till vår förtjusning kom även "medmamma" och gjorde sällskap!
Jag behöver väl inte säga att poker blev tidsfördriv, som vanligt, varför jag INTE tänker lägga ut bilder som blev tagna!
Kvällen slutade... eller inte... men hem kom vi i alla fall framåt morronkvisten.

Och nu peppar vi snart dop!
Det blir ju dop i eftermiddag och vi lär nog ta en kaffe åtminstone här hemma och Anna-Panna ska få en present som sig bör på en sån stor dag!

Lilla Milli-Millan...

... ska firas idag!
Om ni har tur så finns det bilder till morrondagens blogguppdatering!

Välkommen, nykomling!

Nu önskar vi vår nykomling välkommen ut till stollarna på Godby!
Vi vill bara upplysa om att en 3-månaders penicillinkur INTE hjälper mot oss där ute!

Förmiddagen har åtnjutits i stallet med trevligt sällskap. Nykomlingen har bekantat sig med Shalinka då det är tänkt att hon ska få slå ihjäl sig på den glada ponnyn! Kemin verkar stämma bra överens mellan dessa och jag hoppas att de kommer att få kul!
Calle ingår också i planeringen att börja startas upp om han inte muckar med tanterna igen och skadar sig.
Det var dö'trevligt med en stalldag med hästnördar!!!

Nu intas en snabblunch bestående av två bananer och sen ska det bara tas lugnt!!

Reducerad barnaskara igen...

...när Casper inte är här kommande vecka. Det känns rätt tokigt när en inte är med. Det är alltid lättare att räkna ALLA än att räkna bort någon.

I helgen blir det dop! På söndag kl 15.00 så alla intresserade vet.
Det kommer garanterat bli de närmaste i alla fall och vilka de är visar sig ju. Eftersom det är en öppen gudstjänst så är det ju fritt fram. Sen vet jag att information har gått ut så de berörda har vetskap!
Vi har filat på doppresent och funderar ju på vad man ger en 14-åring. Nu har vi fått kläm på det!

Ät på den du när du lurade mamma på din blogg!!

Helgen blir arbetsfri för min del men E är på vift så stallet väntar. Jag antar att alla kan förbereda sig på skitväder eftersom det brukar vara standard mina dagar/helger.
Idag ska ny förmåga prövas ute på Godby! Mer skriverier om det sen när vi vet!

Föräldramötet avlöpte som förväntat igår och hästkräken kom inte in förrän efter 20.00. Den som känner våra hästar vet att det nästan är katastrof när det blir efter kl 17. De är både kvälls- och morrontrötta... inte helt normala... men det är det väl ingen som räknar med.


Å Nej! Rasism i lilla Arboga!

Åh... det var det värsta jag hört! Det finns både rasister och nazister i Arboga!
De ger sig på dem som är mörkare... eller har det med "härstamning" att göra...
Och de som är ännu modigare! De törs slå barn!!! Naturligtvis slår man dem som är av annan härkomst än... arisk... svensk... vit.. eller whatever...
Jag antar att en sån är RIKTIGT på sin vakt så det inte trillas dit på något otäckt och utländskt.
Kängor mot en 12-åring... DET är tur att det finns de som rensar upp i avskrädet.

Men sen måste jag ju tillägga mina egna tankar! Den smygande rasismen som finns bland "vanliga svenskar" är nog värst!
Jag är stolt över mina flickor som åtminstone FÖRSÖKER döma människor efter handling... inte härkomst...
Sen behöver man ju överhuvudtaget inte döma, det ligger inte på oss riktigt...
Men ta avstånd från det som går emot ens mänskliga värderingar, DET tycker jag att man bestämt kan göra!
En reflektion som vädrades var att man borde utrota rasister men då gör man ju lika! Däremot möta med mänsklighet är ju inte helt fel!

En timmes samtal...

... med Försäkringskassan är avklarad!
Att söka vårdbidrag är inte det lättaste och att sen kunna formulera sig om problem som uppstår som är orsakade av en diagnos. Jag måste i det här lämna en eloge till en duktig medarbetare på Försäkringskassan som orkar gå in på djupet med att utröna frågan!

Det som är svårast är ju att förklara vilka referensramar man har som förälder till barn med problem... dåliga dagar och bättre dagar...
De dåliga är ju för en annan dåliga på riktigt!

Jag har på morgonen haft ett samtal med en annan förälder som också lever med en oro för sitt barn. Vår fundering blev:
Hur många familjer finns det där den här oron blir påtaglig? Och hur många står ensamma med sin oro?
Jag antar att det är en hel del som befinner sig på randen av hur mycket man orkar och jag hoppas verkligen att INGEN står så ensam att det inte blir uppmärksammat!

Sopa rent framför dörren...

... är det dags att göra idag!
Jag ska ta ett nappatag med både lärare och Syo så jag har klara besked att lämna till min lilla kära!
Det finns inte många alternativ men det räcker med ETT som blir bra! Och att det blir bra är jag övertygad om... så småningom.
Sen ska jag se till att två systrar får en helg tillsammans nästa vecka. Det har de redan klurat ut själva och jag är så hiskeligt glad när den äldsta delar med sig av sina erfarenheter när det blir tufft och jobbig.
VEM är väl bättre på att förstå än den som själv upplever!

Igår kväll kom Anna hem, glad i hågen, med 1-1 i bakfickan från Skinnskatteberg.
Laget hade gett järnet och lyckats hålla jämnt mot dem som ändå borde ha varit bättre! Det betyder ju helt krasst att Arboga IBK f-97 har en långt större förmåga än de själva vet om! Min teori om att ångvältstaktiken och fullt blås kan fungera.
Tur hade de som spelade bra! De slapp GÅ hem i kylan...

Apropå gå hem i kylan...
Jag undrar om det skulle kunna bita på dem som är oförbätterliga? Låta dem gå i kylan tills de fattar något...

Vab-dag...

... med 15-åring.
Ibland behövs man som mamma i de lägena också fast man snart fyller 16!
Förmiddagen har gått åt till att ringa diverse samtal och de har alla gått fram! Jag är mäkta imponerad när jag når alla berörda utan problem och dessutom får stöttning i det som händer.
När barnen blir drabbade så får jag ändå bekräfelse på om jag hanterar situationer rätt eller fel.
En annan gång ska jag bli självsäker och tropå mig själv när det ändå är jag som är bäst på mina barn!
Vi är två som klappaar varandra på axeln när det går vare sig dåligt eller bra! När det går dåligt behöver det höras att man faktiskt inta alltid förmår att ändra på saker! Och när det går bra... då går det BRA!
Hur som, nu är nödvändiga tider bokad och ställen kontaktade.
Sen är det "bara" resten kvar... och det får jag nog ta när vi vilat upp oss från morgonens energibortfall!
Än så länge har vi huvudet upp och fötterna ner här i familjen men det känns lite bräckligt. Jag tror att vi går på reserven ganska duktigt så nu måste det till lite verksamhet som höjer marginalerna lite mer. Det är inte bra att nätt och jämt ha näsan ovanför vattenytan, för det är nog precis som det är med oss alla just nu!

Nu har jag i alla fall lyckats hämta ut min laptop! Äldsta tösen muttrade något: "Du har nyare telefon än mig och nu har du en laptop. Det dröjer nog flera år innan jag skaffar det"
Är vi lite efter i familjen eller? Det känns som om vi ligger lite sent i att höja till ny standard allt eftersom det ändras. Nyligen fick jag ju en platt-TV och hade inte Kai och Casper gett den i julklapp så hade nog det med dröjt ännu längre.

Jag har en bra länk att dela med mig av när det gäller ADD och ångest! Jag antar att det kan sättas in även i andra sammanhang:

http://anna.almblad.se/index.htm

Hon skriver under särskild rubrik om hur det är att leva med ADD. Det är värt att läsa och grunna på när man har familjemedlemmar (bl a) som lider av det och liknande diagnoser.
Nu blir det storsläggan!! Sarah går in i sommar!!

Idag är det då första dagen på vårterminen och jag tänker börja med storsläggan!
Förra terminen fixade vi med skohorn, horn i pannan och envishet.
Tjejernas humör fick vi ordning på på det mest uppenbara sätt... att jag är så dålig i mitt kuratortänk att jag inte upptäckt orsaken för länge sen!?
Men nu har vi stöd från de flesta håll och skolan är förvarnad om behovet som finns. Den ena med ny lärare vilket jag hoppas att funkar bra! Det blir sista terminen och det vore synd om den förra terminen gick till spillo.
Förra terminen fanns en lärare med som verkligen fick ordning på eleverna på rätt sätt. Och jag sätter min tilltro till den nya då det faktiskt blev en med specialpedagogutbildning. Hade det inte blivit det så fanns det en b-plan redan!
Den andra ska få resurser och det är lovat från skolan redan innan jul. Nu återstår bara att se hur mycket de håller. Jag antar att en anmälan kan behöva gå iväg innan skolan faktiskt följer sina skyldigheter gentemot de här eleverna med särkilda behov.

I juli, nu 2012, träder nya bestämmelser i kraft! Jag läste att Lex Sarah kommer att gälla skolan med då!
Det är ju faktiskt inte en dag för tidigt!!!


Den tredja i tjejskaran har som mål att höja sina betyg... jag kan ju tillägga att de redan är kanon!
Grattis, till generna...
Nu hoppas jag bara att hon inte ställer FÖR höga krav på sig själv! Det är den stora faran!

Aja, nu är det stalldags för att sen besöka skolan innan jobbet som börjar kl 10.
Jag, tidsoptimist??
Nääää....

Att vara stark...

... betyder inte att man klarar av allt!
Att vara stark betyder inte att man ska fixa allt ensam!
Efter en diskussion snurrar naturligtvis tankarna i huvudet. Hur många finns därute som måste vara stark... och dessutom ensam!
Den som sitter med tvånget att vara stark har troligen även andra som behöver stöttning. Mina tankar leder in mig på banorna att varför är det de med mest omkring sig som drar till sig andra med problem.
Svaret på detta är i mina funderingar att den som har alla dessa bekymmer är också den som har förmågan att se andras. De har förmågan att förstå av den enkla anledningen att verkligheten de lever i ÄR bekymmersamt!
Den som upplever sig ha färre problem har ju därmed svårare att få kläm på att en verklighet är inte den andra lik!
Det är så lätt att fördöma den som inte orkar... fördöma innan det blir synligt HUR mycket som tjockar till sig kring en och samma person. Även om det är andras problem så läggs detta i ryggsäcken.
Nu kan ju tyckas att var och en har ansvaret att säga ifrån när de inte orkar med andra men DET är ji INTE att föredra!
När vi inte orkar med andra, VEM ska då hjälpa vem???
ALLA är ansvariga för alla för att ett enkelt samhälle ska fungera.
Nu ser ju inte de krassa verkligheten ut så utan huvuddraget i dagens samhälle är ju att "sköt dig själv och skit i andra".
Den som vill hjälpa, vågar inte... och den som borde hjälpa VILL inte...

"Ensam är stark!"
Det är väl en av de sämsta uttryck som någonsin myntats!
Vi måste vara lite snabbare att finnas tillhands!
Om jag hjälper dig så hjälper du någon annan som i sin tur hjälper en tredje...

Om jag är blond och blåögd??
Jag känner mig rätt naiv och dum redan när jag skriver detta då jag antar att det är en utopi...

IKEA...

... är ett roligt ställe när de rear!
Vi har varit där och fyndat en hel del idag! Anna fick sin ställning med trådkorgar naturligtvis hittade vi en hel del annat bl a bäddset för 29:-!
Lite pill och plock och dagen blir bra!
Sedan blev det en inglidare på Hööks... fyndet blev en bling-bling grimma till Shalinka... för grimmor har vi ju ett stort behov av... *not*
Det som var planerat och dessutom blev köpt var ett Kimblewick-bett. Det var något som vår käre hovis Gustav har tipsat om till de lite mer pigga hästarna. Det ska bli spännande att se hur det fungerar!

Nu är i alla fall kvällen till sin ände. Stallet klart och hästarna inne för natten för i morron ska jag plåga dem rejält. De morrontrötta krakarna ska kastas ut redan kl 7 i morron! Jag antar att jag lär visa ut dem åtskilliga gånger innan de hittar ut. För på Godby är de trötta! ALLT före 9.00 är TIDIGT!

Sportföräldrar...

... vilket pack, i alla fall när det går så här!:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article14179552.ab

Det här kan man ju faktiskt se ibland. Jag tänker på dem som jag träffat som tonåring, på hästtävlingar.
En del "ungar" var man avundsjuk på, som kom med sina egna fina tävlingshästar. De ungarna var starkt uppbackade av sina föräldrar som lade ner både tid och pengar. Men gissa om man som barn blev chockad när man insåg att det var FÖRÄLDRARNA som ville ha resultat! Barnen blev pressade och även deras ponnyer...
Jag antar att jag var lyckligt förskonad med bara andras hästar att rida, för att det var kul.


Hästfolk är givna ledare!

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4167641-hasttjejer-blir-bra-ledare

Vilken underbar artikel! Äntligen har någon uppmärksammat det som vi hästfolk vetat länge. Det behövs bekräftelse att hästar som intresse har en mycket vidare fostran hos ungdomar än många andra fritidsaktiviteter. Och det här visar väl också på nyttan med stall/hästar i behandlingssyfte.
Sen finns det i och för sig de som inte riktigt fixar den hårda miljön i stall men då hoppas jag att de som står stadiga stöttar de som är lite vekare.
Hästar läker, fostrar och lindrar!!

Tant!!! Vaddå tant!!!

Alltså... min kära stallkollega: http://engulanka.blogg.se/2012/january/note-to-godbyidioterna.html#comment

Igår på jobbet när telefon blev påslagen under rasten kom det in ett meddelande: "Vad gör tanten? Jobbar?"... typ..
Tur att "tanten" tar det med ro och kastar in ännu en gummispindel till den fobiska lilla snärtan...
Nu var det inget som var så viktigt, som i viktigt. Det var bara ho' som var sällskapssjuk och det är ju trevligt!
Då hoppas vi nu då att ho' kommer över en sväng för lite tjôt ikväll!
Om någon nu tycker att tonen är rå så är det helt riktigt! För oss emellan kan den vara riktigt rå men ingen av oss misstolkar det till nåt annat än ändå hjärtligt...
Det är så skönt med folk som man kan slänga käft med på riktigt utan att behöva fundera på om någon tar illa upp...
Det påminner mig om det glada 70- och 80-talet då jag umgicks med "Fjärtan" en hel del. Där var det en del som trodde att vi var riktigt osams när vi bara lite hjärtligt hälsade på varandra: "Va' fan, har inte du dött än!?" och annat i liknande stil.

Nu har jag ju gjort det där köpet! Jag har köpt en laptop! Nu är jag trött på min stationära som suger in damm och sen stänger av sig när den är överhettad... Jag AVSKYR när grejer inte funkar!!... Har jag dassigt tålamod?? Nääää... No way...
Dessutom gled vi ut till ÖB och där fyndade vi en liten, halvhög hylla med fyra plan och tillhörande "korg"korgar... Den var duktigt prissänkt och passade utmärkt in i badrummet så vi kan gömma undan allt skrot som har samlats i den lilla, vita tråkiga hyllan där...

Nu återstår bara att ha trevligt resten av kvällen och DET har vi ju i princip ALDRIG problem med!
Vågen till min fina familj och underbart när alla 6 är samlade under samma tak!!

Jaha... dags att bada ut julen!

Skönt med helg igen!
Den här gången utan att behöva ta semester... det är rätt schysst att jobba natten mot en sån här dag då jag sen slutar kl 10.

Vi har diskuterat trettondag jul. Om jag inte är helt lurad så finns det gammal tradition att då badade man efter jul.
Kan det stämma? Eller har jag skurkaktiga vänner som driver med mig?
Det kanske vore en idé, att bada ut julen... Kanske skulle klämma på bastun ikväll och passa på att tillaga kvällsmaten på aggregatet.
Vad finns det annars för tradition kring trettondagen? Kan någon upplysa mig?

Jag har gjort ett inköp efter ett tillskott... undra om jag ens törs visa min familj det! Njaa... jag väntar nog lite.
Den känslan är väl rätt korkad men jag ska behålla den ett tag. som förälder är det så lätt att tänka på barnen i första hand och sen sig själv. Att det ska vara så svårt att unna sig själv något!
Jag tränar emellanåt när vi åker till shoppingcentrum... jag tränar på att INTE titta på kläder och dylikt till ungarna utan till mig själv i stället.
Fast nu har ju tjejerna egen ekonomi för att handla sånt. Så egentligen BORDE jag inte behöva men det är nog så att ungarna befinner sig rätt nära i tanken allra helst om de inte är med ute och far.

Då får vi väl se hur och när jag avslöjar mitt inköp.

Sist jag handlade så, fast det var ju ändå till hela huset, var för någon vecka sen. Då skulle jag dammsuga efter Maria och det var tvärstopp i röret!
Istället för att bli förbannad och kasta ut den jävla snabeldraken ute i regnet för att dö så ställde jag den i hallen åt Kai att fixa... Själv åkte jag ut till ÖB och köpte en ny...
MEN! Vi behövde faktiskt en dammsugare till! Den som bodde på övervåningen hade lämnat in för gott med brustet hjärta... eller var det överhettad motor? Ah, same shit...

Slut på babbel för tillfället!
Nu ska jag ta vara på den lediga tid jag har idag!!

Dagens Bravader

Hittills har vi klarat av Bup, provtagningen (efter 2:a försöket), McDonalds, stallet, tandläkare och Netto...

Bup gick som förväntat! Överläkaren är en pärla på att förklara för barn varför det blir problem! Och han är riktigt duktig på att låta barnen förstå att det är inte deras fel att det blir som det blir utan det är de vuxna som inte förstår att bemöta på rätt sätt...
Skolan är redan informerad om åtgärder som måste vidtas redan vid terminsstart och möte kommer att bli efter januari.
Natanya har fått information och jag har fått pepp!
Tackar och bockar till de underbara människorna som jobbar där!!!

Provtagningen då... 2:a kollen om borrelian gett sig eller om jag behöver döda den med mer penicillin. JAg var helt övertygad om att jag hade tid på lab i Köping men så var inte fallet! Jag hann tillbaka till Åbågens med bara 5 minuters försening.

Naturligtvis blev det en snabbfika på McDonalds efter sista Bup-vändan... som blev snabbt avkortat efter ett samtal från stallkollega.

Stallet... Calle den drummeln!!! Nu har han sträckt sig efter en höbal, genom boxdörrsöppningen... så hela dörren har lossnat upptill, fastnat och Calle gick inte att ta ut.. Nu pratar vi gedigna dörrar som väger bly och vi töntburkar fick fixa ut hästjäveln genom att öppna åt fel håll och använda låsbulten vid öppningen som gångjärn. För att få ut kraken som höll på att skita ner sig när dörren öppnades åt fel håll så krävdes grimma på och ett stadigt tag.
Därmed gratulerar vi Kai som av Calle fått den stora äran att slita häcken av sig med otymplig boxdörr! Och ett grattis till Emilia som får hjälpa till!
Och synd... synd att jag måste jobba...

Efter stallet hem och byta unge och rejsa till Åbågens... igen... denna gång till tandläkaren.
Den bokade tiden var 11.35 och vi var där lite tidigare. Då är det inte kul att höra att tandläkaren ligger efter och att vi antagligen kommer att få vänta extra!
Men! 11.50 var Anna klar!!! Tandläkaren rotade, räknade och tittade... Anna fick en hel del beröm för sina tänder och han tyckte att Anna skulle fortsätta som tidigare. Ingen tandsten, inga hål och bara bra!
Väl ute fnissar Anna glatt och säger att hon varit skitnervös för tandläkarbesöket. Tydligen har hon, mot sin vana, slarvat under hela jullovet... borstat tänderna ett par gånger...
Aja, hon har lagt grunden med sin normala noggrannhet och det är hon medveten om...

Nu ska jag snart ta det lugnt, åka till jobbet och vila upp mig till kl 21...

Svar på kommentar... Haha... tack

Linda om Ruskiga storskojare...:
OMG! Vad du e roligt! Borde bli anställd av någon stor kvällstidning som kritiker :)


Svarar:
Tack o tack! Jag kanske skulle ändra yrkesinriktning!

Ruskiga storskojare...

... lurar i skogarna här omkring!
Det är nån riktig otäcking som hanterar sin penningbörs respektslöst och stoppar otillåtna penningar i andra fickan!
Dessutom låter han andra betala maten åt honom i brist på yrkesstolthet, enligt "Ankan"...
Undra om den här skojaren bara är ute efter egen vinning eller om det finns nån tanke bakom?? Eller, visst ja... om man blåser dem som har vandrande sparbössor är man ju lite ego... eller nåt...

Själv har jag en riddare! Den riddaren tror jag polerar sin rustning med gott samvete...

Hua hua... undrar om jag törs ta ut svängarna i den här sannsagan!
Jag har hört talas om att konsekvenserna blir förödande!
Hoten haglar och den utsatta blir alldeles skakig i benen... eller vänta nu... DÄR tog jag i lite...Hoten haglar och den utsatta reagerar precis som sig bör!!
Ta emot det levererade och se till att avsändaren görs synlig... för då försvinner snart matkassan!!!

Dagens I-landsproblem!

Nu har ju Arboga Kommun gått över till rökfritt. Det är rökfri arbetstid som gäller. Jag kan ju inget annat säga än att det egentligen är bra men det är ju något svårt när andra säger till att låta bli.
Snuset är tillåtet så det blev en dosa för de mer tuffa stunderna.
Som sagt, jag tycker att det är bra... MEN... det blir svårt då en del av dem på bygget inte faller under förbudet och man tvingas veta att andra kan gå ut och röka! Svensk avundsjuka? Kanske... eller finsk...

När såna förbud införs så tänker jag på andra problem som uppstår. Rökning VET alla att det är massor med farliga ämnen! Och passiv rökning ÄR inte bara att stå i oset utan även den påverkan som följer med en rökares kläder.
Sen alla allergier... Människor är allergiska mot rök, djur, parfymer, dofter, mat osv...
Hur långt kan vi skydda varandra? En del är allergiska mot el och vill begränsa tillgången för folkmassor... Är det OK?
Om det inte är OK är det då OK att förbjuda parfymer och doftande blommor?
Eller är det OK att pälsdjursägare inte ska kunna röra sig obehindrat?

Var går gränsen?

Jag tycker att det är hemskt när människor har allergier som begränsar deras tillvaro... men är det OK att begränsa ALLAS tillvaro?

Nötallergi har börjat blivit välkänt och varningen: "Kan innehålla spår av nötter", finns nästan överallt... för säkerhets skull. Men hur klarar sig dessa när många affärer har lösförsäljning av nötter, en trend som fått en uppsving i samband med en del dietmoden.

Det här ska jag klura på, om jag hinner, medan jag sköter mitt arbete idag... i den rökfria kommunen!

Ny vecka, nya möjligheter!

Haha, det är ju helt sant... men ack så svårt att se när man sitter uppe och vinglar vid den här tiden och har en 5-dagars arbetsvecka framför sig. Det hade garanterat känts ok om huvudet var med, feberfri...
Älskling åkte iväg för ett tag sedan, även han fullproppad med Ipren.

Nu håller snön på att regna bort så jag vill inte höra någon säga att vi inte haft snö i vinter! Jag såg snö hela dagen igår!

Igår kväll satte jag mig till slut ner och skrev i årets almanacka. Då ser jag att jag inte har fått något hållbart schema. Det är ett av första på jobbet idag. Det kan vara bra att ha det aktuella schemat även hemma.
Första veckan på året braskar vi på med två heldagar och sen en kväll på onsdag. Till min förvåning kunde jag skriva ner tre bokade tider på onsdag som inte krockar med varken varandra eller med jobbet! DET är ett mirakel!
Vi börjar onsdagen med läkarkontakt som ska informera oss om hur vi tänker kring sista diagnosen, direkt efter den ett besök på lab på Köpings Lasarett och slutligen en tandläkartid hemma i Arboga. Jag hinner dessutom till och med att äta lunch innan jobbet, i normal tid!
Vad sägs om det!

Sen vill jag avsluta morgonens kackel med att berömma tjejerna som lyckades hålla sig tysta och lugna så vi fick sova trots att de var vakna och alerta!
Tack! alla mina hjärtan! <3

Bästa Donken till kvällsmat...

... efter tjat från Maria.

Maria lyckades palta sig med till stallet för att få ordning på hästarna. Vi fick in tre blöta hästar som stått vid gaveln och tröttnat på snöfall. Calle har jag hittat orsaken till hältan nu, på riktigt. Han har gjor "nåt" ovanför framknäet. Antagligen har han varit och gafflat med tanterna som tröttnat på hans bossfasoner... Nu är det avvakta som gäller för det tenderar till att hältan ger med sig dag för dag.

När jag presenterar mitt och Kais förslag till kvällsmat som löd: Pizza, kontrade hon genast med: Donken..
Aja, Maria fick till uppgift att samla in från övriga familjen vad de önskade därifrån.
Morsan och Maria åkte glatt till Donken med skitluktande kläder och Maria konstaterade utanför att hon hade pyjamasbyxorna på sig. Är vi rumsrena?? Näää... inte alltid.

Nu ser jag att minsting känner sig lite undanknuffad av diverse "pipel" men det är ju bara att vänta av mindre tänkande varelser. Egentligen skulle jag låta detta vara osagt eftersom jag inte är helt hundra på vad som ligger bakom men det känns som om vi har lite hum om det...

Men det spelar ingen roll! Detta år går vi in i med en ny sammanhållning som inte tidigare funnits och det vill inte säga lite!
Tack alla som bränner på utifrån! Vår energi ökar i takt med det!


Soffhäng...

... med katt-hund!
Bjussar på en bild när katt-hund är som mest kärvänliga mot varandra.
Kattn och Mini samsas och värmer varandra.
Visst är de gosiga!!?


Nu börjar vi med kvalificerat skitsnack!!!...

… men först ska jag önska att alla hade en lugn och trevlig kväll igår!

 

http://vvs-museum.se

 

DET är väl det bästa forumet för skitsnack! Som toalettfilosoferingsobjekt fick jag i höstas en väldigt fin present av SysterYster… en skitskrapa!

Skitskrapa eller rövspade, det borde väl finnas i var hem! Tänk när toalettpappret är slut och man sitter där! I dagens läge då den vardagliga standarden är högre än för 100 år se, typ, skulle ju varje familjemedlem kunna ha var sin sådan! Nu har vår samling inte utökats och som bilden visar så har skrapan inte behövts användas än… och kommer antagligen aldrig att användas…

 

Väntan inför tolvslaget blev lång igår. Lillgrabben somnade som en stock i soffan och tjejerna härjade runt på sina håll. Framåt halv tolv tog vi sista rastningen med hundarna. Som tippat sprang lilla räkan Mini i trädgården helt oberörd av fyrverkerier och smällare medan Nemi trodde att himlen skulle ramla ner över henne. Nemi tyckte INTE om raketerna som fyrades av i grannskapet! Jag kan ju säga att hon blev färdigrastad ganska kvickt och satt sen och väntade på trappan!

Henne satte jag mig med vid ett köksfönster där hon gladeligen höll sig nära mattes ben. Det var nog med lite skräckblandad tjusning som hon iakttog skådespelet utanför. När det var läggdags ville hon helst sova på mattes kudde, men tji… En del av hennes bädd lades istället nära Minis sovplats och nära kära matte, då blev natten lugn.

 

Nu på morron paltade jag mig iväg till stallet, hästarna hade fått gå in lite tidigare med extra hö. Till synes har det inte varit något stök i boxarna, inte mer än vanligt. Kanske har Donna trampat runt något mer men inget anmärkningsvärt. Calles box såg ut som om den drabbats av tredje världskriget men det är ju inget ovanligt. Shalinka hade som vanligt ordning och reda inne hos sig. Den tjejen gillar inte stök! Där är toaletthörnan på sin vanliga plats, vad som än händer!

 

Väl hemma väntade frukosten och vi har kunnat ta det lugnt!

En bra början på det nya året! Än har inget hänt!

Nu gäller det att komma ihåg så länge det håller, att det har varit lugnt hitintill på året!


RSS 2.0