Den där dagen som fattas i almanackan:

"Sen"'
Ibland är "sen" på riktigt en annan dag men oftast är det egentligen igår.
Det jag mest skjuter till "sen" är det som rör mig själv och egentligen kan det få förödande konsekvenser. Andra gånger skjuter jag upp besvärliga saker till "sen" och ibland "bara-för-att".
Det jag däremot är duktig på är att påminna andra om att göra det där "sen" just nu! Jag har förstått att det är mitt försvar mot att ge mig själv tid.
Idag är det där med "sen" något som rör mig själv... ganska vanligt.
"Sen" ska jag be om hjälp och sätta min situation i centrum....
Haha... fatta själv... "sen" kommer just... "sen" som vanligt.
Ingen kan ju klandras för att inte höra mitt outtalade... för vem fan är tankeläsare!
"Sen" ska jag också kliva framåt... och det gör jag! Egentligen kliver jag framåt redan nu men eftersom "sen" finns så tar det fruktansvärt lång tid.
Blablabla... som vanligt.
Jag hoppas att jag "sen" kan glätta på de gömslen som finns utan att det gör ont!
 

Julklappstider!

Jaha... nu var det dags för julklappar igen! Den insikten fick jag snabbt nu när Maria och Oliver ska vara barnvakt åt Savannah när Caiza ska iväg och handla julklappar i morron.
För min egen del använder jag gärna näthandel så jag slipper trängas med hysteriska folk i affären!
Fleur de Sante är ett bra ställe när familjen består av tonårstjejer till största del!
En tanke är att plocka ihop ett lämpligt paket med ett urval av produkter.
Det alternativ som känns närmast är ur Olive Oil eftersom vi är dokumenterad torrbollar i familjen!
Fleur de Sante har ur den serien en radda som passar mina tjejer!
Då de gärna unnar sig själv "hemma-spa" är tanken:

Skön duschcreme att börja med efter ett avslappnande bad.
 
Olive Oils shampo...
... och därefter balsam
Skämma bort håret med en välgörande inpackning!
För att sen avsluta med en kroppslotion.
 
Jag själv skulle vilja unna mig den här:
Det som krävs för eyelinern är en stadig hand och ingen tvekan för att applicera linjerna snyggt. Jag antar att jag lär behöva gå på kurs hos min 14-åring som har snitsen på det. Men önska mig lycka till!
 
 
Det bästa är att jag bara behöver klicka in mig på http://www.fleurdesante.se/ för att ordna den julklappen! UTAN att behöva stressa i affärer!
 
 
 

Min Anna som uppfinnare!

AMB - formsprutar plast och ytbehandlar!
På AMB:s hemsida finns intressant fakta hur företaget bestått under en lång tid. Jag gillar att läsa när "våra" företag kan klara sig i kampen mot en del utländska med tanke på omsättning.
Det är imponerande hur en del företag kan utvecklas ikapp med tiden och bestå i den hårda konkurrensen.
Jag tänker att det borde finnas hur mycket som helst som produceras och KOMMER att produceras för ett sånt här företag.
Eftersom jag har min Anna som läser på Saabtekniska och har planer på att bli ingenjör av något slag så känns AMB som den typen av kontakt som hon kanske kommer att ha samröre med. Anna är ju en driftig tjej och äger förmågan att diskutera och fnula. Jag tror att hon kommer att hitta sin nisch och göra bra från sig.
Och hur har detta relevans till AMB?
Jo... Anna sitter ofta och larvar om uppfinningar och  förbättringar och vi alla vet ju att de bra lösningarna ofta har påbörjats som idéer vid köksbordet.
Den dagen Anna kommer med den idé som hon kommer att vilja utveckla så ser jag att hon kommer att välja det genuina företaget som har sina anor decennier tillbaka.
Att formspruta plast... jag har ingen aning om hur det går till men har mina funderingar som att idag används plast till mycket vare sig det är inom medicin, elektronik, belysning eller industri. Sen undrar jag ju naturligtvis i MINA fnulanden hur ett stort företag skulle kunna vara delaktig i en bra idé som är tillräckligt utvecklad för att tas i produktion i ett första skede.
Men nu ramlar jag iväg i funderingar... poängen var att AMB är ett svenskt företag som klarat sig i konkurrens!
 

Fan, vad bra!

Idag har jag fått vara med och se på förändring! Även om det inte rör mitt hus och min familj så är det så jävla skönt när man ser när något går framåt.
Där det funnits tårar, sorg och frustration under lång tid har det istället varit snudd på glädjetårar idag! Det som varit stora stötestenar har faktiskt börjat anta en hanterbar form!
Whoho!!!!
 
Här hemma går det inte så pjåkigt heller. Det rör sig framåt sakta men säkert och det betyde ju att alla är på rätt spår!
För det vet vi ju! Att om man är ödmjuk så kommer det att gå vägen!
Och det där med ödmjuk... det har vi haft smärre diskussioner om och jag älskar den definition som jag fått. Att ödmjuk betyder inte att bara acceptera saker och ting utan att det är just att vara ödmjuk! Mjuk inför ödet...
Det var det där med att ändra det man kan, acceptera det man inte kan ändra på och förstå skillnaden i det... typ.
Och eftersom jag har dålig humor och gärna garvar åt folk när de försöker gå en alldeles egen väg fast deras gps tydligt visar kartan, har det funnits många gånger då jag fått glädjas över bitchslapar. Turligt nog är det inte alltid jag som drabbas utan kan nnjuta över att fler än mig är ganska envisa och "kan-själv".
 
Aja... vi tar dagarna som de kommer med det som de innehåller...
Vad mer kan vi göra!?
 

Renovera köket?

Från Bomankök kan man beställa utbytesluckor till kök! Det är ett alternativ om man inte vill eller kan byta ut skåp och dylikt. Det är något att fundera på om kostnaderna för ett helt nytt kök stiger över huvudet på en.
Annars har Bomankök riktigt fina kök. Ett som jag fastnat för är "Strikt Svart", kanske inte helt otippat. Det svarta köket lämnar utrymme för hur mycket attiraljer som helst att fylla ut med! Det är ett kök som låter detaljer komma till sin rätt. Att sen det svarta är högblank gör ju inte saken sämre!
En av anledningarna till att jag drar mig till de släta, blanka skåpluckorna är att de är betydligt lättare att hålla rent än dem med så kallade "speglar" eller frästa spår.
Dessutom har jag en plan med köket, att stänga en av dörrarna för att få mer utrymme för skåp och övriga dörrar och dörrposter vill jag ha högblanka... svart.
Den dagen när och om jag kommer till skott med att renovera köket vill jag ha det som JAG vill... på riktigt! Och inte ska det vara krångligt. De skåp man köper från Bomankök kan jag få efter de mått jag behöver till mitt gamla hus och dessutom är skåpen klara när de levereras. Inget psykbryt med att montera ihop dem eller att trixa till inredningen i skåpen. Fatta hur mycket som skulle kunna gå fel om vi gjorde sånt själva!
 
Nää.... iväg och köpa trisslotter och hoppas på både tur och nytt kök!

Klottersanering!

I alla tider har männniskor haft ett behov av att uttrycka sig. Och ett sätt är att teckna och skriva på diverse underlag, klotter.
Tankarna far naturligtvis även till de gamla hällristningarna som också var en sorts klotter!
Men det är ju absolut inte ok att förstöra annans egendom, att rista på berghällar på den "gamla, goda" tiden var ju en sak men klottret som finns nu drabbar oftast någon fastighetsägare!
Klottret hittar vi på så fruktansvärt många ställen där det förstör underlaget till slut om det inte tvättas bort. Alla ställen är inte lika känsliga men att få till exempel en fastighet förstörd med sprayfärg är inte kul.
För att sanera klotter krävs olika åtgärder. Som exempel kan man använda vatten, ånga eller kolsyreis... beroende på vilken sorts färg som använts, även blästring när det är riktigt illa!
Centric AB är ett företag som utför bland annat klottersanering och även klotterrskydd!
För en fastighetsägare kan det spara massor att efter sanering även klotterskydda. Det görs med en slags film som läggs på. Då uppstår ingen skada på underlaget utan det är bara att byta film om det klottras igen.
Nu är ju CentricAB ett företag som åtar sig en hel del uppdrag förutom just klotter och deras verksamhetsområde är ganska utbrett i MellanSverige.
 

Istället för glass!?

Och VEM har påstått att fruntimmer shoppar "i stället för"?
Måste man ha en anledning att shoppa??
Kan man inte bara få skriva sin önskelista till julen med massor med kul?
Med huset fullt av tjejer så kan jag inte påstå att shoppinglusta är något konstigt. Det lever jag med var dag... mer eller mindre.
Om det nu SKA shoppas så varför inte göra det med riktig lust!
Kolla in det här:
IMSO.com

Hur illa kan det bli?

Nu har det gått åt en hel del tid igen... jag pratar om magsjuka, förkylningar och feber.
Jag har inte drabbats av magsjuka och hoppas att jag klarar mig! Vitpepparkorn IDS...
Annars ramlar det på som förväntat, jag samlar fortfarande kraft för att prata med de berörda för mina planer och jag har kommit så långt att jag faktiskt räknar med det idag! Inte sen....
Fast det här med bloggtorka är något som är givet när jag vill skriva mycket och låter bli mycket! Men där räknar jag med bättre tider och är tills dess ganska nöjd med dagarna som går oavsett vad de innehåller!

"Älska vind!"... hata elbolag...

... eller kan det här vara ett alternativ?
Jag är inte ensam åt att kräkas över elbolag som ringer och vill sälja deras "billigaste alternativen". Om jag ska lyssna på telefonförsäljarna så är alltid deras bolag det absolut billigaste, nästintill gratis.
Åtskilliga gånger har jag gått på den lätta och bytt bolag eftersom just deras pris per kilowatt är mest fördelaktigt. Och om jag väljer att låsa upp mig på ett visst abonnemang så får jag ännu billigare!
Åtskilliga gånger har jag i efterhand suttit och känt mig blåst ("Älska vind!)... och varför?
Jo, jag fattar ingenting av vad jag egentligen köper...
 
Om jag kan betala efter hur stor bostad jag har istället för vad jag förbrukar... vad kan ändra sig?
Inget tillsvidarepris utan jag betalar vad jag köpt!
Om jag nu ska låna mitt öra till ett elbolag så är det just det här!:
 

Kvällsmatstips!

Inte för att träningsfian i familjen är rädd för fett men en sojabaserad grädde till matlagning är ett "fett" alternativ!
För att inte tala om videons recept som ser härligt lyxig ut men enkel att göra.
Eftersom vi inte är rädda för något nytt så blir det att skriva ut rabattkupogen för att prova den sojabaserade matlagningsgrädden.
Alpros alternativ kan vara värt att prova, inte minst med tanke på hur många som faktiskt är laktosintoleranta.
Visste ni att det finns uppgifter om att laktosintolerans kan vara en normal företeelse. Vi här uppe i Norden är bland de få som faktiskt tål laktos i vuxen ålder. Det KAN vara så att just toleransen av laktos är det som är avvikande, inte tvärtom.
Den här grädden innehåller inget laktos enligt innehåll på Alpros hemsida och det skulle kunna vara en fördel!
Receptet med bland annat zucchini och Alpros matlagningsgrädde måste testas.
 
 

Innan tjälen...

Nu börjar det krypa ner... temperaturen alltså... och snart är det tjäle i backen.
Jaja, det är en tid kvar!
Idag kommer lillskrutta hem ett tag igen och det ska bli så skönt att ha henne här och shululua! KattN blir rätt knäpp då med och njuter av lillmattes besök.
 
Igår hade jag två duktiga ungdomar som såg till att maten stod på bordet medan jag och Anna uträttade ärenden på stan! Tänk, var och en av dem är duktiga på sitt vis och det är ju precis så det ska vara!
De där stora två, de har vuxit en hel del och det beror nog till stor del på att de ska kliva in i föräldrarollen. Det är nu som det känns riktigt spännande med konstellationen i familjen! Vi har de flesta sorter/situationer/öden samlade under samma tak. Åtminstone känns det så!
 
Nä, ut i kylan... fixa stall och sen hem och invänta Natanya!

Ännu en vecka...

... har passerat och det är helg efter dagens prövningar är över!
Igår blev det att tillgodose sig själv med avkoppling efter mötena som krävde en hel del energi.
Jag blir föga imponerad över systemets krav men gör som jag ska.  Med den bakgrund som finns så är jag inte pigg på medicinering med tanke på förödande biverkningar de första veckorna men eftersom det nästintill är ett krav så... "all-in".
Det som återstår är att bita tag i back-up:en om det knasar. För jag antar att i akutläge så är inte jag den som går och kräver uppmärksamhet. Antagligen kommer jag inte att göra det från början heller men tanken är ju god.
Som tur är så har jag "rullgardinstänket" som B-plan... om det inte flyter på så drar jag ner rullgardinen och väntar tills stormen bedarrat och det har ju funkat skapligt än så länge.
Men nu är det hög tid att påbörja dagen!
Ta ett djupt andetag, hålla för näsan och dyka ner i alla måsten!

Intressanta beslut!

Dagens möte blev lite av en överraskning.
Både arbetsgivare och försäkringskassan lyste med sin frånvaro, de hade tydligen fått fel tid. Det  underliga är att läkare, kurator och jag hade uppfattat EN tid och när JAG uppfattar lika som någon annan så måtte det väl ändå ha varit det som blivit sagt. Alltså, om JAG hade missuppfattat skulle inte ha varit särskilt udda men den här gången var det inte fallet.
Väl efter mötet ringer arbetsgivare och vill boka in på stört och naturligtvis anpassar jag mig efter det.
Men jag ska inte sticka under stol med att mitt inre stormar mer än lovligt när jag upptäcker att jag bara anpassar mig och ska vara till lags. Det är en stor anledning till att jag kör mig i botten!
Det vi ändå kunde vara överens om är att "det är ba' o kö'"... nu kör vi så det ryker så länge det håller.
Ändå fick jag uppmaning att säga till om det blir för mycket och det känns som något av ett hån... för hade jag kunnat sagt till hade jag inte suttit i den här sitsen.
 
Nu stundar öppet hus på Vasagymnasiet och jag ska dit för att snoka lite! Kul att se vad ungdomarna pysslar med!
 

För ca 10 år sen...

... blev badrummet omgjort!
Från att ha varit ett gammalt, slitet badrum med råa betongväggar och enormt vattenburet element blev det renoverat med golvvärme och kakel/klinker.
Från början var det en vision och vi levde några år med badrummet som var väldigt träligt, innan vi fick möjlighet att förbättra.
Som sagt, det var ju 10 år sedan! Då hade vi inte så många alternativ förutom det material som blev valt.
Men redan då hade jag mina drömmar om naturmaterial! Och kalksten är väl så naturligt så det förslår!
En färgsättning som jag gillar är svart och rött och den här mörkare grå passar utmärkt som material till vägg som jag tänker!
Till den skulle det vara ursnyggt med silver, svart och rött. Och golvet får gärna vara ännu mörkare  för att få effekt av nyanser.
 
Tänk vackra, klarröda textilier till det! Tjocka och lyxiga badlakan... någon glashylla på väggen med silvriga och röda ljuslyktor.
Jag vill ha fräsha rör och dusch i gammal modell, sån där fast med stor stril!
Och ett badkar som är lackat i svart med snirkligt mönster och silvriga tassar.
 
Nu får väl det här vara en dröm till längre fram i tiden. Det är ju inte gratis att renovera badrum! Men drömma kan man ju alltid göra och förra renoveringen blev ju ett faktum!.
Jag får väl vänta tills jag skrapat in lite cash på triss eller nåt sånt.
 
 

Mötesdag!

Jaha, då var det dags att tagga möten idag igen!
Som vanligt får jag stålsätta mig med is i magen men jag antar att det kommer att bli bra i slutändan.
Efter tidigare diskussioner så är det väl bara att köra på som planerat så det kan bli lugnt ett tag igen.
Och jag borde fortfarande uppta de kontakter som jag bladdrar om! Men det är så jävla motstridigt att ta tag i något.
På min "lista" har jag flera punkter som jag bara skjuter upp men i tanken kommer jag närmre och närmre.
Oavsett hur det ser ut och hur saker fortfarande blir hängande i luften så känenr jag att jag börjar stå stadigare på jorden och det kan jag bara tacka för!
När vi hjälps åt så kan det bara bli bättre!!

Mitt i lunchen!

Nu har vi stökat undan den sociala rundan som var planerad.
Det är underbart att se och höra när Natanya hälsar på i sin gamla grupp på skolan. Idag finns en längtan till att få gå i skolan som alla andra och den som varit med ett tag vet hur otroligt det är. Och det är så skönt när hon får uppleva att även lärarna saknar henne!
Rundan började på Café Saga där vi käkade frulle nr 2 som bestod av feta bakelser.... nyttiga var de med en hel jordgubbe!
Sen gick färden vidare till skolan där Caiza jobbar i kafeterian.
Vidare hem och göra lite affärer med Camilla och sen lite snack med Maria och Oliver.
Efter märks det att Natanya är lite ovan att träffa alla på det sättet för nu är det soffhörnet och vila med sin telefon.
 
...
 
Och sen iväg...
Anna har satt mig på det "omöjliga" att fixa hennes kvarg:
Kvarg med några hallon.
Lite frön...
... men det ska ju ordnas i rätt proportioner. Få se om det duger.
SEN ska jag ta reda på resten här!
 

Dagens planering!

Jag i pannrummet och den andra på toan!
Det är så vi planerar dagen här i huset.
Tydligen så ska Anna till gymet nu på morron och det är förundransvärt hur hon planerar hur vi lägger upp skjutsar mellan skola/stall/mm... det finns en insikt i att det inte bara är att köra omkring planslöst.
Tidigare har det funnits en nonchalans mot mina argument att spara lite på drivmedel men av någon outgrundlig anledning vände hennes inställning markant i höstas. Min teori är att hon upplevde att hon behandlades respektlöst och försökte vinna mark.
Nu kvarstår "bara" de där divafasonerna som uppstår när hon pumpat upp sig på gymet och är så taggad så hon är färdig att spricka.
Gårdagen visade livets tålamod... att saker löser sig om man är på rätt väg. Nu gäller bara att orka med och invänta nästa vägvisare.
 
När jag är färdig med hästarna så kommer Natanya ett tag! Vi ska ut och fika en sväng vilket kommer att gynna henne i längden! Hon bygger upp en hemlängtan som inte blir nyttig i längden när det är begränsat med hempul en gång i veckan. I den frågan kan jag bara ge en eloge till de berörda som förstår nyttan av att sopa lite rent framför hennes fötter för att hon ska ha space att utvecklas i rätt riktning.
 
Andra planer för dagen? Näää...  det kan jag aldrig tro.
 

Peptalk!

Ibland känner jag mig som en idrottsledare... och då menar jag inte som i sportig utan som att peppa inför match!
Som tur är så axlar jag inte rollen ensam utan har god hjälp till det!
 
I vanlig ordning har halva dagen gått åt till att pimpla ikapp mig emed kaffe och nu kom verkligheten ifatt mig. Det ansträngande arbetet med att diska, duscha och handla återstår men jag är övertygad om att jag kommer att klara det.
Jag har åtminstone den förmånen att disken hamnar på hög i hon så när den är sorterad så var det egentligen bara lite att ta rätt på... och duscha... öh... det är nästan överkurs i den kalla källaren!
Sen är det bara handla kvar och eftersom jag har full koll så är det snabbt gjort!... bara jag sätter fart.
Nu har jag peppat även mig själv så "sätt fart, kärring"! Jag vet ju att om jag kommer till skott så kan jag belöna mig själv med bra saker!
Apropå bra saker... jag bara älskar när minstingen blir peppad med snack som:
"Vi hugger dom!"
"Vi bränner stan!"
"Vi blir pirater!"
Hur illa än dagen ser ut för henne så slutar det med fniss  och skratt... vem kan låta bli med den synen framför sig!
 

Paradise Hotel / Star Wars!

Då blev det PH igår kväll med Anna och Emilia.
Det var helt ok med sällskapet och Emilias bak som smakade choklad... lite platt bara, måste jag säga.
Paradise Hotel...
Det KAN vara ett av de ytligaste programmen jag sett!
Och jag är stolt över Anna som är 16 år och kan reflektera över att svenskar beter sig annorlunda mot norrmän och danskar i deras sändningar av PH...
Kan nån förklara för mig hur ett tiotal människor kan sitta och planera hur de ska knulla på kvällen INNAN de ens vet vilka de kommer att umgås med!!?
Tacka vet jag porrversionen av Star Wars... då vet jag åtminstone vad jag har att förvänta mig. Och ärligt... det är mer normalt att porra med Chewbacca än att... öhh...
Återigen tillbaka på samma punkt:
"Människor är idioter"
 

Ankor,filosofier och hjärnbryt!

Jag måste ju säga att det är mer effektivt att filtrera tankar när man går än när man sover! Under morronpromenaden har jag 40 min x 2 på mig att reflektera över tankarnas vindlingar!
 
Jag funderar på människors riktighet i att som 14åringar avhandla sina tankar och funderingar när det är de själva som är lite "lost".
När det diskuteras via meddelanden och en situation trimmas upp alltmer!
Jag känner igen beteendet hos mina tonåringar och åtminstone där är det okej.
Det är inte lätt att försöka vara klok!
 
Nåt annat som börjar snurra i skallen är det här med ekonomi. Det är inte lätt att bromsa när man vill väl men resultatet blir förödande! Jag är ändå glad att jag nu inte måste förklara mig utan omger mig med förstående människor som kan sätta sig in i situationen.
 
Det som mest stör mig är barnens utsatthet... oavsett om de är små eller stora! Några dagar i rad har jag blivit insatt i en familj som slår ifrån sig det mesta men det verkar lösa sig till de bästa ändå!
 
De senaste åren har gått åt till att försöka hitta sig själv men istället gjorde jag om mig till något som jag inte kan stå för. Och omständigheter kring det börjar med komma ifatt!
 
Kontentan av alla funderingar är att det mesta ordnar sig! Jag har bra uppbackning av både barnen och andra runt mig. Och mina funderingar som jag tidigare inte släppt fram är på väg att ta sig till ytan så när jag kan avhandla dem så kommer det bara att bli bättre!
 
Och kom ihåg!!
Inga ankor blev skadade!

Måndag! Tjoho... det bästa som finns!

... men lite trött är jag allt!
Helgen har gått åt till att förnya energi och det har jag faktiskt lyckats med, trots brist på sömn!
Och nu är det nya tag med en ny vecka.
Natanya har varit hemma i lördags och det är så jävla skönt att få rå om henne! Och den här lördagen fick hon vara med hos människor som hon gillar och saknar. För mig är det viktigt att hon träffar dem som är bra för henne... för att bara sitta hemma gör ju att det nöter på alla.
Nu taggar jag hästar och jag har lite att ta rätt på som jag inte gjorde igår kväll. Sen är det dusch och vardagstänk.
Almanackan lyser tom som tur är... men det är ju ingen garanti på att jag inte har något inbokat! Det vore ju inte första gången som jag missar att skriva nå där... men jag lever på hoppet att det inte är några möten och låter dagen rulla på med tillförsikt!

Underbar dag!

Hästarna är klara och Natanya är här.
Ute är det rena vårvädret och det fick jag erfara när jag promenerade till stallet. Det här var den första morgonen som jag lyckades trycka ner en mössa över tovorna. Innan jag gick lät det så kallt ute! Det blåste och det där med temperaturen är inte att lita på när jag är ute första vändan, sömndrucken.
Men som sagt... rena vårvädret! De dubbla tröjorna, långfillingarna och mössa var definitivt överkurs!
Nu återstår planering av dagen.
Natanya har ju bokat med flera... att terrorisera över lite kaffe!
Och vi ska väcka mannen till liv och berätta att morronen har startat... Vill det sig illa komemr nog Natanya att shululululua tills han är vaken!

Våra morronpigga jävlar!

Älskade lillfia ringde och väckte mig och det är ett BRA sätt att vakna på!
Sen när vi pratat färdigt kunde jag naturligtvis inte somna om vilket inte är någon förlust eftersom jag ändå ska gå till hästarna!
Idag kommer ju Natanya hem under dagen och det är riktiga gulddagar när vi får rå om henne!

Gårdagen blev en dag med många funderingar över hur människor bara kan låta bli att hjälpa... dessutom sina barn!
Det är för mig en gåta när jag möts av den kallsinthet som många äger... den som låter andra gå i tomme.
Nu blir ju inte fallet så utan vi harvar väl på här så länge det går men det är tufft att se oegentligheter!
Vi får helt enkelt hjälpas åt och fylla i hålen där det behövs och där vi kan påverka.

Sponsrad video - The Royal Concept – On Our Way

Detta är ett sponsrat inlägg
 

Rockin' Marabou Choco Latte!
Indierockarna i The Royal Concept framför sin låt On Our Way live i en lägenhet i Stockholm! Publiken har den stora förmånen att ha musikerna i en närhet som är få förunnat och indiebandet The Royal Concept presenterar sitt verk i ett orginal innan det släpptes i studioversion.
 
.
De som sponsrat produktionen är Marabou som även erbjuder Choco Latte till fikat på Apartment Café Session.
Jag antar att mina tjejer skulle älska det konceptet! Nu får de dock nöja sig med "bara" Choco Latte.
Det är en lyxig variant på oboyen som annars är poppis här i huset. Det enda som behövs är varm mjölk, röra om och en härlig dryck med chokladskum som räddar suget efter något gott!

Det känns absolut som ett alternativ när kvällsfika kommer på tal och kaffe/te blir bortvalt!
Till och med fikabröd känns som överkurs med en Choco Latte i glaset!
 

Tdig kväll!

Efter att ha tippat av polaren hos sin kollega för att värma upp inför en arbetsgivarbjuden middag så har jag till och med gjort en tidig kväll för hästarna.
Polaren räknar jag med att hon ska ha kul! Det är hon värd!
Och hästarna gick gladeligen in även om det var lite tidigt eftersom de avskyr att vara ute i mörkret. Det är lätt att lösa en lång natt med några extra kilon hö samt att strö tjockt med ren halm så de har att plocka i under natten!
Maten ikväll blev så tråkig som rester men jag vägrar att fylla på med mer mat i kylen innan den överblivna blivit uppäten!
Vem har mått dåligt av lite fasta i perioder...
 
Nu ska jag uppbringa lite energi som runnit av mig under dagen, mycket på grund av förmiddagens möte,
Det är underligt hur det kan stjäla så mycket! Att konfrontera myndigheter... när det gäller ens barn!
Viljan till förståelse FINNS där! Men inte fullt ut...
Och jag blir så f***ing frustrerad när jag inte når fram i det som för mig är så självklart!
Samtidigt är jag medveten om att det är lätt för mig att säga, jag som levt med A-plan, B-plan och C-plan. Det sättet att alltid vara förbered med dessa planer har blivit en ren överlevnadsgrej och ni som känner oss vet ju hur vår verklighet ser ut.
Här är vi smärtsamt medvetna om att när det inte finns en planering så dör människor!

Nu är det jul igen...

 ... och dags att börja tänka på julklappar!
Jag har några som är riktigt lätta att köpa till. Bland annat syster som jag ALLTID följer ett tema till! Och har man ALLTID gjort något så måste man ju fortsätta.
Och till tjejerna hemma är det standard med shopping av varierande slag occh storleksordning som gäller.
Sen är det slut på idéer!
Min önskan är att hitta julklappar som de i vanlig ordning kan öppna under julklappsutdelningen på förmiddagen med tjejernas moster, kusiner och övriga som brukar vara med!
Då är det kanon med nätshopping, att kunna sitta hemma och fnula över vad man ska handla!
Att kunna handla lite annorlunda saker som inte är givna i den ordinära butiken på shoppingcentrum.
Något som jag ser börjar komma mer och mer är att kunna handla upplevelser!
På Hittajulklappar.com finns både och så det är ju ett tips att titta in på den sidan!
Något som ser ut som ett skarpt alternativ som julklapp till familjens tonåringar är den här:
En vanlig konflikt med huset fullt av tonåringar är när det försvinner grejer för dem. Fatta vilket liv det blir med tre tonårstjejer när de drabbar samman!
Ett annat alternativ är sidans Veggie Twister som kan piffa upp diverse grönsaker. Det skulle vara nåt för vår hälsomedvetna Anna som gillar att fixa "snygg" mat som hon delar med sig på Instagram.
Veggie Twister hittar ni med massor med annat kul på Hittajulklappar.com!
 
 

Den 16:e närmar sig...

... och det är något som tydligen är kännbart oavsett om man är medveten om datum eller ej.
Saker och ting blir inte lika självklara när dipparna kommer men det är tur att man vet att det vänder!
 
Som förväntat gick mötet i den anda som jag trodde, Tack och lov ändå för myndighetspersoner som försöker sig på att förstå.
Möten har en tendens att slösa min energinivå ner till noll så det ger mig en liten känsla av att det inte kommer något gott ur dessa. Sen vet jag att jag får skylla mig själv som är engagerad, jag borde bara le, lyssna och ta emot.
Det känns som om min hjärna är ganska full just nu och jag skulle behöva en tid med lite färre problem ett tag! Det positiva är att en del "problem" är av godo och kommer att föra bra saker med sig! Vad gäller ekonomi, jobb och sjukskrivning så kan jag bara säga...
... give a shit!

37 dagar kvar!!!

... till Vintersolståndet.
Det betyder att mörkret kliver på i 37 dagar till men sen vänder det igen!
Idag är det en frostig morron men exakt hur många sådana har vi haft? Vi har också haft en sväng med snö men det försvann ju väldigt fort.
Och nu ska det bli mörkare en kort stund till men sen blir det bara ljusare!
Sen när vi ändå håller på att räkna så kan jag upplysa att det bara är 137 dagar kvar...
... 137 dagar kvar till våren!
Som bekant så anser jag att våren börjar den 1 April oavsett väder och vad andra säger.
Nu kan man faktiskt börja nedräkningen eftersom jag antar att det inte kommer att bli någon förändring i våra årstider i år heller.
Min dröm är vår-sommar-liten skvätt höst-vår-sommar- och så vidare... och dröm, jag VET att det är en utopi!
Den här dedräkningen är mitt sätt att överleva kylan dag för dag. Det kan låta töntigt men kylan är det jag har mest svårt för i våra väder. Att frysa är fan inte roligt!
Men men, slutgnällt... för idag...
 
Idag stundar mötet som jag trodde jag inte hade koll på och då visar det sig vad för bra som kommer därur.
Jag har mina föraningar om att man har placerat situationens svårigheter tillbaka här i huset mot allt förstånd. Ett kort tag fanns det en förståelse och insikt i hur situationen egentligen såg ut och man strävade efter att hantera den efter graden av problem... men eftersom resurserna sviktar och det blir omöjligt att uppfylla kraven så vänder man tillbaka allt hemåt.
Öhh... det här blev kryptiskt men det är meningen. Eftersom jag så gärna vill skriva ut hur det egentligen ser ut men inte vill göra det med tanke på de berörda. De behöver inte behöver läsa ut nåt negativt här på bloggen utan nu kör vi och gör det bästa av allt!

Spädbarn i huset!

Uppenbarligen är inte hela kretsen med på tåget att jag ska bli mormor igen!
Den här gången är det i den yngre delen av flocken som tillökning väntas!
Maria och Oliver väntar på att bli föräldrar och vi andra ser hur magen växer!
Det här känns bara för konstigt för mig! Det är en av "småtjejerna" som ska bli mamma!
Tiden fram till Juni då nedkomsten är beräknad kommer att bli en tid med planering av både A-plan och B-plan. Maria räknar med att bo hemma åtminstone tills barnet hinner bli 6 månader för att ha hjälp nära till hands. Även om hon lugnt hinner fylla 18 år så känner hon sig nog lite ung fast hon har varit mycket med storasyster och hennes barn.
Nu är det tur att Maria har det största rummet på övervåningen och att även köket är kvar där.
Planen är att möblera hos henne så spjälsäng får rum och att kunna möblera i hallen utanför med skötbord. Tur nog är den gamla skjutdörren kvar mellan kök och hall så Anna får sova ifred på övervåningen med.
Sen så småningom kommer nöjet att inreda för en liten prins eller prinsessa och på Barnrummet har vi ju en hel del idéer!
Min spontana favorit är den här:
 
 
Den modellen hade Caiza på sitt rum och den soffan var användbar långt upp i ålder!
Sen på Barnrummet.se finns en hel dröse med andra möbler, inredning och annat bra-ha som vi garanterat kommer att bli torsk på!
Men nu är det en väntan på se vilken sort det blir...
En sak är säker...
... det är i alla fall ett barn hon väntar!!
 
 

Damernas Värld!

Det måste väl vara huset där det skramlar?
För här här det brudar både högt och lågt! Närmare bestämt på tre våningar!
Damernas Värld som tidning vore nåt för mig för att uppdatera mig. Det där med "dam" har liksom hamnat lite på sniskan med åren!
Tidningen är ju faktiskt nåt som aktualiserar mode, publicerar reportage om människor och håller smink-kitet vid liv.
Apropå smink så är det rätt träligt att komma på sig själv att använda samma sorts produkter år ut och år in. Vad för problem har man när man inte kan göra en förändring!?
Tonåringarna i huset har inte tålamod att uppdatera den åldrande morsan men lite tips i en tidning kanske skulle ge mig en spark i häcken att våga prova nåt nytt! Det vill säga, tidningen på toan, låst dörr, testa smink i sin ensamhet och ta sig en halvtimma i beslutsångest om man ska våga presentera en annorlunda morsa för ungdomarna.
Och sen mode!
Där skulle jag behöva uppdatera mig lite med! Jag ligger alltid några modesäsonger efter då jag inte orkar handla med insikt utan väntar tills kläderna blivit omoderna och någon annan har tröttnat på dem.
Men just kläder... det KAN vara så att jag inte klarar att ändra på mig...
Liksom snyggt... som i snyggt!
Uhh, antingen är jag praktisk eller så stallklädd... om jag inte finner en humor i kläder.
Ibland kan jag få till det rätt schysst även om lite av punkarsinnet sticker upp!... tycker jag själv då.
Nää, långsam förändring med hjälp av tidningsexpertis...
... sen...
... om jag orkar...

SverigeDemokraterna... politik??

Det är en del diskussion om SD igen då det tagits upp uttalanden som låter lite neanderthalarstuk.
I och för sig så är det ju inte otippat eftersom forskning visar på att vi här uppe faktiskt härstammar från neanderthalarna till skillnad mot bland annat afrikaner som har sina gener som den moderna människan.
För mig är det skrämmande hur en rädsla för det som är annorlunda kan ta sina uttryck som rasism men jag blir ändå inte förvånad.
Så SD...
Varför börjar jag gaffla om dem?
Antagligen är det alla tankar som till slut rinner ut i tangentbordet eftersom jag som bekant har rätt svårt att "hålla truten".
Jag har det senaste året försökt förstå hur ett politiskt parti kan har så bra ekonomi att de har sina företrädare som inte ens gör det minsta rätt för sig, förutom att inkassera ersättning. Vilka är de människor som fortsätter att välja inom ett parti när det blir så mycket oegentligheter!?
Och om jag förstår en del av propagandan så går det ut på att vi ska ta hand om våra egna först innan vi tar in främlingar.
Eller ja, jag ska kanske i och för sig ta mitt ansvar och åka tillbaka till Finland där jag hör hemma allt efter de senast publicerade uttalanden.
Fast det är ju helt ok att vara "omogen" och tabba sig lite, för SD som parti är ju starkt tack vare den skrämselpolitik som de nyttjar.
Då tänker jag på sånt som till exempel:
Arbetslöshet på grund av att invandrare tar våra jobb...
Uteblivet socialbidrag... för att invandrarna får enorma summor.
Mobbing i skolorna, för att invandrare inte kan sköta sig...
Äh, ge fler exempel ni!
 
Men att SD-politiker själva "tar in" främlingar! Jag läste för ett tag sedan om politikern som blivit misshandlad av sin thailändska kvinna... Skulle det vara synd om honom? Jo, självklart! Ingen människa förtjänar att skadas.
Men hur tänkte han från början? Om invandrare tar jobb från svenskar... är det skillnad på flyktingar och "importerade"?
Då tänkte jag på skillnad i annat än den svenskes egen förlustelse...
Andra tankar som jag har är när jag jämför familjer...
Våra nysvenskar lever i stora familjer och då tänker jag generationsvis där var och en tar sitt ansvar och där de hjälper varandra. Ta det kontra pursvensken som utan att blinka kör över sin familj, lämnar dem i sticket när det inte passar.
Jag vet att det finns folk som blir upprörda över invandrare som arbetar svart. Men i ärlighetens namn så finns det även svenskar som gör så... till och med SD-politiker. Till och med de som lejer personal svart!
Inte för att jag blir upprörd över just svartarbete för enligt ekonomer så behövs svarta pengar för att hålla uppe BNP i landet men jag blir upprörd över dubbelmoralen!
 
Som jag nu tänkt högt här på bloggen, låter min frustration rinna ut i bokstäver...
Kan ni förstå att det finns fler funderingar kvar innanför pannbenet?
Jag tror inte att politiker är annat än människor och även de kan fela men faktum kvarstår att de är offentliga personer till skillnad från oss andra. Därför känns det som en rättighet att kunna vädra missnöje och kanske skapa en nyfikenhet som resulterar i att en del synas närmare i sömmarna.
Ett annat faktum som kvarstår är att jag är ett totalt rikspucko när det gäller politik... men blir upprörd när oskyldiga drabbas!
 
 

Dagen under kontroll!

... än så länge åtminstone.
Mötet som jag trodde att jag hade tagit fel på dag ÄR i morron som jag skrivit!
Hästarna är ute och stallet fixat...
Svärsonens tandläkarbesök är avklarat och Maria har visat sig flera gånger under förmiddagen.
Nu hoppas jag att Maria och Oliver tar sitt ansvar och gör en jätteinsats på sitt rum så det blir lite ordning.
Jag skulle behöva se till att jag tar mig till ett besök som skulle kunna ge utdelning i framtiden men det visar sig väl om jag kommer så långt!
Solen skiner och det ger en hel del energi so inte funnits innan!
Filosofierna för dagen får komma senare när huvudet landat ordentligt!

Grått och trist!

Då är det skönt att man kan sitta inne.
Det har blivit gjort en snabbvända på stan och kvällsmaten planerad.
Vad sägs om fisk i ugn med gädde, färsk spenat, tomater och räkor? Och till det kokt potatis.
Som alternativ blir det fiskpinnar som vanligt till dem som inte äter "blandad" mat.
 
Dagen har fortlupit lite bättre än jag trodde ett tag. Det blev en snabbdipp tillbaka till den dagen då jag klev in i Jozz...Olivias lägenhet efter hennes död. Det är otroligt hur den känslan kan komma tillbaka med samma styrka fortfarande och jag känner att den kommer nog inte klinga av heller de stunder som jag ramlar tillbaka.
Som tur är har jag en strategi med min "lista"! Den fyller jag i mentalt i två kolumner.
En sida med bra saker och en med dåliga, oavsett styrka...
Och vet du vad!
Den braiga sidan vinner var dag över den dåliga! Men förmågan att känna glädje och smärta i samma proportioner är lite svårare.
Nu är målet att låta det gråa och trista ge mig andrum för att lära mig våga glädjas och det KOMMER jag att lyckas med!!!

Den där Murphy!

Alltså... våra hästar BRUKAR inte ha täcken på sig! Jag brukar inte vara fjollig och bedöma väder och vind efter mig själv, hur skulle det se ut!?
Men tanken har slagit att börja täcka gammeltanten på grund av hennes ålder.
Idag gjorde jag ett undantag! När jag åkte ut till hästarna så regnade det ganska friskt och jag tänkte att det kan vara skönt för dem att slippa regnet i hagen som är oskyddad...
På med regntäcken (som vi faktiskt äger) och ut med kräken...
Tro på fan att det slutar regna då!
Nu väntar jag mig solsken så jag får börja bekymra mig över hästar med regnkappor och värmeslag...

En vanlig morron!

En vanlig morron här i huset är att gå upp halv 7, äta frulle med Anna för att sen väcka de andra två ungdomarna.
Att kunna drälla i pälsen ett tag innan hästarna ska ut och sen kunna åstadkomma något vettigt... kanske.
Idag hade jag tänkt att inleda ett projekt och uppstarten blir att bjuda in mig på kaffe!
Det låter som en lite skitgrej men såna aktiviteter har blivit ganska tuffa att ta tag i!
Det är svårt att komma till skott att företa sig något utanför husets trygga väggar så nu är det definitivt dags att ta saken i egna händer och börja sakta men säkert.
Jag behöver styra upp en annan säkerhet och det är dags nu!
 
En del händelser visar mig lite hur det egentligen ska gå. Det är något som diskuteras, hur ödet styr vår väg och visar den rätta! Men att det ska vara så svårt att böja sig inför det!
Man får skylla sig själv ganska bra när man inte väljer den dörr som står vidöppen utan försöker forcerar andra, låsta dörrar med våld.
Det visar människans natur väl, hur hon försöker gå framåt enbart på sin vilja.
Det är ju faktiskt ingen motsats att bara vänta och se för att kunna glida fram istället för att med vilje ta den riktning som är jobbigare bara för att ha rätt!
Jaja, jag är väl människa och agerar efter det men liiiite mer intelligens borde jag ju ha!

Tonårsbossen!

Kvällens avsnitt av Tonårsbossen visar Anna!... typ...
Haha... det är slående likt den tösen.
Första reklampausen får gå till en reflektion av detta.
 
Det blev en skjutsfri kväll då Anna beslutade att välja bort träningen till förmån för promenad med polare. Det tyckte jag var helt lysande!
Kvällen är ganska kall så att sätta sig i en kall bil känns inte särskilt lockande utan soffhäng är att föredra!

Skrammel i köket!

En som poppar musik för glatta livet och de vuxna skramlar med kvällsmaten...
Annas ständiga övertygelse är att hon ska bli serverad mat vid färdigdukat bord eftersom hon har fullt upp med att plugga! Och det har hon i och för sig rätt i till en viss del men livet är ju faktiskt inte bara den teoretiska skolan så där får vi nog styra upp lite.
Det största argumentet från henne är att hon ska plugga för att bli miljonär och hjälpa övriga familjen så visst, de flesta gånger ÄR faktiskt bordet dukat!
Svärsonen kommer in efter ett väl uträttat arbete men äcklad över snuskigt jobb.
Han har varit duktig och sorterat soporna efter Annas fest...
Nu var det kanske i mina ögon inte SÅ äckligt! Varken matrester eller använda kådisar, det vet jag som städade på plats. Men en hel del fimpar, burkar o flaskor!
Och vad fick han för det?
Jo, en nöjd svärmorsa och den pant som går att uppbåda! Dessutom ska Maria och Oliver få den stora äran att låna bilen för att slippa gå ner och panta men med motprestation att släppa in hästarna för natten sen.
Det är synd att det inte är pant på kattmatsburkar och andra konserver för då blev de väl miljonärer!
Minstingen ringer ganska ofta idag så det känns som en lite sämre dag för hennes del. Det är rätt jobbigt att inte kunna ha henne nära de dagarna men så ser ju livet ut just för tillfället, tyvärr.
 
Men nu ska vi som ska bli försörjda börja med att duka så...
 
 

Men hallå!

Nu får jag ta mig i kragen och sluta pipa över det morrontrötta och frost!
Ska jag vara lite positiv så måste jag ju inse att vintern har dröjt väldigt länge i år! Dessutom tenderar det bli en kanondag idag med den blå himmel som låter solen skina!
En till som var morrontrött satt vid frukostbordet och muttrade... det känns igen från den egna tonåren hur man sökte konflikt dr det inte ens fanns någon! Bara för att få utlopp för det trötta sinnet!
Jag känner mig väldigt nöjd över mig själv som kan låta saker bero utan att överreagera. Nackdelen är att jag kan vänta med att reagera tills det är ett faktum ATT det var en konflikt som borde ha hanterats!
Men idag är det en lugn dag... igen!
Det känns som om livet har börjat rulla på i lite mer kontrollerbar takt och det är skönt!
Ungdomarna sköter sig och det känns bra!

Vilken fasa...

... att vakna en morron för att hitta pannrummet fyllt av vatten!
Det måtte vara villaägarens mardröm!
Ett gammalt hus med gamla avloppsrör och ledningar skapar lätt den oro om man är medveten om riskerna.
Egentligen borde jag se till att ta hjälp för att kontrollera riskerna med vattenskador.
För många år sedan drabbades bekanta till mig av just detta. De fick en läcka i köket som inte upptäcktes förrän det gått ett bra tag.
Resultatet blev ett vattenskadat kök som behövdes rivas ur helt, torkas ur och renoveras. Det var en detalj i de gamla vattenledningarna som hade gett upp och gock sönder. Som tur var så är de människor med drivkraft att orka ta reda på regler och villkor vilket gav dem möjlighet till hjälp att fixa katastrofen.
Som om det inte skulle ha varit nog så gick det bara en kort tid, hur länge kommer jag inte riktigt ihåg men kanske ett år eller nåt sånt, när det var dags igen...
Ett rör läckte i köket och vattenskadan var ett faktum igen!
Orsaken den gången var hantverkare som inte varit tillräckligt noggranna när de kopplade nya rör. Även denna gång gick det vägen med erättning från försäkringsbolag.
För min personliga del vet jag att jag aldrig skulle orka driva något vidare! Jag skulle betala vad det kostade och jag skulle bli helt överkörd oavsett om jag skulle fått rätt egentligen.
Mina bekantas vattenskada har gjort att jag nojjar en hel del över just det. Fukt- och vattenskador kan ju bli så enormt kostsamma!
En lösning som ligger mig nära till hands är att ta till ett företag som kan ordna åt mig utan att jag behöver falla ihop av frustration och vanmakt.
Att kunna lägga över ett förebyggande av skador och en hjälp om det verkligen uppstår en skada!
 
 

Men va Fan!

Förut var det kondomer med 18-års åldersgräns...
... nu retar jag mig på sketen öl som bara säljs i 6-pack.
I och för sig är det upp till mig om jag orkar klösa sönder plastförpackningen för att plocka med mig det antal burkar jag räknat med att köpa... men i min värld är det inte en valmöjlighet!
Exakt HUR jävla kul är det att brottas med en förpackning i affären!
Resultatet blev en redan öppnad förpackning med 4 bärs i och när jag kom hem upptäckte jag att det var mörkt öl.
Det jag retar mig så kopiöst på är den dubbelmoral som finns.
Det är inte bra att dricka för mycket men vi ser helst att du hellre köper en 6-pack än bara några "lösnummer"!
Fan...
Jaja, det är inte värt att reta upp sig på längre än det tar att skriva blogginlägget så, fine!
 
Hästarna var ena riktiga stressgökar!
Eftersom jag inte mockat och gjort klart innan så blev det nu när de skulle in.
Utanför står Shalinka och tjoar, tycker att jag tar för lång tid på mig.
 
Ni hör!!
Jag har gjort nåt idag!
Jag möttes av den kommentaren: "Du har åtminstone gjort nå", när jag beklagade mig över binnikemasken som vaknat.
Det är ju sant... på sätt och vis...
Jag har fixat med hästar två gånger under dagen...
Rastat Nemi...
Värmt mat i micron... (och dessutom ätit)
Diskat...
... och tvättar nu den andra maskinen tvätt.
Men i ärlighetens namn så är det knappt så jag har gjort mig förtjänt av maten:
"Den som inte jobbar ska inte heller äta!"

Fars dag!

Nu är hästarna ute och som vanligt fick jag gå och putta ut dem ett par gånger för att få dem att gå ut i hagen!
Det är hög tid att se över hur mycket hö jag lägger in på kvällen.
Standard med fodringen är ju att jag väger upp den mängd hö som jag vet funkar! Sen tycker jag att det ser så lite ut att jag lägger in lite till...
Silaget som jag köper på plats är hårt pressat och har vettiga värden för hästar... tillräckligt vettigt för att jag ska våga överfodra utan risk.
Den enda som jag egentligen håller på att larva mig med är gammeltanten som med sin ålder, sitt temperament och den gissade härstamningen lätt faller ur efter nyår.
Det som bäst har funkat är att lägga en del av höet i nät då hon har lätt för att rata det som blir trampat på i boxen... det är en liten kinklisa vi har att göra med.
Sen är det en ökning av fett och protein under vinterns gång... Det som jag sällan tar med i beräkningen är att en del av hullförlusten egentligen är helt normal! Det är ju när det betesfeta försvinner men den som känner oss på Godby vet ju att vår syn på när hästar börjar falla ur är inte alltid den som andra hästmänniskor har...
Jaja, hur som... de får det de behöver och lite till... för säkerhets skull... men jag borde verkligen väga och trixa mer för min plånboks skull. För det är ju inte rimligt att mata i så bädden i slutet på säsongen består av mestadels hö!
 
Nog om hästgnäll!
 
Idag är det Fars Dag och det väcker nog många tankar hos många barn och ungdomar!
I det här huset så är reaktionerna ganska vuxna... ett lindrigt "spott-o-fräs" sen en vuxen suck för att landa i tanken att situationen inte är värd att bli upprörd över!
Däremot har vi fått se hur andra har den kontakten att ungdomar gärna ser till att lyfta sin pappa under dagen! Den respekten förtjänar man... det är inget som kommer på Posten...
 

Prostituerad?

Så då var det dags igen för morgonens reflektioner!
Exakt HUR mycket är man villig att prostituera sitt sinne... för att tillfredställa andra!?
Det jag pratar om är arbete och annan sysselsättning som vi alla måste underkasta oss på ett eller annat sätt.
Vad trodde du?
Min tanke startade med det föregående inlägget som är ett sk sponsrat...
Jag använder mig ju av dem för att pressa mig lite för krav och för att känna efter hur mycket krav jag pallar innan jag grinar.
När jag skirver dessa inlägg hämtar jag en upplevelse som jag personligen äger. Den applicerar jag i det tema som det sponsrade inlägget handlar om!
I vanliga fall är ju min blogg mer eller mindre en avfallskvarn för känslor mne det här gör ju att jag måste skriva om något annat ibland! På gott och ont...
Här kom funderingen över att hora sig fram på bloggen... jag skirver det jag blir "tvingad" att skriva... inte det som jag KÄNNER att jag vill skriva om...
Samma är det ju egentligen på ett arbete...
Jag gör det jag måste... vad jag än tycker... och vad jag än vill...
... och detta för pengar!
Prostituerad?
Jag vet att uttrycket är dramatiskt och egentligen lite irrelevant...
Men visst är det värt att fundera på!

Min gamla dröm!

Tydligen delar jag min gamla dröm om ett hus med torn!
En vision om ett runt torn där rummet högst upp kan erbjuda en plats av lugn...
Där ska det finnas möjlighet för att koppla av och tänk om huset var beläget så utsikten ger tillfredställelse!
Se det framför dig ett runt rum med fönster runt om för att inte förta utsikten mot något väderstreck!
 
Det där med fönster är ju ett bra sätt att uttrycka sin känsla för ett hus.
Om jag skulle ha möjlighet att bygga så skulle det bli det där tornet...
Jag tänker mig lite lägre fönster i det för att behålla den gemytliga känslan.
Jag skulle använda mig av halvrunda fönster som jag tycker har en särdeles charm på andra håll i huset!
 
Men sen krånglar jag till med den stelbenta modernare stilen...
I vanlig trappa på väg upp mot övervåning vill jag ha ljusinsläpp! Jag har ju även där en idé om min befintliga trappa där jag skulle vilja ha långsmala fönster mot två håll i hörnet ljust för att få in lite ljus!
HUR det skulle gå till har jag ingen aning om! Men jag antar att det är lätt att anlita Kronfönster för att lösa problemet åt mig.
Det skulle vara häftigt att kunna anlita ett företag på entreprenad... ett företag som kan lyssna på min vision, skissa ner den för att sedan ge ett realistiskt förslag på hur jag kan möjliggöra drömmen!
 
 

Men... VAD är det här!

HUR kan den ena veckan efter den andra bara svischa förbi?
Vi satt och pratade om att det faktiskt snart är slut på den här skolterminen... den bara försvann!
 
Morronen bådar gott! Det ser ut att bli lite ljust ute och det är inte en dag för sent.
Den senaste veckan har gått åt till ett förberedande för ide men idag ser det lite bättre ut!
Förmiddagen kommer att rulla på med mina sedvanliga fredags"nöjen" men sen är det lugnt resten av helgen.
I morron kommer den minsta tösabiten hem igen och jag hoppas det blir ork och väder för att kanske kunna hitta på nåt! Ett förslag har varit att grilla någonstans och det låter väldigt frestande! Vi kan behöva lite dagsljus på oss, trevligt sällskap och friskt luft!
 
Men nu kallar ansvaret!
Med kaffe och lite lagom sysselsättning ska jag väl få fart på de stackars grå!

Tips på julklappar: Årets fotokalender från Önskefoto!

Önskefoto har alltid varit mitt favoritställe för foton och presenter, när det gäller bilder.
Genom åren har fotokalender varit den givna julklappen till de som är nära familjen! Jag har med eftertanke valt foton som överensstämmer med den aktuella månaden. Vi alla har haft år egna födelsedagsmånad och de övriga månaderna har jag valt passande bilder från det gånga året eller något annat som jag vill förmedla!
Det kan tyckas lite egenkärt att påminna om födelsedagar men då vi är ganska många och det dåliga minnet följer fenom familjerna så har kalendern varit ett roligt sätt att friska upp minnet på.
Ett annat tips är anteckningsblock med ett personligt foto som omslag. Det är omtyckt bland barnen!
 
När Anna så sorgligt förlorade sin vän, kaninen Emo... fixade jag en fotobok till henne med bilder på den söta varelsen och korta kommentarer genom den tid som Emo fanns med Anna.
För mig kändes det skönt att kunna ge en gåva som där min önskan var att kunna hjälpa henne komma ihåg sin vän.
Just fotobok och kalender är det som jag kan tycka är lätt att ge bort som present eller julklapp...
Det blir personligt och jag kan välja vilket tema jag vill följa. Det går att anpassa till de flesta kom-ihåg-tider och är lätta att samla som nostalgi!
 
 

"Marsianerna anropar!"

En diskussion i går kväll mynnade ut i mitt "marsianerna anropar".
När jag blir stressad!
När jag sätts på prov inför ånga grejer samtidigt!
Då sätter den där signalen in...
Det låter bra vad?
Det är inte så illa som det låter för jag är helt medveten om att det är typ tinitus...
Det är inte den enda diskussionen... var dag är förgylld med "svammel", diskussion och filosoferande!
"Svammel"! Det kallar jag sånt som är tankar som ramlar ut genom munnen och den röda tråden är djupt inbäddad i svadan av tankar!
Den typen av diskussion är så jävla skön! Den gör att jag slipper tänka själv så mycket... åtminstone när svadan kan innefatta även mina känslor och tankar!
 
Jaja, nu är det inte filosofier som gäller...
.... nu gäller frukost och sen stall!

Skrammel i huset!

Tänk att det ständigt ska skramla i det här huset!
Eller... vilken tur ATT det ständigt skramlar i huset.
Eftersom vi väntar tillökning så VET vi ju att det kommer att bli liv i luckan och nu ser det ut som om det kan bli lite kontinuitet i boende när det gäller Maria och Oliver.
Jag eftersträvar inte att det ska uppstå någon schism mellan människor men jag kan ju inte vara hemlig med att jag är nöjd över att ha familjen sammlad under ett tak.
 
Idag ska vi på utvecklingssamtal nr 2 den här veckan och det är spännande att se skillnaden mellan grundskolans tänk och gymnasieskolan.
Gårdagens utvecklingssamtal lärde mig att Fellingsbro Folkhögskola har varit tvungen att sänka sin intagningsålder. Vasagymnasiet har 16-åringar som är inskrivna på Vasa men utbildningen står Folkhögskolan för!
Vi ska vara stolta över att ha Fellingsbro Folkhögskola så nära!
Deras kompetens när det gäller autismspektrat är förundransvärd!
Jag har hört om ungdomar som trasslat genom hela den ordinära skolgången med fruktansvärda resultat och kommer till Folkhögskolan där personalens kompetens rätar upp utbildningen utan större problem.
 
Nog om detta...
Nu är det lite datalarv som gäller och sen stallpul...

Sponsrad video: Har du också tröttnat på dyr- TV?

Detta är ett sponsrat inlägg
 
Najs!!!
Är det sant!
TV via internet!?
Att jag kan välja vilka kanaler jag vill ha... på riktigt!?
 
Tidigare har jag gått på den ena niten efter den andra, jag har fått otroligt bra erbjudanden från bolag som är nästan gratis... till en början.
Senast när jag gick på niten fick jag en parabol uppskruvad i husväggen och av någon anledning även en flock sportkanaler. Jag som avskyr sport!
När jag skulle säga upp sportkanalerna upptäckte jag att jag missat datumet som jag var tvungen att passa...
Resultatet blev en dyr månadskostnad med x antal kanaler som bara retade upp mig.
När jag äntligen kunde säga upp blev jag otrevligt behandlad och bolaget försökte truga på mig ett annat utbud. På riktigt blev jag osams med den som jag talade med och osäker på om jag egentligen blev av med abonnemanget.
Så var dock fallet och jag återgick till den som jag tidigare haft och kunde känna mig något sånär nöjd med.
Nu har jag haft samma bolag ett tag, till en ganska acceptabel kostnad med de flesta av kanalerna som jag känner att jag vill ha och inte SÅ många onödiga kanaler.
 
Men det här konceptet gillar jag!
Att kunna styra upp en del till en låg kostnad!
Sen om jag slipper alla sladdar och förbaskade modem och lådor är ju definitivt ett plus!
 
Internet är ju något som alla har... "alla" som i generellt; alla...
Därifrån är det skönt att kunna utgå utan massor med förlängningar!
 
 
Det är inte ett dugg roligt att som förvirrad mamma och blond dessutom, behöva hålla koll på vilka boxar som går till vad...
... om de överhuvudtaget är i bruk...
Vad vet jag?
 
 

Ny vecka igen!

Det finns en nackdel när ungdomar har sovmorron på måndagar!
Jag känner mig bra gammal när en 16-åring kan köra slut på mig genom att köra två filmer på raken och klockan drar sig över midnatt.
Till min fördel ska faktiskt tilläggas att jag var den enda som satt vaken med vinglande ögon och såg slutet på sista filmen, även om bitar av den försvann mot det sista.
Det är inte lätt att hålla sig vaken när det andas sovtungt på vardera sida om en i soffan!
 
Men nu har jag traskat in i måndagen... hästarna går i skogshagen och Calle slirade ner på knä i sina glädjefnatt när de gått i tråkhagen en vecka!
Disken är avklarad och det återstår inte särskilt mycket mer än en skjuts till Köping vid lunch.
Måndagen är måndag på alla de sätt och vis och det är bra! Nu ska vi bara se till att vila oss genom förmiddagen så vi komemr ikapp efter helgens uppesittande!

Och Söndagen är en vilodag!

Efter att ha paltat mig iväg tidigt för att släppa ut hästarna på tok för tidigt för deras del så var det bara att krypa ner i bingen ett tag igen...
... för att sedan efter ha kommit ikapp med sovmorron dra på sig "pälsen" och skrutta i den ett tag till.
Kaffe och macka... och resten av tårtan från igår... sen är dagen i topp!
 
Det är inte särskilt mycket som behövs göras idag mer än att ta reda på lite skit i avloppen och skit i stallet och fixa fram en ny höbal...
Veckan som har gått har fört med sig en utmattning av känslosvallningarna som kommit som ett brev på posten.
Vi har reagerat på liknande sätt av olika orsaker men det känns som om situationen är under kontroll.
 
Näää... fram med rensfjäder och göra ett jätteryck så kan jag luta mig tillbaka sen igen!!

Den där sömnen!

Det är katastrof när barnen tar slut på en med bristande sömn!
Men jag måste berömma ungdomarna som har haft Halloweenfest på ett skötsamt sätt!
Anna fick dessutom sovmorron då jag bjussade på städning av lokal som födelsedagspresent och då ska tilläggas att hon redan städat undan sopor inatt innan jag hämtade henne.
Utsläpp, städningen och sen lite lugnt med familjen...
Födelsedagsfika med moster, "faster", och kusin med barn... och som grädde på moset var även minstingen hemma och kunde fira med oss!!
Även Jozz...Olivia var med på ett hörn. Jag var hos henne och tände ljus och skvallrade senaste nytt, jag hoppas verkligen att hon är med!!!
Stallfix och dusch... nu är man fit for fight igen!
 

Så är det dan före...

... Annas födelsedag!
Och den tillbringar hon med sina vänner och har fest så för min del blir det en del åkande och kolla läget som sig bör!
Maria är ute med pv som är chaffis för kvällen... det känns skönt att de kommer ut lite!
Nu är det läge för sedan blir det kanske lite svårare för dem att komma loss.
 
Här i huset har det tillbringats grubbel över hur livet kan ta sina vändningar.
Det finns så mycket orättvisor att man blir kräkfärdig emellanåt.
 
Men men...
Nu är det fredag och det ska bli en lugn kväll har jag bestämt! Trots att jag kommer att få fara runt till framåt småtimmarna! och i morron kommer minstingen hem under dagen så det ska bli skönt att samla alla under ett tak!
 
 

RSS 2.0