Shit pommes frites vilken god glögg!!!

Nu har vi provat en till ny glögg här i huset.
Det blev HerrgårdsGLÖGG med lakrits, starkvinsglögg 15 %vol 75 cl.

Direkt från flaskan:
Herrgårdsglögg Lakrits är framställt
av rödvin som smaksatts med klassiska
glöggkryddor som nejlika, kanel och
ingefära men också med lakrits.
Den kan serveras varm, med russin
och mandlar, eller kall som aperitif.

Den här glöggen var verkligen saltlakrits! Smakar som rinnande lakritsfyllning! Underbar när man gillar lakrits!
(Hm, lakrit x 3 på en och samma rad... Det smakar lakrits på riktigt!!!)

En till som gillade glöggen var vår kära Nemi. Hon kallas inte för fyllehund för intet...


Trötta människor och trötta hundar...

Idag är det en riktigt tröttdag! Till och med djuren är helt slut.

Casper och Nemi vilar i soffan:


Att jag och älskling är slut kan enkelt förklaras med feber och värk i hela kroppen. Det är tydligen så att ALLA ska drabbas av det!
Jag har till och med sjukskrivit mig och det händer inte allt för ofta. Men nu är det läge, inte på hela dagen har jag kommit ut pyjamas och morronrock. Hundarna har rastats i trädgården och hästarna blev utsläppta av lika sjuk stalltjej. Tur att den andra stalltjejen fortfanade står på fötter.

I morron har M lovat att ta hela stallet mot att jag släpper ut hästarna och det ska jag väl klara.

Hundarna ligger i soffan och drönar. Lilla Mini har tröttnat på kyla och vinter helt. Han ligger helst med magen i vädret och blir kliad på magen, ut går han bara i nödfall och knappt det.
Nemi har ju inget emot snö och kyla, hon är ute och roar sig själv med sin boll och kommer sedan in som en snögubbe. Men även hon ligger trött i soffan nu. Hon har lekt med C och bollen ett bra tag så både barn och hund är rätt sävliga och lätthanterliga nu.

Näää... tyck nu synd om oss!! Det här är inte roligt! Feber och frossa, vingliga ben och dessutom en hosta som börjar göra sig gällande...

Halv 8 hos mig (17/12)... i bilderMedan maten tillagades så roade sig fyllehundarna självaEn vid spisen och en att skala potatis, det är jämlikhet...Kvällen började i alla fall lugnt...men tempot trappades långsamt upp... för att nå sin fulla styrkaMaten var helt ok.. som alla andra jular...

Ibland behöver vissa puckon hjälp med att salta äggen... Jag för min del tycker att det är lättast innan jag kastar i mig maten!
... och snart kom även partypälsbrännaren för att sälla sig till oss.Så småningom blev det ju lite roligt med smink som jag tidigare bloggat om... i samband med det hettade det till lite mellan J och C..... eller inte...
Utförligare om den kvällens tillställning finns tidigare i bloggen!

Reptilhjärnan lever!

Äntligen måndag efter julfirande!

Vi har tagit det lugnt hela helgen, till skillnad från 14-årig huliganunge. Den händelsen bloggar jag dock inte om av respekt för henne.

Det som inte är lugnt är att jag är bra dassig! Jag VILL inte vara sjuk!
Älskling och jag har suttit i pannrummet bolmande och kaffedrickande. Naturligtvis hemfaller jag mig till filosofiska funderingar eftersom jag tydligen har feber vare sig jag vill eller inte.
Jag har konstaterat att reptilhjärnans funktion är den enda som är igång just för tillfället. Vilken annan orsak kan finnas till att man har så fruktansvärt svårt att lägga sig och bara vara sjuk!
Naturligtvis är det omöjligt i grottmanstänket att lägga sig och vara svag! Då kommer ju stooora rovdjur för att attackera en svag och vek jävel! Det gäller att stå på benen, gnälla omkring och vägra lägga sig!
Egentligen så har jag stor lust att lägga mig och självdö lite grann men jag orkar nog inte ens det....


Råttfälla för långa snokar...

Nu har vi tröttnat lite på att fröken Nemi är överallt och plockar grejer. Råttfällor inköpta och igår kväll provade vi att gillra första gången.
En prinskorv agerade lockbete tillsammans med råttfälla på en assiett på vardagsrumsbordet.
Tror ni inte att hundjäveln gick långa omvägar kring bordet!! Hon har ALDRIG sett en råttfälla... När vi senare satt och tittade på tv så jagade Nemi till och med iväg Mini när han visade intresse för korven.
Långt senare hittade vi råttfällan UNDER Nemi, med tuggmärken men det var Mini som gick och fnös. Hade han kanske gjort fällan bekantskap??

Vad har hänt??

Kom med kvalificerade gissningar!!!

Dan före dan före dopparedan...

Hur gick det här till!? Om två dagar är det julafton!
Idag är det en ledig dag. Nu måste jag hinna bli färdig! Eller "måste"...
Näää... jag gör det jag gör... och resten skiter jag i.

Vaknar upp och det är 15 grader inne, inte kul. Det är ingen bra början på dagen. Det där med fjärrvärme är bra när man får till det. Jag tror att till nästa vinter sitter det en givare inne, det funkar inge bra att bara gå efter utetemperaturen. Sen har det blivit nåt vajsing med ratten där man ställer in centralen. Temperaturen pendlar mellan "varmt-så-in-i-helvete" och "kallt-som-fan". Hur vi än försöker att ställa in så blir det inge lagom.
Kan det vara att centralen utländsk och inte förstår begreppet "lagom" ?

Kupévärmaren puffar på i bilen och jag hoppas att den är liiite varm innan jag ska till stallet för att göra klart där. Sen ska det städas lite hemma och några julsaker ska väl ändå fram. Jag får välja ut grejer som inte saknas om Huligan-Fian Nemi käkar upp dem.

Älskling slutar tidigt idag och är ledig HELA jul-nyår! Det är väl fusk om nåt! En annan jobbar kväll i morron och julafton på dagen sen är åtminstone helgen ledig. Nyår går jag på långhelg vilket innebär fredagnatt, hela lördagen och sen söndag + natten... *Bah*

Eftermiddagen blir det lite mer julhandlande tillsammans med andra puckon som lämnar till sista dagen. Det är lite svårt att erkänna och sälla sig som pucko.
Jag är åtminstone klar med  julklappar till mina bästa stalltjejer och även till julklappsbytet ute i stallet. Där ska de morgontrötta hästarna plågas med julfirande redan kl 6 på morgonen!
Enligt tradition så hjälps vi åt alla på julafton när hästarna ska ut och sen är resten "lediga" från stallet på julafton. Då sköter jag om insläpp och "nattning".
Julklappsbytet är ett måste. Var och en har köpt en julklapp för ca 20:- och fikat brukar bestå av lite kaffe, julmust och pepparkakor.
Det här året blir det lite bråttom för min del då jag sen börjar jobba 7.30, inte kul men så är det ju ibland.
Tjejerna kommer att gå över till moster och äta julfrukost sen tar de sig till sin pappa och de åker till farmor för att fira lite där. Vi håller tummarna för att det ska gå friktionsfritt för en gångs skull!!

Hua ja... nu är det dags att ta sig ut..
Önska mig lycka till att jag inte fryser ihjäl ute!!

Snökaos... eller bara snö

Ajajaj... mina ben!!
Nu har Nemi och jag tagit en promenad till stallet för att släppa ut hästarna och göra stallet. Det var ju inte det bästa underlaget att gå i med klumpiga stallskor kan jag ju säga. Och stora vägen var nådigt läskig att gå på då bilarna kört upp ända in på väggrenen. Eftersom vi är rädda om livhanken så gick vi sista biten på den provisoriska cykelbanan intill åkern... som inte heller var skottad. Två steg framåt och ett tillbaka... men vi har återigen lurat Nautilus på avgiften!
Som avrundning så passade vi på att skotta hemma. Det är ju ett elände att göra med Nemi! Hon blir alldeles galen och ska knycka skyffeln för en. Hundskrälle!

Nu ska jag bara får upp lite värme inne med snabeldraken som Kai fixade sladden på... och moppen villnog dansa lite den med. Sen är det dags att ta sig till jobbet för ett kvällspass där.

Hallå!!! Lugna dagar!?
Jag vill bli pensionär och bo på något varmt ställe....Del 2... Halv 8 hos mig en fredag nästa vecka kl 6.... följetong...

Väntar fortfarande på paparazzi-bilderne som Maria knäppt. Säg åt henne att dra ur tummen så hon får ner dem på datorn!
Den här gången åt vi lite julmat. Det blev skinka, sill, ägg med majonnäs & räkor, köttbullar, korv, sylta, rödbetssallad och potatis.


Vi provade sillen Vodka & Lime... tom C provade klegget i alla fall. Hon är lite kinkig och äter inte fisk, men vodka får ju inte förgås. Både jag och Kai gav sillen tummen upp! Den var klart godkänd och lite till. Den kommer att köpas igen!
Den klanten kastade dessutom in ägg i truten utan att salta men det åtgärdade Kai innan hon svalde.
Maten finns dokumenterad i bilder som jag lägger upp senare.

När vi ätit kom J över för att umgås. Han körde sitt partytrick som fick katten att hosta och oss att öppna fönster. Brinnande päls luktar rätt skunk men ska det köras samma trick så KAN man inte hoppa över det en gång ;)Jaja... Sen hade vi då C... som i morse höll på att få hjärtsnörp framför spegeln. Hon hade glömt bort att hon bett om att bli sminkad under kvällen. Det var ju inte svårt att gå M och Kai att ställa upp på det.Snygging va! I bakgrunden ser vi originalet i datorn.

Djurkyrkogården i Sundsvall

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8298693.ab

Vart är allt på väg egentligen?
Händer det mer nu eller är det bara att mer elände publiceras?
Varför kan inte bara alla vara snälla mot varandra!!!

Halv 8 hos mig en fredag nästa vecka kl 6.... följetong...

Den här fredagen startade tidigt. Ett uttalande menat som ett skämt togs på allvar och kära vännen C kom tidigt för att skotta snö.
En öl, skyffel och en Nemi...
Var sätter jag detta inlägg..
Aja.. får bli på "halv 8...."Det blev slagsmål om skyffeln och Nemi gick segrande ur striden...
Medan jag och Kai lagade maten så satt fyllehundarna och delade på en öl efter snöskottningen.Paparazzi var fullt verksam... M har tagit bilder under första halvan av kvällen. Mera bilder och fortsättning följer efter lite middagsvila...

Förmiddagsdejt!!

Jaharå.. nu är det dags för varannanveckasdejten...
Jag ska dejta snabeldrake och golvmopp... sen ska jag underhålla mina lika samboar hemma, om jag hinner!
Tredje snabeldraken blir uppsläpad efter att jag varit borta. För inte tänker jag lämna den, med eller utan grind, för Nemi att sätta tänderna i!
Kanske tänker jag plocka upp lite ljusstakar. Jag undrar bara om det är någon vits. Jag misstänker skarpt att de går samma öde till mötes som dammsugare, mobil, fjärrkontroll... name it... Det positiva i kråksången är dock att det finns lite för kategorin "Huligan-Fias framfart" att blogga om...

Nej för fan... iväg med mig och uträtta lite vettigt!

På återseende!


Fler lästips!

Här kommer några till bloggar.
Blogstart.se är en av mina favoriter då man kan slumpa fram bloggar. Ett, tu, tre så dyker det upp en blogg som man vill följa! Listan med bloggar blir längre och längre, roligt nog. Men jag saknar en funktion, att kunna söka bloggar på t e x bloggarens ålder. Inte för att det har en ledande betydelse men ibland vill man läsa jämnårigas bloggar.
Vad många bloggar det finns! Och vad många det finns som är duktiga att skriva om sin vardag på behagligt sätt!!


http://loveofwords.blogg.se

Alltså, vilken söt vovve. Det behövs inte mer ibland för att jag ska vilja se mer! Fina bilder och nästan granne med mig ;)

http://colouredgirl.blogg.se/

Här gillar jag blandningen i inläggen om bäde gudar/gudinnor och vardagliga saker. "Värdelöst vetande" ligger mig varmt om hjärtat! Ibland spelar det ingen roll vad ämnet är. Får jag veta mer är jag nöjd.
Det värsta är att sån fakta fastnar i de lediga hjärncellerna medan handlingsnotan är som bortblåst....

http://ruggugglan.wordpress.com/

Här har vi mer spökerier! Vad många det finns som har upplevt paranormala saker!
Tipsa mig också om fler!

Eller har DU upplevt något? Berätta!!!

http://mynameispippa.blogg.se

Lättläst när förrådet är fullt! Den här bloggen är kul att läsa när kommentarerna hettar till :)


Kabel med drag...

... borde det väl ha varit när Huligan-Fia slaktat dammsugarkabel nr 2
Undrar sen nån varför vi inte tänker slänga upp en gran? Eller varför vi inte ställer upp ljusstakar i fönstren?
Det känns som om det kvittar, blir nog bara mer "bööös" att plocka upp...

Upprivna känslor

Nu kan jag ju inte blogga helt öppet om våra händelser senaste veckan. Men det har mynnat ut i väldigt upprivna känslor hos allra helst M. Situationen KOMMER att lösa sig! Men de drabbade tjejerna är hemskt ledsna just nu.
Det är inte lätt att förklara för ungdomar skillnaden mellan myndigheter och människorna som jobbar där. Det är inte lätt för dem att förstå att regler sätter stopp för eget tänkande och tvingar till handlingar inom ramarna för just den myndigheten.

Usch usch vad jag lider med dem!!!!

Nästföljande lästa bloggar!

Jag hade inte tänkt ta mig tiden att skriva fler bloggar nu på morronkvisten. Men jag läste ett så bra inlägg nu så jag måste bara rekommendera:

http://karvegardkonsult.blogspot.com/

Stresskonsult! Ibland talar ordet till en i rätt ögonblick. Idag skriver hon om ordning ur kaos, det är välbehövligt när hela huset skramlar!
Sen är det ju ett så nyttigt ämne att hålla sig uppdaterad i för att fixa samhällets alla påtvingade måsten!!


http://dimmornasdotter.bloggplatsen.se

Spännande ämne. Den ena traditionen avlöser den andra men hur ska man hitta rätt om man inte lär sig om alternativ! Sen kan man ta det som känns rätt för en själv om man vill.

http://nathil.sajberhagen.com

Jag blev inslumpad på denna blogg och lade till på Bloglovin' för att.... ??? Hmm... just det...
Antagligen för att tjejen skriver på ett bra sätt vilket ger pluspoäng hos mig. Sen om jag anar lite halvtrasiga själar bakom orden så fastnar jag i att analysera varför SÅ många mår dåligt!
Nu tror jag inte att den här tjejen inte fixar biffen men det antyds vissa problem som hon verkar lösa schysst.

http://cayha.blogg.se

Här hittade jag en som INTE var fjortis! ;)
Så långt från de andra ämnena som man kan komma!
Här väger det upp med djur och praktiska göromål, det behöver vi läsa mellan varnen för att orka med allt det andra!!


Så där... Där fanns det 4 bloggar till och fler kommer!
Ha det gott i morronstöket, folk!!

Fortsättning på "Lästa bloggar"!

Så där ja! Nu kommer några till av de bloggar som jag läser!
En del har jag läst en tid och andra är nya för mig med olika intressegrad naturligtvis.

Först på plan kommer:

http://caizoo.blogg.se/

En av mina stora döttrar! Eller jag får lov att dela med mig av henne till hennes biologiska mamma men det sköter vi galant som alla år innan.
Caiza har en son Oliver och väntar sitt andra barn, "Greger", som vi har bestämt ska vara en flicka.
Caiza har en exhibitionistisk sida som lett henne att stå framför kameran några gånger, då talar jag om yrkesmässigt.
Annars så BOR hon framför kameran så om man vill följa en söt, kul tjej så ska man hänga med i hennes blogg.

http://engulanka.blogg.se/

Här har vi en av stalltjejerna! Henne klarar jag mig inte utan. Som grädden på moset så är hon en hejare på att skriva, för det mesta.
Hon skriver om sin vardag på ett, för mig i alla fall. trevligt och roligt sätt.
Vill man sen tråka henne med kommentarer så är det ju bra. Hon kan behöva lite upptrimning.

http://blogg.amelia.se/maria-montazami/

Jag gillar Maria... Behöver nog ingen närmare presentation.

http://detspokar.blogg.se/

Här har vi ett ämne som jag gillar. Det är riktigt roligt att läsa om fler som upplever saker, på riktigt!

Sen kör vi några till en annan gång!

Jaha...då har Huligan-Fia varit i farten igen då!

Man är ju inte förvånad över nåt snart...
N kommer hem från skolan, ringer mig på jobbet med gråten i halsen... "Vad ska vi nu dammsuga med?"
Dammsugare har vi några stycken så nu får vi väl samsas om en på två våningsplan. Källardammsugaren får väl vara ifred...
Grejen idag var att köksgolvet var täckt av undulatfrön, ännu en Lidl-påse hade fått sätta livet till och diverse smågrejer var nedplockade från bordet...
Huligan-Fia hade bitit sönder plåtburken där vi förvarar undulatmaten och det var rätt... stökigt...

Aja... har man valp så har man... eller ja... unghund...
Det är ju inte svårt att förstå den uppsjö av annonser på Blocket om hundar i åldern 6 månader - 1 ½ år...

Lästa bloggar!!

Det är rätt roligt hur man väljer vilka bloggar man vill följa. Jag märker att jag har lagt till en väldigt blandad kompott. Många gånger undrar jag vad det är för människa som sitter vid tangenterna och läser och "snokar".
En del som jag följer är mina vänner och min familj men även de som jag fastnar för av olika anledningar.
Bloggarna som jag följer ska jag försöka förklara vad de har för "värde" för mig och ordningen som jag tar dem i är helt slumpartad!

De första kommer här:

http://gurudas.blogg.se

Det är en läsvärd blogg, tycker jag, på det att jag gillar att läsa om lite "skumma" saker. Det finns det en hel del här!
Sen är min gissning att människan bakom har en ganska rolig och taskig humor ;) (gillas).
Kan kanske bloggaren vara gammal punkare?


http://lilitha.blogg.se/


Vem är du? Jag gillar förklaringarna bakom namnen inom mytologin. Jag gillar också den mix som finns med både diverse fakta och personliga inlägg!
Klart en blogg värd att följa!


http://pyttis.blogg.se/garderob/


Det här tycker jag är en välskriven blogg med en salig blandning av fakta och "fakta".
Jag tycker dessutom att det är så himla roligt när tjejer lyckas förverkliga något av vad de ger sig in på.
Heja!!


http://sokiemon.blogg.se/


Här är en av mina döttrar inblandade. Båda tjejerna som skriver gör det väldigt bra, tycker jag!
När jobbiga saker utlämnas så ger det andra en möjlighet att ge insikt till läsare med liknande problem.
Duktiga tjejer!Fortsättning följer när tid ges!

Den här gången var det kalkströ, fröbehållare och en Lidl-påse... och en snabeldrakesladd...

Dagen har varit ganska tuff för både mig och tjejerna. Två möten som ändå kändes riktigt bra och som ger resultat i rätt riktning, hoppas jag!

Eftersom det var ett möte efter lunch som jag inte trodde jag skulle vara med på så blev våra kära hundar själva lite längre än väntat...
DET gav ju resultat i alla fall...
När vi kom in i köket, stressade och hungriga, möttes vi av vitt pulver på golvet... och en söndertuggad plastburk... och fåglarnas fröbehållare i bitar... kryddat med småbitar av Lidl-påse....
Jaja.. kalkströet slarvar vi med att strö i fågelburarna och behållare finns att köpa... Lidl-påsar kommer hem varje gång det handlas...
Det blev två stackars töser som drog fram dammsugaren och började med den eftersläpande disken som jag tänkte ta efter lunch. Jobbet väntade och jag fick åka iväg tom i magen men med duktiga tjejer som städade efter odjuren...
Nu när jag slutat jobbet så möts jag av en skadad snabeldrake... sladden är skalad en bit nära stickproppen. Tur att vi ALLTID drar ur sladden när snabeldraken sover!

Aja... det är materialistiskt... Snart blir det fredag och älskling kommer. Även han ska väl ha något att pyssla med. Jag har hört att män mår bra av att laga och fixa saker...
Om DET är sant så måste älskling må väldigt gott här!

När vi nu ändå är inne på älskling så har han nyss fått lyssna på frustrerad käring som spytt galla över omständigheter... så nu har jag lättat på trycket och blodtrycket har sjunkit ner till normal nivå igen.

Han är verkligen värd all kärlek som finns för både mig och barnen oavsett!!!

Måndag igen....

Vaknade strax efter halv 7 av att A stökade uppe på sitt rum. Tänk vilka duktiga ungar jag har som bara kliver upp på morron, fixar sig, äter frukost och sen ger sig iväg till skolan!
Det var varmt och skönt under täcket... eller ja... de dubbla täckena och bredvid mig hade Nemi klivit upp för att gosa in sig hos matte. Sen blev det värre att kliva ur sängen, på med kläderna och ut med hundarna.
Positivt nog så hade de där -18 från igår kväll gått ner till -8 men inne är det bara 17 grader nu. Hoppas att jag får till det där med värmen INNAN vintern är över.
Jag har pratat om innegivare till värmesystemet i hundra år nu känns det som. Det är fjärrvärme indraget och en givare ute men utan något som läser av inne är det ju helt omöjligt att få till behaglig temperatur.

Dagen ska tillbringas med besök hos myndigheter och sen fika med en god vän "från förr".
Det är så himla roligt när man träffar på sina gamla bekanta! Det här är M som var en hel del hos mig för... få se nu... ca 25 år sedan. Då var hon liten skrutt eftersom det skiljer nästan 5 år mellan oss och DÅ var det en väsentlig skillnad i ålder men idag är vi jämnåriga och har en hel del att prata om.
M var över igår kväll och det blev en del kaffe och skitsnack till nästan kl 22 så man får ju skylla sig själv när man sitter halvt avslagen nu på morron.

Sen i morron blir det diskussion om vårt "lilla problem" hemma. Jag hoppas att det löser sig på bästa sätt för alla inblandade!!

Stor och ledig? Svarar om Humor...

Vill du ha en riktig leksak istället. Rätt stor och ledig ;-)

2010-12-12 @ 22:31:55
URL: http://gurudas.blogg.se/


Svarar: Haha ;) Gått åt många rullar papper??
Jag är ju då inte ledig men skulle jag vara det så föredrar jag en tillfällig vän som blir tyst när batterierna plockas ur ;)


Innebandytjejerna vann!!!

Nu har innebandytjejerna varit duktiga igen!
Det blev 3-1 mot Surahammar.

Jag som inte gillar såna sporter vanligtvis fick vara med om en höjdare...
En Surahammartjej tacklade rätt in i S som inte rubbades en centimeter och Sura-bruttan slog en tvärnit och fällde sig själv... Yeeeah... sånt är kul... skadeglädje...

M och hennes kompis var med också och de t o m applåderade åt lillasysters lag vid vinst!!

HEJA IFK ARBOGA F-97!!!!

Glöggprovning!

Vad det är gott med glögg i kylan!
Under helgen har vi provat en ny sort och smakat på en känd.Den som gick hem även förra året är Blossas Starkvinsglögg som är spetsad med Rom. Den finns på 500 ml flaska och är ganska stark, 21%.
En kanongod glögg med tydlig romsmak! Duger gott som glykol för kroppen i vinterkylan och gott som attan.
Den som vi köpte ny för i år är en glögg smaksatt med choklad, Lucia Starkvinsglögg (Vino Aromtizzato), från Italien.
Chokladen luktar mer än den smakar men var klart duglig! Läste efter vi smakat att det är gott med choklad till... det ska provas nästa gång.


Svar på frågan om vilka bloggar jag läser!

Anonym om Otrivin Menthol...:
Vilka bloggar läser du? Ge mig lite tips tack :)
Gillar din blogg kram

Svarar:
Jag har lyckats hitta en del som jag följer via bloglovin'Förklaring till varför jag lagt till dessa bloggar kommer vid senare tillfälle.

Gnällig morsa!!! Ska vi gnälla i kapp?

Nu är det tjurigt och klagomål skickat till SJ efter samråd med Kundtjänst. En eloge till de som jobba på Kundtjänst!! Det låter som om det finns personligt tyckande "mellan raderna" och personalen är nog inte alltid lojal i hjärtat.
Tack för det!!
Men som sagt, SJ som företag kan stoppa upp sina biljetter i h****n.

Jag delar gärna av mig av mina synpunkter till SJ!:

"Den 10/12 skulle tre 14-åriga ungdomar åka Kungsör-Arboga kl 22.13.
Tåg inställt, samtal t SJ och de blev ombedda att vänta på buss, annars ny kontakt.
Ingen buss, ny kontakt och Taxi lovades. Kl 23.45 ny kontakt och Taxi var best.
Lovades körn ända fram hem. Taxi vägrade köra djupfrysta tjejer och annan skjuts
fick ordnas till bostad.
Jag vill ha ers från SJ för utebliven resa.
Taxin kan jag enbart se som lite plåster på såren för tjejerna som frysit häcken av sig i Kungsör.
Jag vill också ha ers för 2 mobilsamtal till Kundtjänst med kötid och för ett fast-telefonisamtal
till Kundtjänst med åtminstone ½ t kötid.
Min tid är mer värd än en resa med SJ så fundera ni på det med, samt oro för flickor stående
att vänta ute på utebliven skjuts. Flickornas obehag ska värderas också!
Ers vill jag ha i kontanter då det kommer att ta lång tid att få tillbaka förtroendet för SJ!
Sen tycker jag SJ kan ställa in tågen vintertid och använda bussar som tar sig fram i svenskt klimat!"Har DU drabbats på något sätt? Vill du dela med dig?

Humor!


Kvinnan säger:
"Varför skulle mina bröst bli större efter ett par år bara för att jag gnider toapapper mellan dem?"
Mannen rycker på axlarna och ler.
"Varför inte? Har det funkat på ditt arsle så funkar det väl på brösten!"


Dagens DISS!! Förbannade SJ!!!


Förr i tiden... då JAG var barn! På det tiden klarade SJ av att få tågen att gå även när det var vinter..
Med anledning av gårdagens sista inlägg vill jag tillägga:

Tjejerna var skitduktiga!! De skulle hem precis som vi kommit överens om fast det blev lite missförstånd.
Då lade sig SJ i. Tåget som skulle ta hem tjejerna från Kugsör till Arboga var inställt och tjejerna ringde upp SJ. De fick till svar att det skulle sättas in buss... kanske... Om det inte dykt upp någon buss om en kvart så skulle de ringa upp igen... för att bli skjutsade med taxi.
Nu pratar vi kväll och Sverige och december... HUR välklädda är tjejer en fredag när de räknar med att INTE stå ute i flera timmar?
Morsan fick tills slut lägga sig i och ringa SJ också. Deras telefonkö är inte nådig! 5 före i kö och en halvtimmas väntan på sin tur...
Tåget som skulle gå 22.13 stod stilla någonstans och jag lade på luren kl 23.08 när jag fått besked om att taxi skulle ringas in.
En dryga halvtimma senare fick jag lov att ringa upp igen. Då fick jag besked om att taxi bokats kl 23.11 och den bekräftats "för tio minuter sen". Taxin bokades från Eskilstuna!!
Då hade det varit smidigare och varmare för ungarna att ta fel tåg från början (se tidigare inlägg).

Halv 1 hade vi hem två frusna ungar och téet stod på bordet för att tina upp dem.
Varför vi inte hämtade dem? Varsin Long Drink satt himla gott när vi tittade på TV:n tidigare på kvällen. Ingen av oss vågade köra när det började krångla med stående tåg.
Men nu vet vi att om ungarna tänker åka tåg så ska vi vara beredda att köra, i alla fall på vintern då SJ blir fastfrusna... varje år...

Om det här kan man ju bara säga... DISS!!!!


Eskilstuna - Stockholm....

... eller kanske Göteborg nästa...
- Okej, om ni har tittat så bussen går hem till Arboga från Kungsör i kväll.
-Jaaa då, den går 20.50.
-Då är det OK. Passa nu tiden!!

Kvällen förlöper och morsan tjatar en gång till... kl är 20.28
-Jo men visst. Vi är på väg till bussen nu!

Morsan litar på sina barn men kollar för säkerhets skull.
Bussen går 20.50... till Köping! Därifrån till Arboga och kostar 102 kr för en person... och de är två...
Morsan ringer upp och tjatar igen...

-Hur sjutton tänkte ni!?
Tänkte?
-Ni får ta 21.00-tåget till Arboga, byte Köping. Kostar 77 kr....

Morsan sätter in mer pengar på kontot...

Morsan skriver sms och tjatar. Dotter ringer upp..
-Mamma! Vi tar tåget kl 21.44 som går direkt till Arboga!
-Låter Ok, kör så.

Morsan tycker det känns konstigt att hon inte sett den tiden, kollar www.sj.se...
Morsan hittar nästa tåg kl 22.13.
Morsan ringer och tjatar... igen...

-När f-n sa du att tåget gick?
-Den går kvart i tio. Det står på skylten!
-Vad mer står det på skylten?

Dotter blir irriterad...
-Va f-n, det STÅR Eskilstuna - Stockholm, jag vet väl vart vi ska! (typ)

Morsan blir trött:
-Fel håll... Tåget till Arboga går 22.13...


Till saken hör att i samband med att morsan skulle byta telefon ville nämnda dotter att morsan skulle ha GPS för att hitta hem...

VEM ska ha GPS?

Långnäsa!!

Godis på helgkvällar är ju guld för alla barn... Inklusive schäferbarn! Liten Nemi gamar för fullt efter godis i TV-soffan. Ombyte förnöjer efter dagens måltid av soffan då kratrarna blivit ännu större.

Har man sen sällskap vid TV:n så är man ju ännu nöjdare... Vaddå??? Vem barnet är??? Nemi, så klart... Hmmm. den andra... Frågar man Nemi så är hon i centrum, nr 1. Men Casper är klart godkänd tvåa i Nemis ögon.


Ibland blir man dock trött och slänger sig i hörnet. Det duger efter lite gruff då dörrknoppen försvunnit. Den var bra att linda in kroppen i för att inte halka omkring. Nu är det bara väggen som tar emot.


Otrivin Menthol...

Vilket shit!!
Så har man skallhålorna fyllda med snor. Eftersom vi är fullt övertygade om att snoret i bihålorna tränger bort de stackars hjärncellerna så blev det... Otrivin Menthol.
Nässpray är ju så himla äckligt!!! Jag avskyr att spruta upp skräp i snoken. Men nu blev det tvunget.
Knaster och brak i bihålorna förtäljde att det börjar på att bli läge för ett riktigt krig mot bihålsinflammation. Egentligen kanske jag borde spola...
För ca 20 år sedan hade jag sista bihålsinflammationen som jag sökte läkarhjälp för: "Nästa gång måste vi spola!", blev ordinationen då...
Alltså har jag inte behövt söka fler gånger. Nu efter 20 år har jag insett att journalerna från Småland nog inte är synliga här i Västmanland så jag kanske kan söka igen... kanske...
Men innan kör jag ett rejs med Otrivin Menthol... som inte verkar göra nån nytta... mer än att min familj gör narr av mig...


Fucking jävla shit...

... kan jag bara säga.

Jag älskar mina barn som har förmågan att ta rätt på när andra blir orättvist behandlade.
Och jag älskar mina barn när de vågar dra in morsan i det.
Jag älskar mina barn när de inte är rädda för konsekvenser för egen skull.
Jag älskar mina barn!Nedräkning!!! Snart vänder det!!!!

Nu har jag lyckats!! Det är trolleri att kunna ctrlC:a och ctrlV:a på valda ställen i kodmallar.... och vips så har man fått nåt nytt spännande i bloggen!
Man kan till och med välja VAR man ska lägga "saker"!

Nu blev det en nedräkning... en nedräkning till vintersolståndet.. Är det ca 3 dagar som den varar?
Shit the same... snart vänder det och blir ljusare igen...:)


Åldersgräns för blogg??

Med anledning av artikel i AB

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8233707.ab

Jag förstår inte riktigt... Finns det problem med barn som bloggar? Eller är man rädd att det ska BLI problem?

Det står att läsa i artikeln att barn ska inte blogga om sin shopping. Det gäller "rikemansbarn" som sprider kulor omkring sig om jag förstått det rätt...
Är då problemet att någon shoppar för många pengar? Eller är problemet att andra missunnar folk att bränna sina egna pengar?
Alex Schulman använder ord som "provocerande". Då torde väl ändå problemet ligga hos den som läser som tillåter sig bli provocerad av så värdsliga ting som shopping.
I min värld får JAG inte mer pengar att shoppa för, inte heller mina barn, även om andra skulle låta bli att visa vad som handlas.
Visst kan man väl bli avundsjuk! Men det ger mig fortfarande inte mer i pluskan.
Det luktar lite kommunistiskt tänkande att börja censurera i bloggar. Det är väl upp till var och en att välja vad man läser och vad man tar till sig!
Och som sagt... det förändrar inte MIN värld om saker och ting tystas.

Däremot så finns det en ganska stor terapeutisk effekt i bloggande! Jag har använt mig av http://blogstart.se för att slumpa runt bland bloggar. Det finns en hel uppsjö av barn/tonåringar som antagligen skriver det som de inte förmår att uttrycka verbalt. Med stor risk för generalisering så tycker jag att det ser ut att finnas ganska många bokstavsdiagnoser och liknande bland barnbloggare.
Dessa bloggar läser jag ibland lite förskräckt men med lite insikt hoppas jag att många som skriver även får ur sig det som trycker.

Kan vi inte då se de bloggar som är VÄRDA att läsas istället för dem som provocerar av en eller annan anledning?
Eller vill vi bli provocerade..

Sen ser jag ju då att jag kan inte heller hålla truten utan blir provocerad av en artikel i Aftonbladet....
Fan... Lågt, Tarja!...Jippiii! Mera räkningar! Det bästa som finns!

Det där med innebandy är en dyr story. Jag fattar inte hur mycket det ska behöva kosta! Nya träningsställ, matchställ, overaller, avgifter, cuper, sommarläger.....
Å andra sidan så är tjejerna väldigt duktiga!
De har avancerat rätt kraftigt och håller ifrån sig bra + att tom gör mål.

Men räkningarna... de tar knäcken på mig!

Måndag...Så har man då tvingat sig till en sovmorron! Det gick ju bra... inte...
Klockan ställd på 7 men en av tjejerna med sovrummet ovanpå vaknar halv 7 och den bruttan är vaken på en gång när hon vaknar...
Musik på och lyhört hus, stor schäfer slabbandes upp i sängen coh galen Mini vill vara ifred.
Aja, jag kan sova... sen...

Nu har i alla fall hundarna fått mat och tjejerna är på väg till skolan. Själv ska jag åka ut till stallet och "förfixa" för stalltjejens kväll. Utsläpp står på mitt schema alla vardagar men övrigt så delar vi på.
Det är så lätt att man blir bortskämd med stalltjejer som ordnar klart allt på deras morgonpass under helgen... så nu är det dags att återgälda. I morron gäller samma, tur att vi är så många nu som hjälps åt! Det är ju inte roligt annars att ha hästar ensam, blir alldeles för många måsten då.


Övrigt på dagens schema står sedvanliga göromål. Disken står kvar sen igår, kan vara skönt att kladda med varmt vatten efter stallet :D
Och tvätt finns det hur mycket som helst.. som vanligt.
Jag antar att mina barn har för mycket kläder när det kan samlas i så stora mängder! Det är en fasa när de städar sina rum. Då kommer det ner drivor, överdriver inte, med tvätt som ibland fyller ett par tvättkorgar. Sen är man ju lite beroende av att det torkar klokt, går ju inte att tvätta hur mycket som helst åt gången...

Skål för fan....

Så har vi stökat undan ännu en "Halv 8 hos mig en fredag nästa vecka kl 6". Men som sagt, det blev en lördag i stället den här gången!
Vi möttes av ett dukat bord... fina plastmuggar med servetter i... utom för värdinnan. Hon hade lyxat till det för sig med en exclusiv konservburk... med servett i.
Maten som bjöds på var chili con carne och burken med ungersk harissa som ställdes fram gjorde verkligen det lilla extra med maten. Det är ett smart drag att låta var och en styra över styrkan i maten... för harissa är rätt starkt.Konservburken fylldes likt en kollekthåv i kyrkan...
"Snääälla! Kan jag få lite att skåla med!?"
Naturligtvis var vi värdinnan skyldig att fylla på med lite slattar i alla fall...

Skål för fan! Nästa gång är det "Halv 8 hos mig en fredag nästa vecka kl 6" hos oss. Eftersom den här omgången också blev klart godkänd så har det utlovats julmat till nästa gång...

Glöm inte att följa dessa tillställningar. Ett tu tre så avslöjas mer än lovligt ;)

Förklaringen bakom "Chokladsex"...

... får förbli ett kapitel för läsaren att fylla på med sin egen fantasi...

Lilla Frun (lillafruns@telia.com) om Chokladsex!:
Men du är väl för gullig!!! Tackar, tackar för länken!
Men...nu är jag så sjukt nyfiken på den bakomliggande historien! Berätta!
Var hittar jag den? På din blogg?
Ha en skön kväll!
Lilla Frun

Svarar: Jag är VÄLDIGT frestad att dela med mig av den historien. Men eftersom jag inte är huvudman eller ens andre part i den så vill jag inte utlämna de berörda...
Men med lite fantasi är det ju inte svårt att föreställa sig ;)

Chokladsex!

Förslag på efterrätt:

http://lillafrunsmiddagstips.blogspot.com/2010/10/gott-och-enkelt-recept-pa-efterratt.html

All heder till Lilla Frun!


Den bakomliggande glädjen över receptet är en episod vi hörde om.
Alltså det här med att äta i sängen... skorpsmulor har vi väl haft...

Däremot vältra sig i After Eight! Det MÅSTE vi bara prova!!
Kan vara bra att varva med uppvärmda skinkhalvor.... nej, menar päronhalvor! De kanske hjälper till att hålla värmen i vinterkylan...


Värma sig i micron!

Alltså... vad smarta grejer det finns!
Värma tofflorna i micron... Det är väl något för alla fryslortar!
Undra vad som kommer härnäst.. :)


Nu har jag hittat till reklamsidorna... men hoppas att det inte stör någon. Jag tänker försöka sålla och lägga ut det jag känner att jag kan stå för, vad jag känner att jag själv torskar på och vill ha...

Nää... Jag äter inte på soffan...

Avslöjad!

Maria: -Nemi!
Nemi reser upp huvudet, tittar på mig, skiter i Maria och minns tillrättavisningen för en kvart sen...
"Näää... Jag äter inte på soffan.... nu..."
Bilden avslöjar dock bara det uppätna armstödet. Hur sitsen ser ut förtäljer inte bilden...
Är det någon som har en soffa till övers? En hörnsoffa.. eller 3-sits + 2-sits... bara en 2-sits duger också bra...
Vi är lite trötta på att plocka skumgummistycken från golvet då Nemi har varit i farten.
Det ska ju tilläggas till Nemis försvar att det var vissa blessyrer på soffan innan hon satte tänderna i den för första gången. Men jag tar nog inga risker och inhandlar en ny, dyr soffa... önskar mig en begagnad, gärna gratis medans vi har hund i sina värsta huligantider...

Halv åtta hos mig... med fyllehund

Jaha.. då var det lördag igen..
Idag följer vi vår nya tradition troget. Det blir "halv 8 hos mig en fredag kl 6 men nästa fredag" fast det blev en lördag den här gången :)
Nemi får i vanlig ordning följa med och det är något som hon bara älskar! När vi har packat ner några Long drink/öl, eller vad vi vill ha med oss, i en kasse och Nemi står med i hallen så tjuter hon! När kassen åker fram och hon får följa med så är det guld!
DET är väl en fyllehund på riktigt...

Vad som vankas i matväg har vi lite dålig koll på. Jag har för mig att det blir något helt enkelt som typ korv och makaroner. Men det duger bra det med. Den dagen när det blir ett jobbigt krav att prestera mer än man vill, då skiter vi i det. Det MÅSTE få vara kul och kännas bra!

Den här morronen hade jag sovmorron! Inte förrän 8 kom pälsbollen Nemi med sin dreglande nos för att säga go'morrn. Älskling hade dessvärre sämre med det, 5 ringde hans klocka och jag antar att han stämplade in halv 6. Men så är det ibland, en annan helg är det jag som är på jobbet och han kan kossa sig ända till 8. 

I vanlig ordning så springer katten och retar hundarna. På bilden har Mini just slutat att bli provocerad efter tillsägelse från mig. Och Nemi funderar på hur hon smidigast ska kunna kasta sig upp på soffan och upp i fönstret utan att matte ska suga tag i nackskinnet på henne med... Det är ju liiite svårt för de stackars hundkrakarna att låta bli när katten retas... men jag tycker nog att det är jag som bestämmer hur det ska jagas omkring eller inte..


Wacken! Ungar och festivaler...

Va fan... det är början av december och nu börjar tjat om festivaler! Jag vill hejda det några år till *sorry, Olivia;)*
M vill till Putte i Parken.. och O, äldsta dottern, vill härda M på Wacken...
Usch o fy... HUR mycket ska man då oroa sig för!?

Hur tänkter ni i de situationerna?
Kom med idéer!Vart därhän bär utvecklingen?

En till kall dag, Mini lite mindre frusen då tröjan kom fram igår.
Nu bådas utvecklingssamtal på Stureskolan. Den här gången är det A det gäller.
Det ska även hämtas ut paket från http://parfym.se/ , nu är julklappsinköpen i full gång.
Efter det tänkte jag släppa ut hästarna och ta min bortastädning. Allt för att resten av veckan ska få bli lite slappare.

Morronen startar fint med attack från Nemi. Maria hamnar underst utan tvekan när Nemi attackerar med kärvänliga tacklingar och blöta pussar.Nu kan jag ju säga att utvecklingssamtalet gick bra. Det var ingen överraskning utan det brukar se ut så med A:s skolgång.
Anledningen till att inlägget blev kvar i utkast var att bilderna segade så fruktansvärt!
Men, jaja, bättre sent än aldrig.


Julklappskrav! Svarar Olivia

Olivia om Julklappskrav:
Jag tror överlag att folk (barn, inte just dina) får dyra prylar lite då och då året runt och då blir julafton som en dag då man ska få ÄNNU dyrare prylar på.
Som du vet så slutade jag fira jul för länge sen, och det har bara gjort mig gladare.
I Gunnars familj gjorde vi så att vi fick dra varsitt namn ur en skål, och inte berätta namnet för någon, och sedan kunde vi koncentrera oss på att hitta en riktigt passande julklapp till just den personen, den fick inte kosta mer än xxx antal kronor. Det var en bra metod som inte var lika stressig.

Svarar: Den traditionen är suverän!
Just nu, för dagen, lutar det åt att julklapparna delas ut tidigare. Ingen kan vänta, inte jag som vill ge på en gång och kan inte hålla truten. Och inte tjejerna som har varit med och valt en del...
Det kommer att bli tomt under granen ;) Fast vi vet ju inte ens om vi ska ha gran. Bara tänk dig vad Nemi skulle kunna göra med den under några ensamtimmar...

Lista över hur man vet att man är hemsökt?

Nu, kära läsare....

På någon blogg, kommer inte ihåg vilken...
Lilitha! Var det kanske på din?
Letat men inte hittat tillbaka...

Någon hade en lista på hur man kan veta att man är hemsökt! Vem i hela fridens var det?
Hjälp mig nu att hitta den.
Det var så bra och jag tänkte fråga om jag får kopiera.... men sen...
Nu är då sen och nu hittar jag den inte... Dumma mig!


Orsaken är att jag fortfarande efter alla år vill ha vetenskapligt kontra paranormalt... Gärna i punktform..
Har jag sagt att jag gillar listor?? (alla mina kollegor nickar)

Och orsaken till orsaken är att det är kallt. När det är kallt fryser Mini och vill inte gå ut.
Bästa tröjan som jag stickat till honom fförsvann... puts väck... Och som jag har letat!!!
Och letat... och frågat både ungar och älskling.
Sen gjorde älskling en smärre make-over i hallen och städade undan lite skrot i hallen, lade på en superb matta. Naturligtvis frågade jag honom om han sett till tröjan!
Men... näää...
Jag har letat i korgarna med halsband, vantar, bajspåsar, div skrot... tömt dem och letat....

Sen nu ikväll när jag tar fram mina skor för att rasta hundar så ser jag!
I nedersta korgen ligger tröjan! Den med några halsband och en reflexsele... som jag har tömt och letat genom!
  • Tjejerna kan inte ha lagt den där... De vet inte hur man lägger saker på rätt plats ;)
  • För säkerhets skull frågar jag dessutom och ingen har sett den...
  • Älskling blir utfrågad på telefon igen men det är inte han heller..

DET är en av punkterna i listan!
En av punkterna förtäljer att typiskt för hemsökt är att grejer försvinner för att senare dyka upp på sin rätta plats..
Den här gången är vi helt säkra på att där har tröjan inte varit och ingen har lagt den där. Tröjan har varit borta...
Mån tro om spökena fryser ;)

Det här är lite mysigt tycker jag ... Det är kul att VETA att vi människor inte har varit skyldiga till slarv eller glömska, för en gångs skull.

Jag vill ha den där listan för att ordagrant läsa den punkten för att ställa den emot att VI inte har slarvat med tröjan!

ME LIKE

JulklappskravNu har vi haft en något hetsig diskussion. I huset där allt skramlar så diskuteras det även högljutt.
Det är så tråkigt då det blir krav och man ska ha reda på hur mycket de köpta julklapparna kostar.
Själva grejen ATT man får julklappar är av underordnad betydelse.
Jag funderar lite över om man ska ändra traditionerna till att skänka pengar till bättre behövande i julklapp istället för att öda dem hemma.

"Nå, mina barn! Hur mycket ska vi skänka till Hemlösa Undulaters-Förening  i år tycker ni?"


"Jasså! 150:-! JA det var en bra idé!"
"Sen kan vi ju skänka några hundralappar till De Frusna Isbjörnens Pensionat också"


"Hmm... 500:-? Näää... Jag tycker det räcker med 450:-"
"Så där ja! Alla överföringar är gjorda. God Jul! Och tugga havrefrynsgröten väl!"

Näää... DET skulle jag aldrig göra! Jag älskar mina barn och jag vill gärna ge dem det DE önskar! Men JAG skulle vilja ha dem att se att världen inte bara består av saker!

Livet är för kort för att tillbringa det med att samla på sig massor med skit som ändå inte gör någon lycklig för mer än stunden. Men visst är det naivt tänkande! Även vi vuxna tillbringar största delen av livet åt att samla på sig mer än grannarna.


Va!... Jag är ledig i kväll!!

Nu är första personalmötet avklarat på nya stället. Det var.... intressant ;)
Sen kom jag på att jag är ledig!! Ledig från jobbet i kväll. Inte har jag stallet heller!
Nu när jag kom in så håller tjejerna på att laga mat!

Shit!

Ibland blir man bara glatt överraskande rådlös!


RSS 2.0