Kålrotslåda
Kålrotslåda
Tid: 2,5 t
1 1/2 kg skalade kålrötter
4 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
1 msk sirap
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk malen muskot
salt efter smak
Skär rötterna i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av men spara vattnet.
Mixa rötterna i matberedare. Blanda grädde och ströbröd och låt det svälla. Rör ner det i moset och tillsätt sirap och alla kryddor. Späd med kokspadet till en ganska lös massa. Häll ner massan i en ungsfast form. Jämna till ytan. Gör ett mönster på ytan med en gaffel. Strö på ströbröd och klicka smör över. Gratinera i 175-gradig ugn cirka 1,5 timme. Servera med skinka. Denna kålrotslåda går bra att frysa och blir bara godare av att värmas upp.
Kommentarer
Trackback