"Allt flyter..."

"Allt flyter..."... Är inte det från Stephen Kings "Det"?
Bara en onödig fundering istället för att låta hjärnan vila efter den tidiga morronen...
 
Efter att ha dödat en hoper fiender så taggas det stall! Eller taggas och taggas... det är lite väl mycket snålblåst för att jag ska kunna känna mig helt taggad!
Det blir skjuts till gym och sen stall... det behövs även handlas igen då min hjärna inte kan förmå att hålla rätt på det som ska handlas.
 
Nähä... från ena rutan till den andra, det är nog läge att ge sig iväg nu om det inte ska bli sent ikväll igen!
 

Och VAD gör jag vaken nu!!

Det är första dagen som jag börjar klockan sju och det känns ska jag ju säga!
Lite tröst är ju att Maria börjar sin praktik på dagis idag och hon börjar en halvtimme senare men följer med när jag åker.
Det här kommer att ta sin tid att vänja sig med att passa tider så här tidigt för det har jag knappt behövt göra i min tidigare tjänst. Fördelen är att jag är hemma före lunch sen.
Resten av dagen kommer nog att bli lite seg sen antar jag och känner jag mig rätt stissar jag antagligen på med både humle och dumle sen.
 
Gårdagen resulterade i den ridtur jag och Emilia hade planerat även om den blev lite senare... men GUD vad skönt att komma ut i skogen på hästryggen!
Vi hade två pigga och glada hästar som pulsade på i snön och den luften gjorde susen åt själen!
Idag taggas vidare planering och jag ska se om jag kan delegera ridtur till någon annan!
 
 

Det närmar sig...

... våren!
Snart är det februari och det måste väl ändå räknas till den sista skalla vintermånaden!
Efter februari kan det bara bli bättre!
Nu är jag fruktansvärt trött på mörker och kyla... jag vill ha värme!!!
 
Vi har pratat om den där karma... det är så häftigt att se hur en liten fjuttgrej kan få andra, större saker i rullning. Om man ändå kunde förlita sig på det... men som människa tror man ju att man är tvungen att styra upp allting själv när det egentligen "bara" är att påbörja en sak som är rätt och det börjar falla på plats.
Men än så länge är det tendenser och jag är nöjd med det!
Man kan inte kräva mirakel och att det ska ske på två röda!
Tålamod är att önska!
 
Idag tänker jag skramla in hos Spindel-.E och vi ska bråka med hästarna en stund. Det är en rutin som jag saknar när vi inte kommer oss för... som vi brukar.
Sen är det snöhelvetet som behöver skyfflas bort men det arbetet tänkte jag delegera, jag behöver ju inte göra allting själv.
Gucci, den lilla räkan, tycker att det suger med vinter. Och jag förstår henne!
Exakt hur jävla roligt är det för en liten hund i valppäls att plöja genom snömassor!
Annars måste jag säga att hon blev  ett kap! Omständigheter ser nog till att det blir "rätt man på rätt plats"!
Om inte Anna hade tjatat på den där annonsen så hade hon inte blivit vår så det är helt och hållet hennes förtjänst att den lilla huligan-Fian blev en Anttila-hund.
Av hennes raser är det nog pinchern som gör sig mest gällande och det är en lycka för oss alla då vi hade börjat fundera på den rasen. Det är en smart och rolig hund... lite för rolig ibland men det är ju smällar man får ta!
Tillvaron blir nog också lättare när de där valptänderna trillar ur... för nu är hon som en häftapparat i truten när hon har sina mest dampiga stunder!
 

Seg kväll!

Fast det är nog bara jag som är så där latseg och inte vill göra något egentligen.
Vårt arbete med att röja för annan frys tog musten ur mig men nu är det gjort! Det ska väl tilläggas att det inte ens var idag...
Det jag har att skylla på är invasionen av baselusker och sånt... annars är det bara lathet.
En har redan knatat iväg till badet för träning... "Det vore väl dumt att åka bil när man ändå ska träna!"
Det kan jag bara hålla med om men jag skulle då ha gjort som Anna som jag ska skjutsa om en stund.
Sen blir det lite tid över till Spindel-E och stallet!
Få se om jag sen hinner laga nån mat.

Det tenderar att bli en sen kväll!

Måndag efter helgen...

... som varit fylld av ungdomar!
Det är så skönt att ha alla ungdomar hemma under helgen även om några av dem övergav huset för att ta sitt ansvar som barnvakter!
Full rulle och då är det som sig bör!
Förra veckan blev en riktig prövning med flera möten som tär på krafterna. Men med facit i hand är det skönt att jag har både Arbetsgivare och Försäkringskassan på "min sida". En del diskussion blev det dock men inte med de nämnda instanserna.
Planen framöver är att arbetsträna i planerad nivå för att så småningom gå över i lönearbete och det är bra... när jag väl är uppe i fullt kan jag se till att förse mig med det jobb jag behöver för att räta upp situationen.

Annars är dt ganska lugnt över huvudtaget med undantag av min protest mot de nya baseluskerna som en annan arbetsplats bär med sig men även det lär ju ge sig och jag hoppas på den sedvanliga tillvänjningen och toleransen.
 
 

Nu vet vi vad...

... det INTE blir!
Det BLIR ingen cykel!
Gissa om jag blev glad när ungdomarnas förvirrade tillstånd fick dem att glömma fråga om kön! Så nu är vi i rätt läge... de väntar barn... Punkt slut!
En hel radda med bilder fick de med hem och jag fick snika till mig en förhandsvisning på det lilla hjärtat i magen!
 
Annars har det varit en lugn och fin dag!
Jag hade babbelsällskap under stallgörat ikväll som fortsatte över en kopp kaffe medan hundarna lekte.
Eller rättare sagt... Gucci lekte medan den andra kraken var plågad över valptänder och ville hem. Men vänta bara tills han upptäcker att det är en tik han dissar! Jag kan ana att det blir annat ljud i skällan då!
 
Stallet börjar dra till sig fler stjärnor och jag hoppas att det blir lite ruljans där. Dels är det skönt med fler som är med och stökar och dels hoppas jag på en lättnad med kostnaderna!
Det räcker med motgångar och ja behöver komma igång med arbete på riktigt för att avstyra katastrof... på riktigt.
 

Då var det dags för "fotografering"!

Idag blir det en spännande dag!
Maria och Oliver ska på ultraljud och få de första korten på liten bäbis!
Sen det som jag inte är förtjust i, är att de vill ha reda på om det är en pojke eller flicka. Säkert är ju åtminstone att de inte blir en cykel!
Men vad jag tycker är egentligen helt ointressant för nu ÄR det vuxna och ska fatta beslut själva! 
Det börjar bli en framåtsträvande tid då ungdomarna behöver skaffa inkomst och planera för en förestående flytt till eget boende. Sådana här gånger vill jag svära över att jag inte är ekonomiskt oberoende och kan ge dem en rejäl putt framåt!
 
Annars tänker den här dagen ramla på i vanlig ordning med undantaget av Västeråsfärden. 
Arbete har jag inte förrän i morron så idag ska jag njuta av en ledig vardag!

Ungdomsverksamhet!

Nu har vi lyckats värma upp oss i köket med ungdomsverksamhet!
Det är de flygfärdiga som finslipar sina kocktalanger och är med för att laga mat och lyssna på mitt tjat. Jag måste ju få säga att de är makalösa som orkar med oss med alla förmaningar, allt pepp och förberedande snack!
 
Idag kan jag inte på något sätt säga att jag njuter av vyn genom fönstret... snön yr och det är dags för kvasten på trappan varje gång det ska valpkissas!
Fördelen är att Emilia och jag tänker njuta av de oändliga ridvägarna i Godbyskogen i morron! För det är ett lustigt fenomen... ju mer snö desto fler ridbara vägar har vi. Å andra sidan kan det bero på att vi inte ser allt som väcker vårt katastroftänk utan vi kan lulla fram i skogen var som och det funkar!
 
Den här veckan har jag avklarat tre pass på jobbet och har ett pass kvar. Det må verka fjuttigt med mina två timmar men man kan inte ana hur det tar att palta sig iväg och vara på alerten de timmarna!
Som tur är så ÄR det bara arbetsträning... så när jag försvinner i tanken blir det ingen katastrof.
 
Annars är det så skönt att kunna känna det lugn som jag aldrig trodde kunna infinna sig! Trots situationer som behöver redas ut eller åtminstone talas till rätta så har jag idag den hjälp jag så innerligt behöver. Den hjälp som erbjuder ett förstående utan förklaring och en hjälp som utan trix bara tar vid och pratar med den som för tillfället behöver.
Det känns som om jag funnit en som jag kan vandra med hur terrängen än ser ut!
Nackdelen är att jag blivit indragen i COD's (Call of Duty) beroendeframkallande värld! Den där förbannade dosan som kräver ett skarpt samarbete mellan öga-hjärna-hand! Dessutom behöver man reagera snabbt som satan!
Mina två tummar samarbetar inte med någon hjärnhalva än!
Men något säger mig att det är just sånt som jag behöver som får mina vindlingar att arbeta lite mer effektivt!
Vuxensysslan på kvällarna här är några, eller många, matcher... massor av fula ord och svordomar... men också avkopplande och kul!
Jag måste ju få uttrycka att det är roligare än Nyheterna...
 
 

Taskiga uppdateringar...

... måste jag ju säga.
Men den som vill kan ju alltid höra av sig för jag i min tur är VÄLDIGT dålig på det!
Jag tror att jag har hunnit skvallra om att jag börjat arbetsträna och nu har jag blivit påmind om varför jag bytte bana tidigare i mitt liv. Det är dock ingen anledning till att jag ska börja krångla utan nu kör jag bara så det kanske blir lite ordning på torpet.
Som tur är så är jag inte ensam utan har gott stöd i min ibland fucked-up vardag! 
Lill-skruttan Gucci växer och är odräglig som en valp sig bör och det känns som om vi hittat rätt bana på typen. 
Maria blir bara tjockare och tjockare så stolarna i pannrummet ligger i farozonen för haveri när de sitter på samma stol! Tur att vi är lätta och smidiga och vuxit ifrån sånt dravel... eller?
 
Julen klarade vi med bravur när vi lyckats strippa traditioner till ett minimum! Den traditionella frukosten hos syster var det enda måstet på hela julen! Och den vill vi inte missa för allt i världen!
Natanya var här under hela julen och det är så skönt att ha dem samlade en längre tid!
Snart börjar de ju flyga ur boet... Maria är den första på tur och det ska bli så spännande med deras start av familjeliv!
 
Men nu är det dags för lite "ska-bara" innan kvällsjobb...
 

RSS 2.0